Дянков и той като цар, стъпи в Двореца в Кричим

Всичко вътре е запазено в автентичния му вид от 1936 година
Обновена: 22 юли 2012 16:19 | 22 юли 2012 16:00,
100
Дянков и той като цар, стъпи в Двореца в Кричим
Двореца в Кричим. Снимка: kingsimeon.bg

Симеон Дянков е първият министър, стъпил в Двореца в Кричим от 20 години насам, коментира пред "Фокус" управителят на двореца Венцислав Парпулев.

До преди дни дни имението се стопанисваше от НСО, а преди това собственик е бил УБО, които го наследяват от царското семейство след екстрадирането му.

Семейството е живяло в двореца близо 10 години. В бившето царско имение са нощували още Тодор Живков, Пенчо Кубадински, Вълко Червенков. Последният дори си е позволил да удължи леглото на царицата, за да нощува в него, тъй като е бил едър мъж.

Още по темата

През 1957 година в двореца в Кричим е преспал и виетнамският президент Хо Ши Мин.

Всичко в царския дворец е запазено в автентичния му вид от 1936 година досега - мебелите, посудата, килимите. Няма нито една изчезнала чаша, или лъжичка на царското семейство, всичко се пази по опис, похвали се управителят на комплекса.

"Материалът за обзавеждането е немски, стилът и архитектурата - също. Няма нито една отлепена плочка досега, всички мебели са от масивно дърво и са правени по поръчка, паркетът не е сменян изобщо", допълни Порпулев.

В двореца има 12 бани, спални за около 30 души, киносалон с примитивно дистанционно управление. В него се е прожектирано с киномашина. Има няколко детски стаи, детски занимални, салони за чай.

Покоите на царицата, с изключение на преправената спалня, стоят непокътнати, нейната баня продължава и днес да блести от лукс.

Има писалища и офиси, ловен салон с трофеи на царското семейство. Картините също са запазени от 1936 година.

Дворецът е на два етажа, всеки по 450 кв.метра.

В момента дворецът се поддържа от камериерка, домакиня и още двама мъже. Все още той се охранява строго и не е достъпен за посетители, но преди седмици министър Дянков се зарече, че ще го отвори за обществото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
19
 
! Отговори
Казанджия преди 11 години
Дянков, ела ми спри казана със заповед. Ела да ти навра тъпата смотана педераска тиква в казана да се налочиш с ферментирал мат'рял.
25
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дянков , хората не искат дворци , а нормално съществуване , което ти им отне! Нормален ЖИВОТ ЗА ДЕЦАТА СИ/подобен на твойте синове/ . Какво ще се случи , когато обществото получи достъп до двореца , били обяснил ! И то ще е ден до пладне ! Ще го харижите на някой ваш човек , за жалките стотинки , с които ще ви купи! Толкова сте жалки , че даже не ви дреме на дедовия!
24
4
 
12
 
! Отговори
до 21 преди 11 години
Колко стана литъра бензин и дизел?
23
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дянков, да та ебa в устата.
22
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
NQKOI GERBER SLAGA ---- TAPANARI STE VI E .HORA VIJTE CENITE NA GORIVATA DNES ????? KAKVO VI ZANIVAT S DRUGI GLUPOSTI VIJTE DO KATO SE OVARTATE SHTE STANAT 3 LEVA
21
4
 
3
 
! Отговори
ля ля преди 11 години
атака - да го отвори за обществото и да го батисаме и него!!!
20
10
 
5
 
! Отговори
До 21 преди 11 години
Хайде стига с тия горива ве! Като ти е скъпо горивото, ще яхаш автобуса и метрото! Даже в София е по-добре с градски транспорт. Ще си простираш краката според 4ергата! Може да си вземеш и колело.
19
0
 
0
 
! Отговори
до 21 преди 11 години
Какво са?
18
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Balgari vijte dnes cenite na gorivata EHOOOOOOOOOOO ?????????? ILI STE ROBI????????????????????????????????????
17
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аман от простаци в тая дьржава!!!
16
6
 
2
 
! Отговори
Калин преди 11 години
болшевик не наследява - болшевик ограбва .. ама нали сме тяхна мизерия
15
8
 
15
 
! Отговори
Тинтири Минтири преди 11 години
Нямат ли си друга работа, ами са тръгнали сега пък по екскурзийки да си правят? Дянкоооов.....вземайте се в ръце и стига с тия разходки насам-натам и бабини деветини....4е зима иде, бюджета опапахте, няма пари ни за болници, и за пенсии ни за нищо....и като гледам сме я забата4или яката. Стягайте се да работите мом4ееее....за това сме ви избрали! А оня Цецо какво се крие като шушумига и той? Цветан4оооо....какво става с Галевите моето мом4е? Хайде де...то нова година дойде! Народа 4ака отговори!
14
2
 
27
 
! Отговори
Вън от България! преди 11 години
Симеон 2 *** едно голмо ла*но, дет с овчарска тояга не мож го прескочи!Вън от България!Да не му гледаме повече гадната усмивка!Ще дойде ред и на останалите "приватизатори" на държавни имоти, само, че те през съд ще преминат и на задлжителен общополезен труд и само пенсия от 140 лв за ток, вода, ядене!Да видят те как се морят българските пенсионери!
13
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами Мадридския мошеник?
12
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нещо полезно да се е случило , като е стъпал ?! И защо пък точно той , не ми е ясно ! да не се вживява в ролята на цар ? Или пък го чака скорошна екстрадация!
11
6
 
30
 
! Отговори
Memento mori преди 11 години
Дянков е *** вреслива ***, виждаща българите като цифри, а не като хора.....
10
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Разликата между бай Тошо и нашите управници знаете ли коя е? Че 40 години нас власт, бай Тошо не е трупал пари в банки, а всичко което му го дава държавата безплатно, му е било достатъчно. А всичко му е било безплатно. Не е имал нужда от пари. Това се разбра накрая като го съдиха- нямаше сметки в банки. Сега пак тези услуги са безплатни на Тиквата и Мавъра и Съсела и Ефендито и Мадридския папардак...но те трупат в банки.Ето това е разликата между бай Тошо и тези алчни червеи.
9
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хвърлил му е око за да го продаде,та си закърпи изтърбушения бюджет....
8
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БОЛЕН МОЗЪК!
7
4
 
14
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Да го..направят почивна...станция,че царят спокойно да си...почива в...царските покои.Бих отишъл и аз,нищо че в Кривунделово,още носим...гуменки и пием ракията от...манерки,когато сме на...къра.