Кметът на Монтана: Решението срещу мен е политическо!

Златко Живков беше обвинен в конфликт на интереси
23 юли 2012 18:19,
41
Кметът на Монтана: Решението срещу мен е политическо!
Кметът съобщи, че ще обжалва решението в съда. Снимка: архив, Булфото

На брифинг в Монтана кметът на града Златко Живков заяви, че решението на Комисията за установяване и предотвратяване конфликти на интереси срещу него е политическо.

Живков коментира, че целта на това решение е "да се отклони вниманието на хората в Монтана от тежката ситуация, в която е изпаднала партия ГЕРБ в региона след скандала с изнудването на бизнесмени и ареста на депутата Димитър Аврамов". Кметът съобщи, че ще обжалва решението в съда и заяви, че разчита на безпристрастността на българските магистрати.

Според решението на Комисията по конфликти на интереси през 2008, 2009 и 2010 година общината е купувала лекарства от аптеката на съпругата на кмета Албена Живкова за нуждите на ветераните от войните и на децата в детските градини. Стойността на лекарствата е 7000 лева.

Златко Живков заяви, че до началото на 2009 година, когато е влязъл в сила Законът за конфликт на интереси, общината и аптеката на съпругата му "Алба" са имали договор за изплащане за лекарства на ветерани от войните.

Този договор е бил подписан, тъй като други аптеки отказвали да дават лекарства на ветераните, понеже преводите от държавата за общините по това перо се бавели много във времето.

С влизането в сила на закона от 1 януари 2009 година договорът е бил прекратен и повече общината не е купувала лекарства от аптека "Алба". Две от фактурите по този договор, които са били съставени през месец декември 2008 година, са били изплатени през януари 2009 година, уточни Живков.

Той припомни, че част от обвинението е, че от аптеката на съпругата му са купували лекарства и детски градини и училища от общината, но обяви, че те имат собствени бюджети и сами решават как да харчат парите си.

Живков коментира, че печалбата от тези 7000 лева на аптеката на съпругата му е 700 лева и това е нищожна сума на
фона на средствата по скандала с изнудваните земеделски бизнесмени в Монтанско. Кметът на Монтана съобщи, че аптека "Алба" има договор с община Монтана, по който привежда всеки месец по 2000 лева като спонсорство за спортните клубове в града, а тези пари са много повече от спечелените 700 лева от продажба на лекарства на ветерани и детски градини от общинат, пише БТА. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Естествено, че е политическо! Нали стройната фиданка Фидосова щеше да скочи в езерото на Монтана, ако изгубят изборите в града? Нали се беше изтъпанила цялата герберова ръководна банда да "подкрепя" кандидатурата на поредната оядена мутра / милиционер? Даже и г-н сегашния президент беше там, и какво? Градът си чака шоуто, другарко Фидосова!
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимна преди 11 години
Може да не му е тук мястото, но ми се иска да чуя какво мислите за изнасянето на азминистрацията извън София. За мен това си е една яка чистка, и модменяне на администрацията по всички етажи из основи с "наши хора", а също така ми прилича и на купуване на гласове.
35
0
 
2
 
! Отговори
дядо преди 11 години
Споменавам го, защото Христо Ботьов е написал някога Това ви чака!. (Горещо ви препоръчвам да отделите 2-3 минути да го прочетете.)Оттогава все това ни чака. Това ни чака и след тези избори, защото всичкото е заПари, пари, пари! рекъл едно време Наполеон I и зяпнал беше да глътне цял свят; пари, пари, пари! думат нашите букурещки народни базиргени и слухтят де кой ще да умре, за да му лапнат имотецът; пари, пари, пари! думаше наш кир Михалаки и беше чорбаджия. Парите са ум, парит
34
1
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 11 години
Цццц - опитват се "милите" да отклоняват вниманието, особенно една дама с по пищни форми - нема как - така требе - като си се оакал неколко пъти на кметски избори - Златко /*** Живков/ Ви бие яко - както би се изразил Оня чието име не се споменава - ужас - значи га ядохте кифетата с Галата ок - кат се не оакахте, а омазахте - кмета Ви виновен - жалки *** много жалки - е за това нема да имате кмет в Монтана...
33
0
 
11
 
! Отговори
Анонимна преди 11 години
към 22 От монтана съм, живея в Монтана, но за пръв път чувам за този прякор. Или това е поредната лъжа, или аз съм глуха. Аз съм добре със слуха уверявам Ви.
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вече има лъскави витрини на новата вериги аптеки ,ама в центъра на София на площад Славейков 9са отворили аптека в която нямали право да продават лекарства Много интересна работа .В столицата ни не можеш да намериш дежурна аптека ,която да работи с всички видове рецепти.Сигурно всичко това е част от борбата с -познайте кого -ами с народа ни
31
0
 
1
 
! Отговори
До берковчанин преди 11 години
А Берковица пък е село от Вазов насам
30
1
 
14
 
! Отговори
ОТ СЕВЕРОЗАПАД преди 11 години
Фидоска не спи,започна атаката но хората виждат и не забравят,ЛАКОМИЯТА НА НИКОГО НЕ ПРОЩАВА.
29
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
3 16 ОтговориАнонименпреди 2 часа Кмет, спечели изборите без балотаж, с почти 2/3 от гласовете, който не е от управляващата партия. Ужас, да се очерни веднага, как сте го търпели до сега, при това втори мандат?! ...... БРАЧЕД .... ИМАЛО Е БАЦАЛЕН , АМА МНОООООГО БАЦАЛЕН В ЛЕВОВЕ ЗА ДА ГО ИЗБЕРАТ *** ОЩЕ НА ПЪРВИЯТ ТУР ....
28
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТОЗИ *** , ОТДАВНА Е ЗА ЗАТВОРА ...
27
3
 
15
 
! Отговори
Анонимна преди 11 години
Некачествена двусмислицаНедообработена измислицаЛъжа се нарича, и ГЕРБ много я обича!!!
26
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стига лъжи за най-работещия кмет на Монтана. Стига сте изливалия помия, неточна при това, неясна за хората. Колко са парите за 2008, колко са за 2009, и колко за 2010 г. Само лъжите може да са написани така неясно.
25
0
 
10
 
! Отговори
A4o преди 11 години
Е как може да просперира тоя град като има за съсед една от най-силните икономически и културно-религиозни центрове - автономна област с. Смоляновци! Местните бизнесмени и хора от подземия жовот на това село имат влияние по всички етажи на власта в гр. Монтана! :D
24
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За последните 3 години от управлението на ГЕРБ, народа обедня, - цените се вдигнаха, доходите нито веднъж. Защо не обясните истината за вдигане цената на ел. енергията и горивата, а ни отвличате вниманието като очерняте един доказал се кмет, който направи мно за града, за общината, при всичкото орязване на бюджетите на общинете през последните години и то по вина на ГЕРБ. За мен това е отвличане на вниманието от истината, а тя е -управлението на ГЕРБ е лошо. Стига лъжи, искам истини!!!
23
3
 
27
 
! Отговори
анонимна преди 11 години
Това е поредния фабрикатна Фидоската. Разправяите ги тези лъжи на невежите хора. Когато средствата за доставки/покупки са под под праговете на ЗОП, то тогава покупките могат да се извършват от търговската мрежа. Закупуването на лекарства от училищата и детските градини - си е тяхна работа от коя аптека ще си ги купуват. Ей хора събудете се, това се нарича - Крадеца вика дръжте крадеца. Дайте си сметка колко пъти през управлението на герберите се увеличиха пенсиите и запатите, а цените!!!
22
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
РАДЕЦ И ***-ТОЙ Е КУПИЛ ВСИЧКИ В ГРАДА И ПОЛИЦИЯ И ПРОКУРАТУРА И СЪД...МИЛИОНЕР В ЗЕЛЕНО С МНОГО ИМОТИ В ЧУЖБИНА.....СУПЕР КРАДЕЦ..СПЕЧЕЛИЛ С ГЛАСОВЕТЕ НА ***......
21
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Направи ми впечатление, че след изборния ден btv нито веднъж не съобщиха партийната му принадлежност. Не беше така с "нашите" хора, спечелили кметски мандати.
20
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кмет, спечели изборите без балотаж, с почти 2/3 от гласовете, който не е от управляващата партия. Ужас, да се очерни веднага, как сте го търпели до сега, при това втори мандат?!
19
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Златко Живков е независим от СДС, после става независим и от ВМРО и е известен в Монтана с прякора "Крадливата сврака".
18
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТОЗИ ОТДАВНА Е ЗА ЗАТВОРА ....