Баба Павлинка отказа премиерска заплата, но кръсти теленцето си Бойко

Между 150-600 перничани може да останат без дом през зимата
Обновена: 24 авг 2012 14:49 | 24 авг 2012 10:02,
125
Баба Павлинка отказа премиерска заплата, но кръсти теленцето си Бойко
Баба Павлинка се превърна в емблема на инициативния комитет. Снимка: БТА

Павлина Крумова от пернишкото село Драгичево, която отказа на Борисов една премиерска заплата, направи друг жест към министър-председателя.

Кравата й родила две теленца.  Баба Павлинка кръстила едното Бойко – на премиера, а другото Росица – на кмета на Перник Росица Янакиева.

По време на срещата на Инициативния комитет в подкрепа на пострадалите от земетресението перничани в МС в сряда Бойко Борисов предложил в помощ на баба Павлинка месечната си заплата, запечатана в плик.

Още по темата
Жената обаче отказала дарението независимо от нуждата от средства за преодоляване на щетите от силния трус на 22 май.

"Категорично отказах, имам достойнство.  Аз съм тук заради всички хора, а не само заради себе си", каза тогава баба Павлинка, като с действията си стана емблема на инициативния комитет.

Междувременно стана ясно, че между 150 и 600 перничани може да останат без покрив през зимата, съобщи пред bTV министърът по еврофондовете Томислав Дончев.

Премиерът Бойко Борисов го командирова в Перник за два месеца, докато проблемите в региона не бъдат решени.

Пред следващите десет дни приоритет е решаването на проблема на хората, които има опасност да останат без покрив над главата си. Някои училища и обществени сгради също са негодни за експлоатация.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
3
 
14
 
! Отговори
! преди 11 години
Поздравления за куража бабо Павлинке.Поздравления и за избора на име на добичето ти бабо Павлинке.Всяко *** да се кръщава Бойко, някак си интуитивно е, не води до объркване към какво се обръщаш :)
60
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако стане война хващаш балкана, или ако си достатъчно *** отиваш да те гръмнат, защитавайки тия ***, заради които сме за посмесище на целия свят...
59
2
 
8
 
! Отговори
до 66 преди 11 години
Голямо самочувствие, голямо нещо. Интересно каква ли песен ще запееш като те изтреска живота и тебе. Със сигурност нямаш застраховка за всичко.Всъщност такива като тебе, с такова мислене, най-много реват като им се случи нещо.
58
0
 
7
 
! Отговори
nn преди 11 години
До Раличка всичко,което пишеш е точно така, но точно ролята на държавата е да измисли такива механизми и закони,че парите да се разпределят приоритетно,да има държавни стратегии и програми,да сме подготвени за евентуалните ситуации,а не да ни заварват винаги по бели ***..ами,ако наистина беше много по-силно това земетресение..какво ще правим тогава,ами ,ако стане война..Нашата държава е абдикирала,тя не е на мястото си
57
0
 
7
 
! Отговори
Баба Павлинка преди 11 години
Баба Павлинка да е следващият Министър-председател!
56
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Анкета за Бойко Борисов - майка на Българияtinyurl/info-news-bg
55
8
 
3
 
! Отговори
аз до 58 преди 11 години
Съгласен с 63. Да добавя - ИМА ДАРИТЕЛНИ КАМПАНИИ за такива случаи. Който иска - ДА ПРАТИ СМС и да плати на тези БЕЗОТГОВОРНИ селски социалисти. В противен случай - държавен застрахователен фонд - 'безотговорен селски социалист', който да се финансира от ВДИГАНЕТО НА АКЦИЗА НА ГОРИВОТО!! Така съгласна ли си?Или според тебе парите в държавата растят на магическото СОЦ. дърво?! Все някой им е длъжен на селяните. ДА АМА НЕ. Копайте и живейте като *** като не щете да плащате за услуги
54
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Боко говедцето хаха...
53
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кога мисли да го коли Бойко???
52
4
 
1
 
! Отговори
аз преди 11 години
Т.е. общината като подизпълнител на държавата осъществява тези местни публични услуги. Данъците които плащаш отиват за други публични услуги, демек - образование, здравеопазване, инфраструктура и пр.Държавате НЕ Е 'като един голям застраховател'. За да бъде 'един голям застраховател', трябва да има такъв ФОНД в държавата - Социалистически жилищни застраховки за баби и др. социалисти от село в провинцията. Това означава още данъци (данък застраховка на жилище) или по-малко пари за друго!
51
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе ясно - минутки за реклама на застрахователните компании. То ако сега не яхнат вълната кога ще убедят клиентите колко е хубаво да си направят застраховка и да не четат дребния шрифт. А иначе какво се случва когато тръгнеш да си търсиш парите от застраховател е друга приказка...
50
1
 
7
 
! Отговори
fck преди 11 години
Бойкооооооооооооооооо теленцетоооооооооооо . гъди гъди гъди гъди гъди гъдииииииииииииииии
49
10
 
9
 
! Отговори
аз до 52 преди 11 години
Не, простако, не е. Заради соц. финансовите гении като тебе ще има *** да гласуват за празните обещания на 'Партията'. Според тебе - държавате е бездънна яма която ти е ДЛЪЖНА НА ТЕБЕ да ти оправя ЧАСТНИЯ ИМОТ, не само държавните имоти.Разберете - за частна собственост - ВИЕ СТЕ СИ ОТГОВОРНИ. Държавата НЕ ВИ Е ДЛЪЖНА. Държавата не ви стопанисва имота или да го застрахова. Държавата предлага публични УСЛУГИ (осветление, улици, тротоари, поддръжка на паркове и пр.).
48
0
 
16
 
! Отговори
до Раличка преди 11 години
"И плащайки на бабите да си построят нови къщи, защото са били достатъчно безотговорни да не се застраховат, всъщност тази "държава" - тоест - всички ние - трябва да се лишим от нещо, за да построим къщи за тези пострадали."Къде точно видя драма в случая? Нормално е, когато човек има проблем да потърси помощ. И също така е нормално, в случай, че тия около него са хора, да му окажат помощ. Кво казваш, да не им помагаме ли?
47
2
 
13
 
! Отговори
Рудолф Хес преди 11 години
Теленцето със нищо не е заслужило да хо обиждат така, Бабата няма ли бостан?
46
3
 
6
 
! Отговори
прасчо преди 11 години
Как пък един не помисли първом за Държавата и после за джоба си......Не Бойко е теле,ний сме телете,че ги търпим...........
45
4
 
7
 
! Отговори
аз преди 11 години
Значи застраховка 20 лв, демек 0.13 % от парите които в случай на бедствие ще получите, демек възвръщаемостта е изкривено висока спрямо вноската. Бабата да е дала 20лв - това и е по силите, ще получи нещо.Който иска да получи повече от застрахователя, да дава повече от 20 лв. на година (абсолютно смешна сума за застраховка на имот). Има такива застраховки.Колата която губи стойност всяка година бихте си застраховали за стотици левове, но къщата - не.Еми живейте си в колите тогава!
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До мастика с ментаА на Тотю брадата не напипваш ли ?
43
10
 
6
 
! Отговори
аз преди 11 години
Колко пари е допринесла тази баба в хазната да има сега претенции че някой и е длъжен? Или излиза че вкарва НИЩО, като всеки социалист, пък после мрънка в очакване на ДАЛАВЕРАТА някой друг да му оправи бакиите, по социалистически модел, защото той самия не се е погрижил за себе си.Правителството като предложи да се направи застрахователен фонд за такива случаи, където вмноската е символична, точно както е практиката в Румъния, селяните пак се стискат.Прав си - *** и беден народ.
42
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И Раличке, държавата разпределя пари взети от плосък данък предимно от бедните и ги дава за обществени поръчки предимно не на богатите а на най-богатите. А Германия взима висок данък от богатите, най-висок от най-най-богатите и ги разпределя на цялото общество.