Нахапан от куче осъди общината в Русе

Мъжът трябва да получи 1500 лв. обезщетение
23 ное 2012 13:53,
36
Нахапан от куче осъди общината в Русе
Снимка: архив, Булфото

Районният съд осъди Община Русе да плати 1500 лева обезщетение на мъж, ухапан от бездомно куче, съобщиха от съда. Инцидентът е станал вечерта на 16 април.

Мъжът бил в района на кв. "Здравец-Изток", до бензиностанция, когато бил ухапан по левия глезен от бездомно куче.

От крака му потекла кръв, а свидетел на случилото се станал служител в бензиностанцията, който повикал екип на Спешна помощ.

Пристигналите на място медици почистили раната и поставили инжекция на пострадалия /К. М./, който на следващия ден бил освидетелстван и от съдебен лекар.

К. М. обяснил пред съда, че след инцидента изпитвал страх при всяка среща с бездомно куче и смята, че Община Русе е виновна за случилото се, тъй като отговаря за безстопанствените кучета на своята територия.

Той поискал тя да му плати сумата 2000 лева, "представляваща неимуществени вреди за причинената болка и страдание".

Съдът реши, че предявеният иск е частично основателен и определи Община Русе да плати на К. М. обезщетение 1500 лева.

Решението може да се обжалва в двуседмичен срок пред Русенския окръжен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: Русебездомно куче
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
18
 
! Отговори
Нико преди 11 години
малко им е поискал
24
0
 
16
 
! Отговори
Vizantia -BG преди 11 години
tva v Balgaria kato prez Vizantia ; da si vijdal ku4e v Germania na ulicata , samo sobstveni ku4eta , te horata sega imat dori ''DANAK'' za kone
23
0
 
16
 
! Отговори
буб преди 11 години
от целия тоя хаос пе4елят 2 организации - екоравновесие и тая организация дет защитава кучетата.Един път се карах с една такава защитничка на кучета - иде да ме плаши че щяла да ме глоби защото кучето на село което осиновихме от улицата лаело нощем :)Тогава й викам - добре бе, можете да ме глобите че не се грижа за него, а защо не може да ми кажеш чие е това ку4е? Защо не направите каталог на всички ку4ета и техните собственици? Ако трябва чип да се слага. Оная тогава замъл4а!!!
22
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
за природо Не защитниците хората не са част от природатаза защитниците на правата на човека, българите не са човециЕвропа дава пари , за да ни превърне в гадно място за живеене
21
0
 
15
 
! Отговори
anti4lapi преди 11 години
До ГУРБЕТЧИЯнапълно споделаям мнението ти. Мечтая си за момента в който собственик на куче, ухапало човек ще покаже съвест, ще признае вината си и ще се извини. А още повече мечтая за деня в който ще видя собственик на куче, осъден за това че песа му е ухапал човек.anti4lapi
20
2
 
26
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
Тези пари трябва да бъдат платени от природозащитниците ! Те пречат на държавата да вземе адекватни решения и да унищожи бездомните кучета !
19
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стопаните на кучета-апартаментни и особено дворните по селата- кога ще престанат да ги изхвърлят по улиците? И тях и потомството им? Няма ли кой да им сложи едни яки глоби по 2-3 хил.лв на тия аборигени? Или да си гледат кучетата и да ги кастрират, или здрави глоби,да са мислили когато са ги взели! ***! Животните не са виновни заради такива ***.
18
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Mailo Если человек ***, то это надолго!
17
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Нахапан от куче осъди общината в Русе ".....само така , ...........но трябва да има и ПЕРСОНАЛНА ОТГОВОРНОСТ за ВСИЧКИ КМЕТОВЕ ,МИНИСТРИ и ВЪРХОВНИ МАГИСТРАТИ . за да не се КРИЯТ зад държавната власт , да ги видим дали ще им стиска да ГОВОРЯТ ГЛУПОСТИ и ЛЪЖИ
16
1
 
26
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
Провинция...- Русенските *** не са КУЧЕТА... само хапят... ПРОВИНЦИЯ..., но адвокатите им са КУЧЕТА...!!!- Софийските кучета са ГОЛЯМАТА РАБОТА - НАПРАВО ИЗЯЖДАТ ПРОФЕСОРИ..., а адвокатите им са ***...!!!А Софийските адвокати са ***...
15
2
 
30
 
! Отговори
anti4lapi преди 11 години
Браво но човека :) В държавата България има закон който защитава кучетата от човешката жестокост и насилие, но няма закон който да защитава хората от кучетата. Затова всеки ухапан трябва да натиска на всякакво ниво, общинско, национално, както може. И евентуално някога държавата България може да вземе мерки.anti4lapi
14
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо съдят общината, след като кучкарите са виновини?
13
2
 
40
 
! Отговори
Мария преди 11 години
Кучетата ще ни ядът, *** ще ни убиват... добре дошли в България.
12
1
 
25
 
! Отговори
до 15 преди 11 години
Защото докато има проблем ще се дават средства за разрешаването му!Средствата се усвояват а проблема е налице нахапани хора по улиците!
11
16
 
17
 
! Отговори
Mailo преди 11 години
Аз също мисля че ГЕРБ са виновни. Преди ГЕРБ нямаше кучето котки и други гадини, те ги внесоха от чужбина и ги обучиха специално да хапят хората за да плащат обезщетения и така чрез схеми да доят държавата. По време на Тройната Коалиция кучета нямаше!
10
0
 
21
 
! Отговори
До 1 преди 11 години
Лапачите от Общините къде ги забрави? Екоравновесие взема пари като за депутатски мерцедеси (щото било специализиран транспорт) а реално гледаш очукани ръждиви бусове на дупки все едно са внос от войната в Сърбия!
9
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
те добре са осъдили общината, но общината тези пари нали от нашите данъци ги събира... защо един не си върши работата, че и заплата получава, пък като сбърка ние плащаме
8
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
кога ще почнат да съдят Столична община ?
7
1
 
23
 
! Отговори
ivan_td преди 11 години
Още от дълбока древност кучето е най верен приятел на човека. Но защо му е било на нашия прародител кучето? Ами много просто, кучето е единственото животно което може да се използва като ОРЪЖИЕ! Днес нашите улици са пълни с неконтролируеми оръжия!!!
6
0
 
34
 
! Отговори
Петър преди 11 години
До 2-ри. Така е, но вече стана практически невъзможно да се заведе иск за 1 000 000лв.За това трябва да благодарим на скъпата ни г-жа Марковска, която в деня, в който беше много болна (по думите на ББ), окончателно бетонира 4%-товата държавна такса при граждански искове. Т.е. сега ако предявиш иск за 1 000 000лв., трябва предварително да платиш такса от 40 000лв., за да ти тръгне делото.