36 деца с хранително натравяне в Разлог

Учениците са били на "зелено училище"
3 ное 2012 12:37, Петя Славова
58
36 деца с хранително натравяне в Разлог
Снимка: Булфото

36 деца със симтоми на хранително натравяне са билиприети в многопрофилната болница в Разлог тази нощ, предаде БТА.

Те са хоспитализирани и са в добро общо състояние. Децата са част от група от 84 ученици от първи до пети клас
от 125-то СОУ в столицата, които са били на "зелено училище" в хотел "Бъндерица" в гр. Банско. През нощта са получили симптоми на повръщане, разстройство и коремни болки.

Екипи на Спешна помощ са ги транспортирали до МБАЛ Разлог, където са настанени и е предприето необходимото лечение. Поставени са им диагнози гастроентерит и гастроентероколит, уточняват от МЗ.

В същия хотел са били настанени и 64 ученици от Стара Загора. При някои от тях през нощта също са се появили оплаквания, но пътуващият с групата училищен лекар е оказал необходимата помощ и не се е наложило да постъпят в болницата в Разлог.

Тази сутрин инспектори от РЗИ-Благоевград са започнали на място епидемиологично проучване за причините, довели до натравянето на децата. Първоначалните симптоми сочат хранително натравяне, но това ще бъде потвърдено едва след като станат ясни резултатите от взетите проби, което се очаква в понеделник.

Дотогава здравните инспектори са категорични, че не може да се каже със сигурност какъв е източникът на натравянето.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
kvo pravqt v studa v bansko.4 dni laif za roditelite posle olele.mi sedni sgotvi mu na tova dete neshto mame.
45
0
 
3
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Не за първи път се случва...
44
1
 
4
 
! Отговори
??? преди 11 години
От какъв зор зелено училище през ноември - щото родителите имат пари в излишък ? щото родителите имат желание да се отърват за кратко от грижата за отрочетата си ? или щото има някаква изгодна сделка между хотела и училищното ръководство ?
43
1
 
4
 
! Отговори
родител преди 11 години
Хора, не разбрахте ли, че с пръдня боя не става ? Ей за това не си пуснах детето /12 г./ на зелено училище ! А в интерес на истината и той не прояви голям ентусизъм ... ! 170 лева за 5 дена ! Кое струва 170 лева, че не се сещам? Ние сме щастливи, защото не знаем колко сме нещастни.
42
0
 
2
 
! Отговори
към 49 преди 11 години
Преди контрола се осъществяваше от отдел Хигиена на хрането", а сега от Агенцията. Защо ще ходят лекарите от РЗИ , а не *** манерки от агенцията. Те са такива доктори , които си ядат пациентите. Там е цялата работа, принезет контрол осъществяван от некадърни и необразовани кухи ветери.
41
0
 
3
 
! Отговори
здравен лекар преди 11 години
Нали в новата агенция по безопастност на храните , водещи станаха довчерашни ветеринари бъркали в кравешките ***. там цари пълен хаос. Влизат в обектите и гледат етикети и термометри. Ама то кучешки дофтори кога са чували за "хигиена на хрането" изучавана от медици.Сега искам след като няма достатъчно лекари да ви лекуват тези ветеринари.Контрола е никакъв , липсват досиета на обектите по което да се следи за здравния статус. А *** гледай шефа им Мирко мършата и им ккрои шапката .
40
0
 
6
 
! Отговори
Гласоподавател преди 11 години
Глоба за бюджета, а не рекет от Агенцията по храние, 36 - граждански иска от по 5000 лв. и този хотел е близо 2 млн. назад и "затворен" за сезона.... Така се прави в "белите" държави. У нас - рушвет за Войнов, в двен размер - и за министъра и "проверките" ще продължат до .... април и глобата ще е "избита", хотела ще е затворен от май до август и ... пито-платено. дами и господа привърженици на герб призовете шефовете си да спрат геноцида над /поне/ децата ни!... Това са и вашите деца!!!!
39
0
 
8
 
! Отговори
гешев преди 11 години
работих в хотел и като видях с какво хранят децата, категорично забраних на моите да ходят на зелено училище! ще уточня, че известно време, след като напуснах, в хотела се натровиха група деца и ги пратиха в болница! разследването "доказа", че храната е била "чиста", а натравянето било от "външна" храна! много важно е и кой е собственика на хотела!
38
0
 
8
 
! Отговори
потребител преди 11 години
Елементарно,затваряте хотела,а собственика в белене да хотелиерства на прасетата доживот !!!
37
0
 
14
 
! Отговори
В преди 11 години
Аз съм майка на едно от децата. Мога само да кажа, че виновните ще го отнесат. Сериозно при това.
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
do23.koi ti kaza che shte obizhdash ti taka
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
do23.q si dai koordinatite az tvoita -ama da -ba
34
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
da ne sa pili evtin alkohol
33
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
do 23.shto ne se e-esh v g-za be =ederast.ti li shte razdavash pravosudie.
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
V Banderitsa ste izmamnici da,kato se zapo4ne ot tupoto 6ofior4e na hotela :)))
31
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нямат свършване *** в тази държава ! Лакоми, гнусни,за свръхпечалби на децата живота застрашават, ама нали трябват парици за повече плюскане, за нови коли, екскурзии на майната му, за нови хотели, че ооооще пари да дойдат, пак да плюскат, и така - до безкрай !!
30
6
 
3
 
! Отговори
Bansko преди 11 години
sno6ti pak pohar4ih 500-700 lv v diskotekata... karam si X6-cata ne mi puka ot ni6to i nikoi :)Sezon godina hrani :)
29
4
 
1
 
! Отговори
Bansko преди 11 години
Kolko milioni napravihme? Kolko oshte pravim? Stiga ste pisali v takiva saitove da se opravdavate samo :)
28
2
 
5
 
! Отговори
Bansko преди 11 години
Mnoo ste tapi kravarov ve4e ne ni e kmetStiga ste zavijdali... Nie si znaem che v Banderitsa sa izmamnici ama kakvo da se pravi...
27
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Другарю Краваров,Я затегни малко контрола бе човек!То бива бива лапане ама толкоз не бива!Идва сезона,ще продавате по 5 лева чайче и кафенце на балъците,тогава ще правите гуши.Недейте от децата да си правите печалби от застоялата стока!