Бутат ромско гето във Враца, замърсявало водоем

Наемателите натрупали сметки за хиляди
Обновена: 25 окт 2012 15:45 | 25 окт 2012 15:45, Красимир Ангелов
87

Снимка: Impact Press Group

При заселено полицейско присъствие започна събарянето на 11 опасни бараки на улица "Райна Княгиня" във Враца, в които от десетилетия живеят роми.

Бараките са общинска собственост и са построени като временни жилища за пострадалите от наводнението през 1966 година в града.

За сградите отдавна има предписание да бъдат премахнати, защото не отговарят на нормите за безопасност и хигиена, обясни повода за предприетите действия заместник-кметът по социалните въпроси на общината Светозар Луканов.

Той допълни, че в съседство с бараките се намира вододайна зона, а обитателите на временните къщурки допълнително замърсяват района с незаконно построени отходни ями и обори за домашни животни. Проверки са установили и няколко незаконни сметища в близост до водния резервоар.

Друга причина за премахване на ромското гето от улицата са натрупаните задължения за наеми, вода и ток, допълни заместник-кметът.

По думите му само за наем дълговете са близо 18 000 лева за пет години, а за ток и вода общината като собственик на сградите плаща също по няколко хиляди лева всеки месец. Установено е и незаконно прикачване към електропреносната мрежа от жители на гетото.

Светозар Луканов не успя да каже с точност колко души живеят в бараките,  но уточни, че писма за временно настаняване отпреди 10-15 години имат 11 семейства.

По думите му обаче в момента в бараките живеят поне четири поколения от тези семейства.

Премахването на дървените бараки от работници на общинското дружество "Благоустройство и комунално строителство" ще продължи до края на седмицата. Заедно с машините ще има  и дежурни полицейски екипи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още по темата: Врацагето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
10
 
! Отговори
Рамбо преди 11 години
Да бяха поразчистили наоколо с Калашника
64
0
 
13
 
! Отговори
Омерзен преди 11 години
Както върви, след 2 - 3 години от "България" Родината ни ще я преименуват на "***". Браво на Враца!!!
63
0
 
15
 
! Отговори
гадняр преди 11 години
Сега да хвърлят негасена вар, че *** много поскъпна...
62
0
 
43
 
! Отговори
чарли преди 11 години
На мен преди два месеца за 15.00 лева ми спряха тока.След това плащах и за прикачване,а *** дължали 18 000 лева и никой не ги закача.Нали знаете какво ще стане ако аз се вържа незаконно към мрежата.Обаче ... *** може.
61
1
 
38
 
! Отговори
БПФ преди 11 години
И кой сега ще плаща неплатените сметки на *** и***и? А след като е "установено и незаконно прикачване към електропреносната мрежа от жители на гетото" колко *** ще бъдат изправени пред съдът, при положение, че според НК това деяние е углавно престъпление, наказуемо с огромни глоби и затвор? Защо за "наказание" за всичко това *** ще бъдат вкарани не в затворите, а в нови общински жилища, където пак нищо няма да плащат? ГРОБ - ОТГОВАРЯЙТЕ !!!Български Патриотически Фронт
60
16
 
6
 
! Отговори
Е га ти държавата преди 11 години
А може би причината е, че общината има някого предвид за апетитното парцелче и теренът трябва да се поразчисти...
59
1
 
55
 
! Отговори
България преди 11 години
Ромите замърсяват България. Трябва да се намери начин да се мотивират да напускат страната в посока на държави с високи социални помощи. Това ще е идеалният случай, както за тях така и за нас.
58
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А софиянци знаят ли каква вода пият?Река Искър минава през Самоков.*** са до реката.Купища ***.Тая река се влива в язовир Искър.Има някаква пречиствателна станция,но огромните *** не могат да се изчистят.В същото време софийска вода е дадена на концесия на французин с име на етнически румънски ром- Георгио Балко.Никакви инвестиции не се правят.Печалбите се изнасят извън страната.Никой не проверява фирмата.Спуснат е чадър над нея.
57
3
 
8
 
! Отговори
dimitarivanov53 преди 11 години
A nezakonnite lamarini,narecheni garaji koga.Koga!
56
1
 
71
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 11 години
Браво на врачанци! Добър пример дават на цялата страна! Никой не може да живее над закона и на гърба на работещото население. Времената на Османската империя отдавна отминаха. Трябва да се гътнат и незаконните палати на радетелите за нейното възстановяване!
55
0
 
51
 
! Отговори
Манолски преди 11 години
сичкото *** да се маха от там
54
0
 
61
 
! Отговори
varg преди 11 години
Защо ще има полиция.Нали няма *** претъпност?
53
7
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Избиите ги мама им ***!
52
2
 
33
 
! Отговори
мохикан преди 11 години
Ама и полицайте ли са се заселили там?!?! :)Иначе евала за инициативата, ще махнат един насмукал се кърлеж, ама още колко много има...!!!
51
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ВРЕМЕННИ жилища от 1966 г.?!? Бая временно са останали, очевидно...
50
7
 
63
 
! Отговори
---------- преди 11 години
Ако знаете колко са *** в Сливен ще се хванете за главите! Цял ден кръстосват града, няма чисто местенце в парковете и под тересите, всичко е осрано, вони! Не може да се отвори прозорец да се проветри. Крадат, разбиват всичко - основни избиратели на ГЕРБ
49
0
 
42
 
! Отговори
някой преди 11 години
И сега кой ще плаща тези хиляди? Чакайте да позная: мисля, че-е-е-е ... българите!
48
0
 
71
 
! Отговори
размисъл преди 11 години
В Марсилия направо са ги помели от катуна,а след това са им запалили парцалите за да не се върнат.*** ,пардон ромите са вбесили с кражби французите и те са взели радикални мерки за решаване на въпроса.Лошото е,че когато ние искаме решение кресва БХК и започва да лее едни крокодилски сълзи,та пак да ги хвалят господарите им от Хамерика и да им дадат поредната порция сребърници.
47
0
 
42
 
! Отговори
Хан Крум преди 11 години
Ха сеха дебелобърнестия т.нар. председател на БХК да вземе "нещастните" хорица и да ги приюти в домът си а не да се разхожда като селски кмет с ръце отзад и с наметнато кожено яке на раменете и шофьорът му да му носи на ръце покупките от БИЛЛА мотописта. Само пищовът му липсва запасан под охранения тумбак.Тунеядец, готованко и родоотстъпник и клеветник за пари. Проклет да е. него първи ще го одерат жив и ще виси на ченгел за клеветническият си език когато дойде времето на страшния съд
46
1
 
45
 
! Отговори
sigan преди 11 години
*** БЯГАЙТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ,ХОДЕТЕ В ЧУЖБИНА ТАМ И ДА НЯМАТЕ ПАК ЩЕ СТЕ ПО-ДОБРЕ ОТКОЛКОТО ТУКА,ТАКА ЧЕ КАТО ОТВОРЯТ ШЕНГЕН БЯГАЙТЕ В ЧУЖБИНА!