На такси в Слънчев бряг – 10 лева със сядането

Жалбите срещу жълтите коли намаляват, отчитат от полицията
15 юли 2012 17:45,
122
На такси в Слънчев бряг – 10 лева със сядането
Снимка: Dnes.bg

10 лева олекват клиентите на таксита в Слънчев бряг в момента, в който седнат на седалката.

Първоначалната такса е 4,50 за дневна и 5 лева за нощна тарифа. С около 1,50 лв. по-евтини са такситата в Несебър.

"Свикнали сме с високите цени, затова не ни прави впечатление”, разказа пред Dnes.bg 23-годишният Николай. Той излиза с приятели всяка вечер по дискотеки и после се прибира с такси до хотела в съседен курорт.

От Държавната автомобилна инспекция съобщиха, че са започнали масови проверки на жълтите коли в разгара на летния сезон. Инспекторите се заканват, че ще бъдат безкомпромисни към такситата-менте.

В Слънчев бряг право да возят пътници имат 250 таксита, но техния брой е много по-голям, твърдят от бранша.

Масова практика е шофьорите на таксиметрови коли да не сключват договор с ръководството на курорта и да возят нелегално. Една от причините била, че отличителният стикер, който позволява да извършват таксиметрови услуги на територията на Слънчев бряг, струвал 840 лева за сезона.

"Жалбите за измами при използване на таксита са намалели драстично", отчитат от полицията в Несебър.
От там съветват хората да си отварят очите, преди да се качат на такси.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
1
 
3
 
! Отговори
Pilat преди 11 години
Не защитавам бакшишите в никакъв случай, но обърнали някой внимание на факта "стикера за Слънчев бряг струва 840 лв. за сезон. При сезон 3 месеца това прави по 280 лв. на месец. Иначе казано всеки ден започва с минус 10 лв. само от тази такса. Като сложим и всички останали данъци и такси един таксиджия започва деня с около 18 лв. минус като не смятаме горивото. Съгласен съм, че и те дерат ама айде и държавата малко да понамали желанието за лапане и така да ги дебне?!?
85
0
 
10
 
! Отговори
две минути 06 преди 11 години
""Свикнали сме с високите цени, затова не ни прави впечатление, разказа пред Dnes.bg 23-годишният Николай. Той излиза с приятели всяка вечер по дискотеки и после се прибира с такси до хотела в съседен курорт."Е, щом сте свикнали, значи това ще са цените, даже може още малко да ги вдигнат.
84
3
 
4
 
! Отговори
гларус преди 11 години
И още може. Хак ви е . Сега ще гледате сънито на картичка. *** ниедни. Това е частника не ревете. Които не му изнася да не ходи там. Ей ти Турция , ей ти Гърция.Сега е пълно с Рюснаци. Ама те дойдоха да си нагледат имотите. Купиха си коли и такситата да го барат.
83
1
 
8
 
! Отговори
Kreti преди 11 години
Цени на такси в Виена най скъпото е 1,30? на км Бакшишите се оливат яко в България за това на Слънчев Бряг няма да стъпя никога! Последния път един искаше да ми прави панорамна обиколка на Пловдив като ме видя с стикер от летището на куфара! основна такса + 169,7 m ? 2,50 за всеки следващ км 153,3 m bis 4 km ? 0,20 ? 1,30/kmот 4 km всеки 201,2 m ? 0,20 ? 0,99/kmот 9 km всеки 207,7 m ? 0,20 ? 0,96/kmпрестой 26,86 sec ? 0,20 ? 27,00/ч
82
0
 
30
 
! Отговори
Blago преди 11 години
По принцип уважавам труда на всеки, но таксиметровите шофьори са толкова нагли, че съжалявам всеки път като се кача в тяхна кола. Какво означава това "ще ме закараш ли до....?" и да получиш отговор "не, цял ден чакам тук, а това е много късо разстояние"? Има си първоначална такса, с която шофьора се съгласява пътника да се качи в колата, ако ще и за 300м да е. Щом си седнал на седалката и ти свети зелената лампичка, значчи ще работиш!BAKSHISHA, изкарай си парите, като другите и пий като другите
81
2
 
22
 
! Отговори
ттт преди 11 години
В Гърция и особено в Турция е много готино. Изключително трудно ми е да проумея, как все още някой ходи на нашето море.
80
0
 
11
 
! Отговори
Lo_Ridah преди 11 години
До : BAKSHISHАми изработи си 10те лева, както другите шофьори в останалта част на държавата и тогава ако щеш и уиски за 1000лв пий.
79
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
predi chas se pribrah ot Indianapolis , Indiana , USA 2 $ za 1 milq,3 leva za 1,6 kilometra .....
78
0
 
5
 
! Отговори
rument преди 11 години
хахахахаха тия са ненормални
77
35
 
1
 
! Отговори
BAKSHISH преди 11 години
NE MOJE DA PIESH RAKIA ZA 10 LEVA I DA SE VOZISH NA TAKSI ZA 2 leva.SHTOTO I NA SHYOFORA MU SE PIE RAKIA OT 10 LEVA.
76
1
 
4
 
! Отговори
no3HaT преди 11 години
Преди два дена е имало акция на кЪкао Бийч , няма ли в някой сайт да дадат малко повече инфо? Или крием резултатите?
75
1
 
25
 
! Отговори
до 91 преди 11 години
В голяма грешка си, че в София такситата са едни от най-скъпите. Напротив - от най-евтините в България са, защото конкуренцията е по-голяма и има много работа. Докато в по-малките градове клиентите не са толкова много, а курсовете са кратки, защото площта на града е малка и затова на километър цените са по-високи.
74
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
във виена са доста по евтини такситата !
73
1
 
3
 
! Отговори
Еми преди 11 години
от квартала ми до центъра, около 2 км много често го ползвам
72
2
 
7
 
! Отговори
Еми преди 11 години
нз пътувах 2 пъти възможно е, просто трябваше да си огледам общежитието където скоро ще живея, в моя град такситата возят по 2-3 лв на курс
71
3
 
2
 
! Отговори
Ralf преди 11 години
Говоря за истинските 21-21 не за ок супер лукс, в повечето случаи с поръчкла. На фалшиви таксита не се водя от времето на кристалните.
70
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ай да не ме правиш на ***, става ли? говоря за СЪЩАТА ФИРМА, която боготвориш поради някакъв личен интерес явно. повече няма се занимавам с теб! мога да ти препратя празните им писма от офиса им по повод многото ми жалби, но не си струва, аз приключих с тях
69
2
 
7
 
! Отговори
Ralf преди 11 години
За съжаление на ОК супертранс качеството им падна - почнаха много добре, но колите им остаряха (почнаха да сменят ама бавно) и 25% от кадрите им са *** - зависи на какъв ще попаднеш. Разбира се, за тая професия ценза е нисък, но това показва, че им липсва контрола при подбор. Лично аз от доста години съм по-доволен от Yellow Cab, а и 12-80 не са толкова зле като изключим там етническия елемент и че карат жигули.
68
2
 
2
 
! Отговори
Еми преди 11 години
в София са ОК цените като ползваш такси рядо, от Ст.град до Централна гара ми излиза около 8-10 лв!
67
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
OK supertrans....МОГА ДА ТИ РАЗКАЖА ЛЕГЕНДИ ЗА ТЕЗИ ***, ОТ НЯКОЛКО ГОДИНИ, КОГАТО СЕ ПРИБЕРА В БГ, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО НЕ ГИ ПОЛЗВАМ - ИЛИ АВТОБУС ОТ ЛЕТИЩЕТО ИЛИ СИ ВИКАМ ОНЯ НОМЕР С ДЕВЕТКАТА. отказват да минават по маршрута, който искам, лъжат ме за пари, груби са, като нямам дребни, ме карат да развалям на павилионче, а те са оставили брояча пуснат и т.н. и т.н. многобройните ми жалби останаха без отговор. а те остават без клиенти! МРАЗЯ ГИ!