Слънчево и много горещо ще е днес

Код "червено" за 6 области, максималните температури ще са до 42°
26 авг 2012 09:00, Елка Василева
33
Слънчево и много горещо ще е днес
Слънчево и много горещо ще е днес. Снимка: архив, Булфото

Времето днес отново ще бъде слънчево и много горещо. Максималните температури ще бъдат между 37° и 42°. В следобедните часове в Източна България ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Това е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

По Черноморието ще бъде слънчево, следобяд с до умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури между 29° и 33°. Температура на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънчево и твърде топло време в планините. В следобедните часове над масивите в Югозападна България ще се развие купеста облачност, но вероятността за валеж е много малка. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра – около 30°, на 2000 метра – около 23°.

Атмосферното налягане е близко до средното за август – бавно ще се понижава.

Код "червено" е обявен за днес в шест области на страната - Русе, Велико Търново, Плевен, Ловеч, Враца и Монтана - заради очакваните високи температури над 40 - 41 градуса, съобщава НИМХ-БАН.

Код "червено" означава, че времето е много опасно. Прогнозирани са метеорологични явления с изключителна интензивност. Хората трябва да внимават при работата с огън на открито заради трайното засушаване на растителната покривка, сухото и горещо време и опасността от възникване на полски и горски пожари.

В останалите области на страната е обявен код "оранжево", тъй като се очакват максимални температури от 39 до 40 градуса.

От НИМХ-БАН предупреждават, че при код "оранжево" времето ще е горещо, а високите до 40 градуса температури ще са опасни за хората. Само на морския бряг максималните температури ще са по-ниски.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: слънчевовреметогорещо
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
6
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
Вот на недоверие!!!...
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тройната коалиция е виновна
5
2
 
11
 
! Отговори
Мдаа преди 11 години
Някъде четох, че най нещастния човек на света е `български катаджия гледащ по телевизора формула 1`.Та както и да боядисате време, ако ще и 80 градуса да стане, нашия катаджия ще се поти, ще се пържи на пътя, но ще дебне внимателно дали някой не си е забравил фаровете загасени в яркия ден.
4
4
 
9
 
! Отговори
ние-от 4-ти километъ преди 11 години
Мамка им комунистическа-ето до къде докараха климата в България!!!
3
4
 
14
 
! Отговори
Ivan преди 11 години
снимката е от Търновският край, на 10-тина километра от Търново се намира, до капиновският манастир, България е много красива страна, а от къде идват проблемите - от хора като коментар 2, 3, 5
2
2
 
11
 
! Отговори
хасан преди 11 години
Някой знае ли от къде е снимката в темата, много красив водопад, уникална природа
1
4
 
17
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 11 години
А в районите населени с ястреби и гурбетчийки е обявен код КАФЯВО- по обясними причини