Шшшт! Хотелиерите по морето искат тишина след 23 ч.

Едва в края на лятото ще разберем дали сезонът е бил тих или шумен
Обновена: 20 юни 2012 19:09 | 20 юни 2012 19:03,
52
Шшшт! Хотелиерите по морето искат тишина след 23 ч.
Продажбата на всякакви хранителни продукти по плажовете е незаконна. Снимка: Булфото

Хотелиерите в курортния комплекс "Слънчев бряг" искат работното време на всички открити заведения да бъде ограничено до полунощ.

Те ще се борят до край за ограничаването на шума - идея, която е залегнала и в новия Закон за туризма.

Вече е направено предложение до Министерството на икономиката, енергетиката и туризма за ограничаване на работното време на откритите заведения до 23 часа, заяви пред БТА председателят на Управителния съвет на "Съюз на собствениците" Слънчев бряг Елена Иванова.

Тя уточни, че проблемът бил в това, че в повечето случаи до един хотел имало няколко обекта - магазини, барове, дискотеки. Това утежнявало контрола, тъй като натрупването на шум идва от всички обекти около хотелската част.

"Спираме последователно дейността на всеки един от тях, за да може да се определи кой от тези обекти е в нарушение, обясниха инспекторите", заяви Иванова.

Здравната инспекция остава единственият орган, оторизиран да замерва шума, пък разкри д-р Георги Паздеров - директор на Регионалната здравна инспекция в Бургас.

От община Несебър съобщиха, че в края на сезона ще могат да обобщят данните дали този сезон е бил по-тих или по-шумен от предишния.

Заради системни нарушения от началото на проверките до момента са затворени два обекта. Те се намират в Бургас.

Над 300 кг продукти от животински и неживотински произход са конфискувани заради изтекъл срок на годност и подменена етикетировка.

Средно по 350 обекта се проверяват на седмица по родното Черноморие, съобщиха от Агенцията по храните.

Глобите варират от 1000 до 3000 лв. При повторно нарушение санкцията е в двоен размер.

Акцент на проверките е и продажбата на всякакви хранителни продукти по плажовете, която е незаконна.

Съдействието от концесионерите на плажовете пък е решаващо за отстраняването на проблема, твърдят инспекторите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
18
 
! Отговори
Д Димитров преди 11 години
Първо се научи да пишеш на кирилица, или откакто редовно ходиш в анталия да те "обслужват' анадолските турци си забравила българския...
42
0
 
20
 
! Отговори
dollface преди 11 години
аз пък искам по-ниски цени на нощувките
41
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В тази държава, нещата винаги опират до крайности.Има всякакви туристи, така че курортите трябва също да са различни, за купонджии, за семейства и възрастни хора и т.н., което разбира се не означава, че не трябва да има ред, а "европейските туристи", да се въргалят, да скачат от прозорците пияни-заляни и други свинщини!
40
1
 
20
 
! Отговори
младок преди 11 години
не може да имаш и спокойствие и пълна къща!
39
0
 
24
 
! Отговори
oko преди 11 години
Само така! Глоби до дупка!
38
2
 
35
 
! Отговори
тур преди 11 години
Няма какво да искат хотелиерите! Да са мислили преди да строят (незаконно)! Територията на курорта не може да събере всички новопостроени хотели и ресторанти, без да се нарушава спокойствието на почиващите. След някоя година по същия начин ще писнат хотелиерите в зимните курорти, ама простотията и алчността ходят по хората.
37
4
 
27
 
! Отговори
Милчо - морския преди 11 години
Слушайте кво.Първо тая снимка е бургаския плаж, а не Слънчев бряг. И второ в Слънчев бряг деня започва в 23ч. така че шум ЩЕ ИМА ВИНАГИ!!!
36
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако затворят заведенията, след 2 години ще е супер яко и ще се купуват фалирали хотели на корем
35
18
 
29
 
! Отговори
qwerty преди 11 години
Курортът си е много як, нощувка 15 лв в апартамент, храна 20 (Джани, Кондор) на ден, пиене 35(Кондор, х-л Диамант+10 лв вход за диско) на ден, къде го има това. В умрялия Созопол или мръсната Варна. Сладайте ми минуси, моля.
34
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сетиха се там е един кошмар нощем ,лудница
33
1
 
18
 
! Отговори
Alcoholik преди 11 години
ot hotel ... reklamaaa prez denq si spq vecharta piq na men ne mi prechi
32
3
 
35
 
! Отговори
Опинион преди 11 години
За добро или за лошо Слънчев бряг привлича вече изключително и само млади хора, които не търсят тишина и спокойствие. С това искане хотелиерите могат голям автогол да си вкарат. Вече са си оформили клиентела от "млади купонджии", доста трудно Сънито ще си промени реномето на курорт за "пенсионери".
31
0
 
34
 
! Отговори
outsider преди 11 години
До 24: Вярно е, че "Някои отиват на почивка да купонясват, други - да почиват" , но курортистите трябва да получават това, за което са дошли. Не може да им се предлага почивка, а да ги тормозят с децибели и денем и нощем. Така в бъдеще ще загубим почиващите и ще останат само купонясващите.
30
9
 
42
 
! Отговори
Морето ражда хора преди 11 години
Ах как обичам да чета неадекватни коментарчета и то на хора, които през живота си са ходили 2 пъти в Сл. Бряг. Това , че във вашите селища няма къде да дивеете (освен в гората) , не означава, че тук ( на морето) трябва всички да ви търпим дивотиите. Сл. Бряг се превърна в долнопробна дупка, приятна само на алкохолизирани селяндурчета и неадекватни наркоманчета. Българите са най-отвратителните туристи на планетата - нагли, арогантни и без пукнат лев! Ужас!
29
1
 
21
 
! Отговори
киро преди 11 години
а след края още тая вечер са пияни на ДЪРВО.................от утре ще се знае.
28
4
 
23
 
! Отговори
Уорлик преди 11 години
Кога ще организирате шествие за моето изпращане? Толкова години труд положих тук за просперитета на държавата Ви! Привлякох стотици милиарди инвестиции, вдигнах жизнения Ви стандарт в пъти! При следващата мисия на НАСА в открития космос съм се договорил българин да участва в мисията! България ще е основен доставчик на храни за армията на САЩ в Афганистан през следващите три години! Договорът е на стойност над 1 млрд. долара! Премахнах визите! И всичко това постигнах само за 3 години! Не заслужавам ли да ме изпратите подобаващо?
27
0
 
17
 
! Отговори
amers преди 11 години
До 27*
26
4
 
25
 
! Отговори
amers преди 11 години
До 26 - на теб май кракът ти не е стъпвал в Сл. бряг щом трвърдиш, че открити заведения в коплекса пускат чалга. Ама на лисицата гроздедо все ще и е кисело
25
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Шшшт??? Кой ви пише заглавията бе? ХахахаСигурно е оня, който прати САШО ПОД ВДЯСНО :)))
24
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ШШШШТ УУУУЕЕЕЕЕ РОГАЧИ