Полицията ще проверява местата за чествания на празника

Национална полиция ще гарантира опазването на обществения ред
6 сеп 2012 10:38, Петя Славова
1
Полицията ще проверява местата за чествания на празника
Снимка: Impact press group

По време на празниците служителите на ГД "Национална полиция" предприемат редица мерки за опазване на обществения ред, които да гарантират сигурността на гражданите и безопасността на движението по пътищата, посочват от дирекцията.

Органите на реда извършват проверки на местата, където ще се проведат чествания и публични прояви. Създадена е организация за стриктно спазване на нормативните разпоредби, свързани с недопускане на криминални престъпления и нарушения на обществения ред.

Дежурните полицейски служители преминават инструктаж във връзка с осъществяването на постоянен контрол за опазването на реда и безопасността по пътищата. Особено внимание е насочено към ефективното взаимодействие с териториалните полицейски структури.

През празничните и почивните дни се очаква движението по пътищата да бъде особено интензивно. Най-натоварени ще са направленията София-ГКПП Кулата, София-Бургас, София-Варна и София-ГКПП Капитан Андреево, предупреждават от МВР.

Интензивността ще е най-голяма на 6 септември сутринта и на 9 септември след обяд и вечерта.

От ГД "Национална полиция" съобщават, че ще има засилени проверки за спазване на скоростния режим, управлението на МПС след употреба на алкохол, свидетелство за правоуправление, използване на обезопасителните системи, за задължителна застраховка "Гражданска отговорност" и техническа изправност на автомобилите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Е га ти държавата преди 11 години
Полицаите щели да пазят гражданите?! Според мен ще пазят избраниците на гражданите, че масовото недоволството вече прелива чашата!