Пожарът в Хасковско е локализиран

Огънят е почти потушен, екипите остават да дежурят на място
31 юли 2012 17:00,
2
Пожарът в Хасковско е локализиран
Пожарът край Брягово вече е почти потушен. Снимка: Impact Press Group

Пожарът в землищата на хасковските села Брягово, Родопи и Любеново е локализиран и почти потушен, съобщи началникът на Областно управление "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Николай Вълчев.

Въпреки това всички над 200 души пожарникари, военни, доброволци и горски служители ще останат да дежурят на място още няколко часа.

Огънят тръгна вчера от старо гробище край село Брягово и много бързо се разрасна към землищата на селата Родопи и Любеново. Причината за инцидента все още не е ясна.

Пожарът обхвана 2100 дка площ, от които 1200 дка гори.

"Това не е първият огнен инцидент през последните 10 години в този район. Гората обаче е сравнително ниска и дървесните видове тук се възстановяват бързо след пожар", коментира директорът на Държавно горско стопанство - Хасково  Николай Янчев.

Пожарникарите призовават хората да не палят огън на открито.

Още по темата

"Достатъчна е една искра, която в комбинация с високите температури и вятъра може да предизвика голям пожар", заяви комисар Николай Вълчев.

Той призова стопаните да внимават и когато работят с машините на полет, визирайки  пожара на границата на областите Хасково и Стара Загора, който избухна миналия четвъртък.

Тогава заради пламнал трактор на полето изгоряха над 3500 дка широколистна гора и лесонепригодни площи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Боко пикае .....