Димитровград отсече: Да живее другарят Димитров!

Издигат отново паметника на комунистическия вожд в центъра на града
28 юни 2012 16:40, Красимир Ангелов
296
Димитровград отсече: Да живее другарят Димитров!
Паметникът на Георги Димитров бе свален през 1992 година. Снимка: БТА

Огромният 40-метров бронзов паметник на комунистическия вожд Георги Димитров ще бъде издигнат отново в центъра на Димитровград, реши на редовното си заседание местният общински съвет.

С 24 гласа "за", един "против" и 5 "въздържал се" местните старейшини решиха огромният монумент да бъде издигнат отново, след като бе свален през 1992 година.

Още по темата

Необходимите средства за възстановяването му ще бъдат заложени в общинския бюджет за първото полугодие на 2013 година, а за дейностите по ремонта ще отговаря кметът на града.

След като бе свален през 1992 година, сега паметникът се намира захвърлен в разсадника в парк "Марица".

Предложение за възстановяването на паметника имаше и през 2007 година, но тогава общинският съвет го отхвърли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
205
5
 
9
 
! Отговори
Комунел преди 11 години
С нетърпение чакам да сложат паметника за да му поднесем венци и цветя на 9-ти септември.
204
2
 
0
 
! Отговори
до 236 преди 11 години
Същото мнозинство беше и за премахването на комунизма, не го забравяйте.
203
13
 
9
 
! Отговори
Краси преди 11 години
Поредното доказателство,че бедността на нацията ни се дължи простотията на мнозинството.Да се издига паметник на алкохолик и национален предател е връх на тъпотията!!!Боже,колко много *** има в нещастната ни държавица!
202
9
 
9
 
! Отговори
До Джани преди 11 години
Ами в Армения има ли паметници на Ататюрк? Във Франция на управниците от Виши? Тоя е един най-обикновен психопат, и да си седи в учебниците, а не по-улиците.
201
4
 
5
 
! Отговори
Яско преди 11 години
Всеки си има свои виждания и всеки е прав за себе си. Затова се водят битки, но фактите са че засега социализма и комунизма губят тази битка и няма изглед да се завърнат. Още един факт е, че няма страна която след като е зарязала соц-кома по една или друга причина, да се е върнала пак към него.
200
7
 
11
 
! Отговори
djani преди 11 години
Мъдро решение. Да се учим от достойните нации. Паметника на Оливър Кромуел, обезглавил английски крал се издига гордо пред Парламента, на две крачки от кралския дворец. Кога ще разберем Историята и ще се научим на толерантност. В цял свят името на Димитров е синоним на България. Станахме за смях по света с взривяването на мавзолея му. Никой в Турция не си и помисля да взриви мавзолея на Ататюрк, а той е отговорен за геноцида срещу арменците!
199
8
 
5
 
! Отговори
До 230 преди 11 години
А комунизъм е да направиш глупаците управници, и да вкараш всички интелектуалци и родолюбци в лагерите. Чакам ви от вашето поколение да ви извикат на конгрес на небето,та да тръгне България напред. Дано да е по-скоро.
198
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДО 227 1.) социална система казваш , това онези страшни социалнидомове ли бяха или мижавата пенсия от 42 лв на баба ми 2,) здравна система нито болниите бяха по чисти и уредени нито апаратурата беше такава нито лекарствата бяха толкова много е имаше за отбрани в Правителствена болница 3.) образование кога преди 22 години и кой можеше да отиде където си поиска по всета да се учи а бе , а за ценностната система на соца не ми говори ще трябва не 22 години а поне 50 години да минат за да се отърсиме
197
1
 
5
 
! Отговори
До внучето преди 11 години
228-ми ми демократични внуко!Ще пораснеш, ще поумнееш и проумееш приказките на дЕдо си Твен.Ама още си зелен.ШЪ втасаш, има време;)***Демокрация е умението да привлечеш на своя страна по-голямата част от глупаците.***Марк Твен
196
3
 
2
 
! Отговори
червен олигарх преди 11 години
До дедо виАбе дедо, прав си, но след като се отрекохте от това което ви дадохме ние комунистите, ние просто си го взехме обратно, да не си мислехте че ще ви го оставим ей така?
195
5
 
2
 
! Отговори
Внук ви преди 11 години
Извинявам се за Дедо ми, ама има деменция не му обръщайте внимание.
194
4
 
11
 
! Отговори
Дедо ви преди 11 години
Еййй Хора!Търпение му е майката, и вяра в демократичните лъжи на демократите.Не може да плюеш по Димитров, Живков и комунизма, при положение, че вече 22 години се краде съграденото по тяхно време...и все не свършва.Не може за двадесетина години да съсипеш социалната, здравната, образователната и ценностната система на нацията,и да имаш наглостта да порицаваш ВЕЛИКИ Българи и управленци от миналото.НЕМОЖЕ ДА СИ ТОЛКОВА СЛЯП, ЧЕ ДА НЕ ВИДИШ, ЧЕ СЛЕД 20 ГОДИНИ СМЕ СЪИЗМЕРИМИ ПО ЖИЗНЕН СТАНДАРТ С АЛБАНИЯ!!!!Албански реотан!Някой спомня ли си какво означаваше в миналото това?
193
4
 
2
 
! Отговори
до 221 преди 11 години
Ами единствената причина да не сме станали е че сме малко далеч от Русия, нали не мислиш че Литва, Латвия и Естония са били очаровани от принадлежността си към СССР?
192
1
 
8
 
! Отговори
Българин до 216 преди 11 години
Аз много добре помня какво е било преди 89 г. Помня партийните,комсомолските секретари ,помня профпредседателите и всичките слагачи,които после станаха "демократи". Не говоря за тях ,а за това ,че трябва да сме българи и да не забравяме историята.Говоря за това ,че трябва да се спре с омразата и да се обединим в името на България.
191
8
 
5
 
! Отговори
До 215 преди 11 години
Да и ни докараха до банкрут, и за да платят всички тия строежи си продаваме златния резервна СССР на безценица. И повечето от тия "велики" индустриални постижения са ги правили абсолютно неадекватно и разсипнически за да могат да наемат максимален брой хора на работа, та да не си помисли някой случайно че в социализъма има безработица. А и другаряе един предател и гъзолизец на СССР, признава "македонския" език, нация че и 300 000-номалцинство в България. Димитровградски селяни.
190
1
 
5
 
! Отговори
до 210 преди 11 години
210 написа:"Ами преди 89-та искаха да ни правят съветска република. забрави ли? "210-ти!!!!Мислиш ли, че ако наистина са искали, нямаше да го сторят?!!!!210-тиМного си заблуден друже. Мисленето ти е продукт на 22 годишно промиване на мозъци.
189
4
 
3
 
! Отговори
до 217 преди 11 години
Мой човек, ти разпадането на ЕС и залеза на Америкаснкта империя няма да го доживееш, а сигурно и твоите деца, внуци и правнуци.
188
5
 
4
 
! Отговори
Калина преди 11 години
Не знам дали си заслужава човек да влиза в каквито и да било спорове с ***-комунисти. Историята на цялата БКП/БСП е изпълнена столкова много мръсотия и кръв, че е в състояние да отрови България до смърт, което и прави. Онези, които се гордеят с Димитров, предвид собствения им мироглед и интелект, който прозира през мученето им във форума, могат с пълно право да се гордеят с вожда си Димитров.
187
2
 
8
 
! Отговори
До 210 преди 11 години
Верно ли бе? Искали ли са? И станахме ли? България никога не е била република на СССР- ФАКТ!Ти като си такъв привърженик на независимостта, да си чувал, така, нещо да си подочул, че от 5 години сме последната дупка/република на Европейския съюз? А? Аааааааааааа?
186
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ми той капитализма си отива, идва нова ера. За 20 години капитализна унищожи България и сам се вкара в блатото на кризата от която няма да излезе никога. Това е края на ЕС, на Америка, и на целия свят на капитала. Останаха ли хора които не мразят америка. Та да си проамериканец значи да си проциганин и прогей.