Водна криза повали и област Търговище

Град Омуртаг и 27 села са без постоянно водоподаване
Обновена: 24 окт 2012 13:00 | 24 окт 2012 13:00, Красимир Ангелов
30
Водна криза повали и област Търговище
Снимка: Impact Press Group

Заради продължителното засушаване в последните месеци 28 населени места в област Търговище са на воден режим, съобщи управителят на "ВиК" в областния град Явор Миланов.

От безводието вече четвърти месец страдат хората от 27 села и жителите на град Омуртаг.

Най-драстичен е режимът в село Презвитер Козма, където вода се подава веднъж през десет дни. В Омуртаг течаща вода има само във вечерните часове - от 17 до 22 часа. В община Търговище без постоянно течаща вода са шест села, в община Омуртаг - 13, а в Антоновско - осем.

Причината за режима е намаленият дебит на водоизточниците, уточни Миланов.

По думите му липсата на валежи над 120 дни води и до сериозни аварии по водопресносната мрежа.

Dnes.bg припомня, че в Севлиево вече бе обявено бедствено положение заради безводието.

Тежкият воден режим, който се въвежда всяко лято в града, тази година започна през юли и обхвана 18 села от община Севлиево, 7 села от община Габрово и едно село от община Дряново. Засегнати от липсата на вода са над 35 хиляди души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Каква е тази,*** в 21-век без вода.Живя съм доста в Европа,е как пък веднъж не спря.
20
0
 
2
 
! Отговори
Играят си преди 11 години
Пак провокации и плашене на гарги!Медиите предизвикват войни, правителства ги е страх от тях!!!И ще стават по-нагли!Много хора им спряха вярата и финансирането! Спряха да гледат телевизия, радио и не плащат разни неща като ***. Май е започнал процес свързан с еволюцията! Хората не се хващат на провокации, разбрали са че войни, конфликти и тн. са доказано неефикасни и са спряли да им дават енергията си (пари)!
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само да си добавя:През 1977г. в ООН се подписва споразумение за НЕизползване на климатични оръжия, чрез разпръскване на химикали във въздушното пространство.Ами гледайте като се натрупат купестодъждовни облаци, кво пръскане почва и как не пада и капка дъжд или леко покапе!Изсмукват влагата и на места предизвикват суши, на други наводнения и тн.После: Пчели и птици измират, уж слънчеви бури, кожни и други заболявания, нови ЕКО данъци и тн.Решенията ще ни ги предложат срещу пари ;-) ако сме
18
0
 
1
 
! Отговори
До мен си преди 11 години
Сега тази конспирация с химическите следи е като вица за кравите!Две крави си говорели и едната казала на другата: - Знаеш ли, че хората ни пият млякото и ако спрем да даваме мляко ни изяждат?!?!?!?!?!?Другата отговорила: - Е Айдеее стига с тезии конспирации беее.....Може да си представите успоредно сградите в които в този момент се колят крави, които не дават мляко!На 05.11.2012г. чета ще има международен протест против химическите облаци... Абе има крави дето ще протестират, може ли ...
17
0
 
0
 
! Отговори
Ъц преди 11 години
Да ви е... Дупекрацията и дупекратите, е... мамата, че и лелята на държавата. "Вода газим, жадни ходим."
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не знам какъв е проблемът с Омуртаг, но в Севлиево язовир няма. Очевидно няма и да има. Така че проблемът не е в неправилното му източване. Също така няма значение и кой е на власт, защото в последните 20 години (а сигурно и повече), всеки, който управлява, обяснява как догодина започва препроектиране на язовирната стена. А хората от 3 месеца са на режим... И така всяка година...
15
1
 
1
 
! Отговори
az преди 11 години
Национален Фронт за Спасение на България ( НФСБ)
14
3
 
0
 
! Отговори
Flow преди 11 години
Някои от коментиращите по-долу яко не си пият хапчетата обаче. :D Тези конспирации дето ги мислите по цял ден като се чудите кво да правите, съществуват само в главите ви.
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен 2 преди 11 години
Въпроса е да се гласува съвестно и да се гласува изобщо!Има мнг хора дето ще пият ракия и боцкат салата в неделния изборен ден, после да плюе, че ни управляват ***!Аз лично не виждам никаква алтернатива за нов кабинет!Има нови партии със стари к***и и стари партии със стари к***и!Е за кой да си дам гласа?Май най-добре да направим народен фронт и да влезем ние в парламента като пълно мнозинство!!!
12
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-големият консуматор на вода на Балканите е АЕЦ Козлодуй - всяка секунда гълта 200 000 литра вода. Голяма глупост е да се строи АЕЦ в страна бедна на водни ресурси и ако продължаваме така ще направим райското кътче България пустиня.
11
2
 
4
 
! Отговори
До 15 преди 11 години
Напълно те подкрепям и добавям НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА ВСИЧКИ *** ПРЕДЕДЯЛИ КАТО ДЕПУТАТИ В ПАРЛАМЕНТА ЛИЧНО АЗ СЪМ НА МНЕНИЕ ДА ДАМ МОЯ ГЛАС ЗА Национален Фронт за Спасение на България ( НФСБ)
10
1
 
5
 
! Отговори
Гацо до 13 преди 11 години
То да беше само Бойко *** щеше на ръце да го носим ! Това е политиката на всички управлявали по един или друг повод държавата ни . И забележи 23 г всички плющят една и съща глупост че сме били бедни и нищожни а все още има какво да се краде и приватизира . И като казваха че сме били не боеспособни защо ликвидираха армията за да си повярваме ли ? И за БСП и всички бивши и настоящи управници като гласувате питаите ги къде продадоха оръжието и имуществото на армията ? Ще настръхнете
9
0
 
3
 
! Отговори
Шматко до 13 тия преди 11 години
Колега абсолютно съгласен съм с теб . Това е изкуствено създадена аномалия с цел да ни заличат като нация . Това се върши бавно и методично вече 22 г. Аз живея в северна Германия и тук вали всеки ден подчти такива дири които да седят толкова дълго време както у нас тук няма .Тези дири които не се разпръскват до минута две максимум съдържат тежки метали и незнаино за сега какви химикали . Забележете те образуват мрежа . И накрая те са турски бойни машини ЧЕСТИТО
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен 2 преди 11 години
Алоо воноснабдяването ли е?Да Господине.Ами от чешмата ми тече вода!Ами нормално Господине, все пак сме ВИК.Ами все пак за тази цена можеше да е Хайникен!!!
7
2
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Да ви светна - Кем Трейлс над България - Виждате ги всеки ден - Дирите в небето. Целата е да не се образуват дъждовни облаци. Следователно - слаба реколта - унищожаване на местното производство. Абсолютна зависимост по отношение на вноса. Дори и лук ще внасяме вече.Наскоро иран Официално обвиниха САЩ, за разпръсване на такива химикали и възпрепятстване образуването на дъждовни облаци над Иран. Новият световен ред.Това е. В играта е и част от БГ правителството. Затова ЕС "търпят" Силовия бос ББ
6
1
 
18
 
! Отговори
избирател преди 11 години
Хора обърнете се към вашия хидроинженер Доган-султан. Може да ви построи някое язовирче. Само, че трябва да съберете едно милионче за хонорар.
5
6
 
21
 
! Отговори
социолог преди 11 години
Там още управляват БСП-ДПС-ДС и никога няма да имат нищо. Само богатеене и кражби от кметовете.
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вода гази жаден ходи.Помислете какво ще стане когато ледниците в Хималайте се разтопят .... и Китай загуби основния си водизточник. (~ 2050г.)
3
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Почвайте да дупчите за шистов газ, и капка вода няма да имате! А тази, която извадите, ще е с уникален химичен състав!
2
3
 
16
 
! Отговори
whatever преди 11 години
Пролетта пак да изпуснат язоворите, че да не си замине пак някоя язовирна страна поради немарливост и незаинтересованост. Пък после нямало вода, ама времето е виновно.