30-годишен загина при инцидент на Кончето

Подхлъзнал се на преспа и получил жестоки рани и увреждания
28 юни 2012 09:45,
94
30-годишен загина при инцидент на Кончето
Кончето. Снимка: Булфото

30-годишен мъж е загинал в Пирин, в района на Кончето, съобщиха от Планинската спасителна служба.

При пресичане на преспа мъжът се е подхлъзнал, паднал, получил рани и увреждания, след което починал.

Сигналът за инцидента е бил получен вчера около 18.30 часа на телефон 112.

Още по темата

Веднага е била организирана акция за транспортирането на тялото му, която продължила цяла нощ, продължава и в момента. Сега спасителите са в района на Кресна.

В акцията участват 13 души от ПСС-Банско, подпомогнати от 4 спасители от отряда на ПСС в Благоевград.

Преди три години, в началото на декември, мъж и жена пострадаха при инцидент на Кончето.

Тогава два дни 22-ма спасители издирваха жената, която при подхлъзване на седловината получи черепно-мозъчна трамва, но след лечение в "Пирогов" бе спасена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
17
 
5
 
! Отговори
ОНАЗИ С ИНФАРКТА преди 11 години
НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА ЗАЩО НЯКОИ ХОРА "ПЛАНИНАРИ" СМЯТАТ ЧЕ ПЛАНИНАТА Е ТЯХНА! ЛИФТА ДО ЕЗЕРАТА БИЛ НЕЗАКОНЕН! ТРЯБВАЛО ДА СЕ КАЧВАМЕ ПЕША?!?!....АЗ ПЪК СЪМ БЛАГОДАРНА ЧЕ ГО ИМА......ЗАЩОТО С ТОЯ ИНФАРКТ НАДАЛИ ЩЯХ ДА ВИДЯ ТАЯ КРАСОТА!
48
0
 
0
 
! Отговори
Me преди 11 години
Хората, които са ходили по планината, подчертавам ходили, знаят колко си прав. Особинно в този случай.Останалите няма да разберат.
47
3
 
11
 
! Отговори
СЕРГЕЙ преди 11 години
още утре ще поискам вот на недоверие в парламета , това не може да продължава-управляващите избиват българския народ . Хората губят работата си , няма какво да ядат ,качват се на кончето за да вият от глад , губят равновесие от недояждане и се пребиват !!! Ако БСП спечели изборите всички ще са толкова преяли , че на никой няма да му хрумне да се качи на място по високо от масата в кръчмата
46
3
 
2
 
! Отговори
Алпиниз преди 11 години
до АлпинистАбе льольо, а колело на Витоша може ли да караме ако е хубаво времето? Или и там не даваш да джиткаме? Ей такива "планинари" като тебе, много обичам да ви разплаквам като започнете да се правите на комикс-геройчета.
45
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойко и Цецко са виновни
44
2
 
2
 
! Отговори
Алпиниз преди 11 години
Важното е, че е било екстрмно и е имало много адреналин и настроение.
43
2
 
15
 
! Отговори
Алпинист преди 11 години
ОК, взимам си думите назад, все едно нищо не съм написал. Ходете си бе хора - с джапанки, чехли, сандали, анцузи, без храна, без вода, без грам опит. Давайте. Северната стена на Вихрен, Полежан, Кончето, Георгийца. Късметът не е вечен.
42
29
 
4
 
! Отговори
пръдливо джудже преди 11 години
никога не съм ги разбирал планинарите-ква е тая тръпка да ходиш да си трошиш краката по чукарите....?ок ,адреналин има,ама струва ли си да си рискуваш толкова за такава глупост?
41
13
 
18
 
! Отговори
Алпинист преди 11 години
Планината е на всички, но МОЛЯ ВИ, не ходете там, където нямате никаква работа. Едно е с лифта до 7-те рилски езера, друго е на 2500-2900 м.н.в. в Пирин.
40
2
 
11
 
! Отговори
селтак преди 11 години
таков си ни е диалекто така че си думаме, каков си ти че да ми кажеш
39
27
 
12
 
! Отговори
ан преди 11 години
КОГАТО ДЯВОЛА СИ НЯМА РАБОТА НАЛИ ЗНАЕТЕ КАКВО ПРАВИ. ТАКА ЧЕ ХОДЕТЕ НА ТАКИВА МЕСТА КЪДЕТО Е ЗА ХОРА А НЕ ЗА ЖИВОТНИ. ВЪРХОВЕТЕ НЕ СА НАПРАВЕНИ ЗА ДА СЕ КАТЕРЯТ ХОРА ПО ТЯХ. АКО ЧОВЕКА БЕШЕ ДИВА КОЗА ЩЕШЕ ДА МУ Е ЛЕСНО ДА СЕ КАТЕРИ АМА НЕ Е. А ТЕЗИ КОИТО ОБИЧАТ ДА СИ ВДИГАТ АДРЕНАЛИНА ДА СИ ИЗМИСЛЯТ ДРУГО ЗАНИМАНИЕ А НЕ ДА СЕ КАТЕРЯТ ПО СТРЪМНИТЕ ВЪРХОВЕ. В ПЛАНИНИТЕ ИМА ТОЛКОВА КРАСИВИ МЕСТА ОТ КОИТО ЩЕ ТИ СПРЕ ДЪХА. И ТЕ НЕ СА ПО ВЪРХОВЕТЕ А В ПОЛИТЕ И СРЕДНИТЕ ЧАСТИ НА ПЛАНИНИТЕ.
38
2
 
9
 
! Отговори
Килъра преди 11 години
Благодаря Ви май няма да ходя тази седмица ще ходя на Мусала, а другата ще мисля за Вихрен :) Относно екипировката миналата година си взех едни от най-добрите неща откъм обувки и раница и я пълня с много неща в случай на някакъв инцидент. 7 часа не е малко време и преполагам, че ще е добре да си запиша едно легло в някоя хижа :) Много ме блазни обаче да ходя да ви кажа честно :) Лошото е че ще съм сам :(
37
1
 
9
 
! Отговори
Уикипедия преди 11 години
Кончето е стръмна и трудно достъпна седловина в Северен Пирин. Разположена е на главното планинско било на 2810 м. Заема най-ниската и тясна част от карстовия ръб между върховете Бански суходол от северозапад и Кутело от от югоизток. Дължината на седловината е около 150 м, като в най-тясната си част достига до 0,50 м.
36
0
 
14
 
! Отговори
до 44 преди 11 години
Да, на теория е така, но повярвай ми - не действа. Изплашения се вкопчва в скалата и няма сила която да го помръдне докато е в криза. Също като удавник, който повлича и спасяващия го. А с шамара го връщаш в реалността веднага
35
1
 
19
 
! Отговори
Планински водач преди 11 години
И пропуснах да кажа, че маршрута - Вихрен, Кончето, х. Яворов е много безводен и трябва да сте добре запасени с вода. Ако има пряспа - по-добре си удължете пътя, но я заобиколете, ако не може да се заобиколи този с най-добрите обувки минава пръв и останалите в неговите стъпки.
34
9
 
16
 
! Отговори
мАдара преди 11 години
Хайде тези със "западните" български говори да си бият къмшика към Сърбия или Македония. Аре писнахте на хората вече. Крайно време е истинксите българи да ви наритаме гъзовете по дупките от където сте дошли.Пише се и се казва прЯспа. Който иска да казва прЕспа да заминава за Македония или Сърбия.
33
1
 
4
 
! Отговори
до 33 преди 11 години
не съм съвсем съгласен с шамара на изпадналите в истерия - с тях трябва да се отнеет като с малко дете - да им показвате всякъ стъпка - например "сложи карака си тук", "хвани се за токи камъки" и т.н. Трябва да се спечели доверието им
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пардон - дуБлет.
31
0
 
16
 
! Отговори
Пламен преди 11 години
Лека му пръст на човека!Минавал съм кончето,когато бях на 12 години с баща ми и споменът е още в главата ми.Вече съм на 36 и мисля това лято да го повторя.Даже си мисля,че ще изпитам по голям страх сега!
30
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не се хаби колега да обясняваш на шопски ***, за които термините "диалект" и "дуплет" са едно и също...