Борисов: Този ужасен акт е провокация към мира!

"Израел и България ще излязат по-силни след взрива в Бургас"
Обновена: 19 юли 2012 06:07 | 18 юли 2012 22:14,
203
Борисов: Този ужасен акт е провокация към мира!
Бойко Борисов. Снимка: БТА

Подобен ужасяващ акт на територията на суверенна държава, член на ЕС, е провокация към усилията на демократичната общност за постигането на световен мир.

Още по темата

Така премиерът Бойко Борисов коментира инцидента с взривения с туристи от Израел автобус на летище "Сарафово“ в Бургас. 

В изявление, цитирано от пресслужбата на МС, министър председателят демонстрира решителност, че виновните ще бъдат наказани с цялата строгост на закона.

Той е убеден че, народите на България и Израел ще излязат по-силни и сплотени от това "немислимо бедствие". 

"Този ужасен инцидент е шок за всички нас. Нищо не може да оправдае смъртта и болката на невинни хора. Правителството категорично осъжда агресията и тероризма", каза Борисов.

„Изразявам своите най-дълбоки съболезнования към родните на загиналите, съчувстваме на болката на пострадалите. В този трагичен момент българският народ съпреживява мъката от загубата на близките на жертвите и ранените", допълни премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
2
 
2
 
! Отговори
Yes матрял преди 11 години
Като истински ЕВРОПЕЙСКИ гражданин живущ в Европейска държава заявявам, че ще гласувам за поредния експеримент г-жа Кунева. Не ме обвинявайте в промит мозък. Аз просто до сега съм гласувал винаги за Косовмен, Сергомен, Цармен и т.н. Както виждате съм последователен и не на последно място дисциплиниран данъкоплатец. Друг е въпроса, че вече в квартала е пълно с *** матрял, ама живи да сме ще трябва да свикваме. Иначе нямам мнение по темата, защото както казах съм Европеец и се гордея с sorry...
149
0
 
4
 
! Отговори
матрял преди 11 години
определено политикът б.б превърна България в мишена на международния тероризъм /което с неговия интелектуален капацитет надали ще го осъзнае някога/ а това е много лошо за нас обикновения матрял..Не знам какво трябва още да стане за да разбере народа, че ни управлява един *** човек, чиято детска мечта е била да бъде Спайдърмен и по стечение на обстоятелствата му е дадена възможност да управлява.А в една Европейска държава при такъв атентат е нормално ц.ц. да е вече история и да си търси работа а не да тича като види камера да го снимат..
148
5
 
1
 
! Отговори
хм, преди 11 години
Трябва да си призная, че по навик търсих нещо глупаво в изказването. Обаче, този път съм съгласен с всяка дума, казана от Борисов.Друга тема е, защо от 20 г. нашите служби за сигурност не работят.
147
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Злобата и яростта заслепяват човека.Не мисля,че България и българското правителство имат вина за терористичния акт.Вероятно има грешки във външната ни политика имайки предвид и бившия президент Първанов,но тероризмът е сграбчил за гушата много по-развити страни .Само общи международни усилия и разумни решения могат да преодолеят този конфликт.
146
0
 
4
 
! Отговори
васко преди 11 години
Шефе, стига вече омръзна на народа. Ходи малко да починеш.
145
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойко да не демонстрира размера на мъжествеността си на снимката?
144
4
 
5
 
! Отговори
поля преди 11 години
На Бойко в един мандат му се събраха толкова бедствия, колкото 10 правителства не могат да съберат от управленията си. Пожелавам му здраво сърце
143
1
 
11
 
! Отговори
ПРОТИВ преди 11 години
Къде са ни службите? Няма ги.Кой пази в България българите и чуждите граждани?Никой.Само знаем октоподи нагли и тн.Няма значение.Ще дойдат американци,израелци и щеразследват.Срам.
142
1
 
11
 
! Отговори
иван преди 11 години
Вместо да гоним престъпниците по морето гоним брачедите с царевицата,по плажа.
141
1
 
12
 
! Отговори
Ани преди 11 години
Нагазиха в Националната разузнавателна служба, опитват се и там да дерибействат и ето ти резултата.
140
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Единственото което Борисов умее,това е да брои трупове.Спомнете си колко трупа преброи като главен секретар на МВР,колко трупа преброи в наводненото с. Бисер.Струва ли си да изброаваме тези негови подвизи...
139
1
 
8
 
! Отговори
тоя мискинин преди 11 години
всичко е знаел - нали е първа дружка с оная еврейска марионтка нетаняху - те са от елитния клуб на марионетките и на тях им казват все пак кога и какво . аман от пропаганда , поне да си мълчат ами те за пусто лъжат и мажат - никой не вярва вече , много стомни счупиха ..........
138
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ала бала.Кажи защо няма сигурност за българите.Защо ни вкарвате в капана на техният конфликт?
137
0
 
12
 
! Отговори
Дали преди 11 години
Дали кризисния щаб ще вземе допълнително материално стимулиране за нечовешкото напрежение и многото работа, която ще свърши-НЕСЪМНЕНО? ....... а РЕШЕНИЕТО Е МНОГО ПРОСТО-СЪС ВСЯКА ГРУПА ИЗРАЕЛСКИ ТУРИСТИ ПО ЕДИН ПРОДАВАЧ С КОЛИЧКА НА ДЮНЕРИ...
136
4
 
29
 
! Отговори
Беновска преди 11 години
Вицепремиерът Цветанов, който опиянено коли и беси българите, подслушва ни, следи ни, раздава от телевизора присъди вместо съда , публично обвини българските политици от 41 то Народно събрание Сергей Станишев, Ахмед Доган, Иван Костов, Волен Сидеров, Мартин Димитров и техните парламентарни групи, че подкрепят и са едно с организираната престъпност, а той я борел. Вие, господин министър-председателю, цели 3 години не си помръднахте пръста да озаптите вицето си да спре да насажда милиционерщина и да гази демокрацията. Давате ли си сметка, че сътвореното от Цветанов и казано ни в Доклада на ЕК ще има страшни последици за България?! Вече ще ни е срам да казваме от коя държава сме. Чуждите инвеститори ще заобикалят с ужас нашата територия. Брюксел ще ни отреже тотално за работа и живот в Европа. Ще постави тежки условия и пред нашите студенти. Барозо и Меркел ще изтърпяват, вас , Борисов, от немай къде, когато служебно ви срещнат. Българите в Париж, Лондон, Рим ще получават неуважение , презрение, отвращение. Европейците ще ни гледат със страх , че сме неукротими престъпници и диво корумпирани. Господин Борисов, вместо , като държавник да хванете за ушите Цветанов и да го пратите да командори у дома или да търчи на някой стадион, вие , министър-председателят на България , изслушахте със задоволство недопустимите заявления на вашата дясна ръка Цветанов и ви писна да стоите толкова дълго на едно място. Казахте няколко едри лафа за доклада на ЕК и махнахте на журналистите за чао. А, точно в този момент, на летището в Бургас е избухвала бомба... Ако до вчера, господин премиер, Цветанов само будеше отвращение и беше жалък, от днес в България вече стана страшно. Господин Борисов, атентатът в Бургас и докладът на ЕК са двете страни на тиквения медал , връчен ви от Европа за успехите ви в управлението! Причината за атентата е описана в доклада на ЕК, господин министър-председателю и носи името Цветан Цветанов! Бомбата в Бургас е резултат от вашата лична политическа безотговорност и от вашата лична политическа безпомощност! И вие, Бойко Борисов, на крилете на Батман, литнахте към атентата в Бургас. И Цветанов също литна. Той, пък, с правителствения самолет. Да бори престъпността...И да оглежда Шенгенското пространство през крив макарон... Те и прелетните птици отлитат наесен. Но някои не се завръщат. Никога. За това , пък идват нови. Кръговратът на живота много прилича на кръговрата във властта. Господин Борисов, махнете Цветанов веднага, за да не махне той и България, и вас.
135
1
 
16
 
! Отговори
Зная защо преди 11 години
Зная защо атентата стана в Бургас и то на летището.........Защото на летище Бургас няма дюнери.Както каза премиера..нас дюнерите ни пазят. Защо не се случи в самия град...защото на всеки ъгъл имаме дюнери. Сега ръководството на летище Бургас спешно поръчва дюнери..като най-добра защита ...доказана от ББ.
134
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А не загина ли с подобна бомба оня иранския учен или хизбулла и него взривиха тия бомби с дистанционно са патент на моссад отде у чалмалиите толко акъл четете островски как израелски пилоти обучавали ирански с посредничеството на ФРГ и чехия
133
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как може Борисов да каже, че никой не носи вина защото терориста си обикалял и се присъединил към групата. Няма ли кой да му каже, че за такъв терористичен акт е имало сериозна подготовка, която е била проспана от службите.
132
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
активно мероприятие на моссад в момента израел се тресе от политическа криза дори самите евреи си рисуват пречупени кръстове по мемориала яд вашем и сега за да задържат на власт нетаняху убиха техните както и 1 българин вместо да искат компенсация за проваления сезон наште си събуха гащите шефа на рдвр бургас каза че получил нареждане от цвъчко да посрещне израелския поаланик и да му окаже съдействие като дипломата щял да координира цялата операция което показва кой управлява Чалгария
131
2
 
23
 
! Отговори
просто човек преди 11 години
Когато беше земетресението в Перник, Росенчо не отиде там,а си продължи обиколката в Европа...Сега, когато стана атентат в Бургас и има загинали евреи, Росенчо пръв хукна натам...И ти се наричаш български президент ???