Делото за радикален ислям започна с протести

Те са против опитите за натиск върху работата на съда
Обновена: 28 ное 2012 10:58 | 28 ное 2012 10:58, Веселина Йорданова
88
Делото за  радикален ислям започна с протести

Окръжният съд в Пазарджик заседава по делото за разпространение на радикален ислям. Делото се гледа при засилени мерки за сигурност.

Подсъдими по него са 12 мъже и една жена, обвинени в разпространение на антидемократична идеология, насаждане на омраза на религиозна основа и участие в нерегистрираната в България организация "Ал Уакф ал ислями".

Около 50 привърженици на ВМРО - БНД са пред сградата на Окръжния съд в Пазарджик, след като по-рано проведоха протестно шествие срещу опитите за натиск върху работата на съда, което  започна от сградата на общината.

Според Васил Кацов, координатор на „Атака" за София-град, полицията се опитва да изгони протестиращите от „Атака" и ВМРО-БНД пред сградата на съда, а в същото време пропуска мюсюлманите. Това е двоен аршин, заяви той, цитиран от Дарик.

Досега по делото са разпитани над 20 свидетели, включително и един анонимен. На днешното заседание ще бъдат разпитани и други анонимни свидетели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
3
 
3
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
48-ми,- ВСЯКА РЕЛИГИЯ УЧИ ПОСЛЕДОВАТЕЛИТЕ СИ НА ДУХОВНА СЪВЪРШЕНСТВО (МАЛЪК ДЖИХАТ)- САМО В ИСЛЯМА ИМА... "ГОЛЯМ ДЖИХАТ"... (НАСИЛСТВЕНО НАЛАГАТЕ НА ИСЛЯМА И ФИЗИЧЕСКО ИЗБИВАНЕ НА НЕПРИЕМАЩИТЕ ИСЛЯМ)- ДОРИ КРЪСТОНОСНИТЕ ПОХОДИ СА ЗА "ОСВОБОЖДАВАНЕ НА БОЖИ ГРОБ", А НЕ ЗА НАСИЛСТВЕНО НАЛАГАНЕ НА ХРИСТИЯНСТВО...
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 48А според теб тези имами или както там ги казват за какво са дошли от Саудитска Арабия в България. На почивка:)
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 4Аз не се сещам за друго да е направен един форум освен да си изкажеш мнението.
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 46 Аз не вярвам ,че истинския мюслюманин може да зове за джихат.:)
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 44Аз не съм чувал български духовник да призовава за джихад срещу исляма а ти?
28
0
 
3
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
Антитурчин,Споделям мнението на Апостола... за Европейците и Русия, а то е следното: Трябва да се даде правото на всеки народ, па и на всеки човек, който иска да живее почтено и свободно. И ние, българите, отдавна се напъваме с всичката си сила да викаме към човечеството и свободата. Всекидневните ни убийства, помюсулманчванията на грабнатите ни невръстни деца, обезчестяването на девойките и жените ни от османците са били всекидневно оплаквани с кървави сълзи пред европейските консули. На нашия прегракнал глас - никакъв отзив, отникъде помощ, напротив, стават учители против нас. - Тогава где остава тяхното образование и човещина? - И все тъй ли ще се оплакваме и ще се надяваме на техните лъжи? - Не, наместо сълзи, сега леем куршуми, а надеждата ни е на Правосъдния и на нашите мишци.Ето че идем, господин редакторе, чрез вестника Ви да представим народното мнение пред света - Можем само да наведем неблагодарните си тикви и... да мълчим....!!!
27
1
 
4
 
! Отговори
До 38 преди 11 години
Да разбирасе,правя разлика а ти не можеш всичките хора да сложиш в един кюп. И при нас християните има фанатици. Какво ще кажеш за подръжниците на такива организации като илюминати ? Те мюслюмани ли са ? В нашата БПЦ какво става ? Патриарците ще се избият един друг. Така ,че всичките не можем да слагаме под общ знаменател.:)
26
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До българинДа се забрани ДПС
25
0
 
18
 
! Отговори
българин преди 11 години
Не виждам какво спорите за Русия, Турция, САЩ. Тук става дума за ***, на които им дават пари, за да станат талибани. Надали и турския етнос у нас иска да ходи с бради и да не си пие ракийката. Единственото лошо е, че дпс ползват случая, за да спечелят гласове. Още едно доказателство, че те са анти-българска партия и само разделят хората.
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Който в каквото иска да вярва и по колкото пъти иска да се гъзи на ден не ме интересува, но когато потъпква законите на страната и се опитва да наложи своите разбирания за вярата тогава ме интересува.
23
0
 
3
 
! Отговори
хохо преди 11 години
Егати държавата в която всеки се прави че не вижда кой мъти водата!Време е да потърсим помощта на Арлин Антонов...Той знае как се действа по системата "Токайто"!
22
1
 
5
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
Антитурчине,- ЗА МЕН ОСМАНСКОТО РОБСТВО Е ТОЧНО ТОЛКОВА ПРОТИВНО, КОЛКОТО И РУСКОТО...- НЕ ИСКАМ ДА ИЗБИРАМ "ПО-МАЛКОТО ЗЛО" А...,ДОБРОТО ЗА БЪЛГАРИЯ... - НЕЗАВИСИМА НАЦИОНАЛНА ДЪРЖАВА...!!!
21
0
 
8
 
! Отговори
реалист преди 11 години
Абе хора ,какво ви пречи кой какъв е ? Който иска на църква да ходи ,който иска на джамия ! Душата дето сака там да се моли ! Само да има разбирателство а не като в Сърбия . Темата за религията е най- опасната тема в момента не само в БГ ами в вселият свят ( като кибрит и барут на едно място) ! Погледнете на долу при арабите какво става.Една искра ни стига.........
20
1
 
2
 
! Отговори
alah shishevich преди 11 години
Да се изпратят vuv Saudi Arabia tezi murliavi kozli!
19
2
 
3
 
! Отговори
х преди 11 години
където свършва закона идва реда на мафията.защо не съдят тези които ежеминутно бълват пред компютъра етническа вражда,а се търси вина в тези които са забравени и от бога.
18
5
 
7
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
Приятели, Твърдението (митологемата), че - В БЪЛГАРИЯ НЯМА РАДИКАЛНИ ХОДЖИ !!! - е точно толкова вярно колкото и ТВЪРДЕНИЕТО, ЧЕ:В БЪЛГАРИЯ ИМА ТУРЦИ, - Държавата Турция е основана 1923 година.! Впрочем, след като в Османския бейлик, по някое време е имало 51 националности и над 100 други етноса, време е всеки мюсулманин в България ДА СИ ОТГОВОРИ НА ВЪПРОСА: ОТ КОЙ ОТ ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ ОБЩО 150 ЕТНОСА ПРОИЗХОЖДА???- МЮСУЛМАН В БЪЛГАРИЯ НЕ ЗНАЧИ ТУРИЙ, ТЮРК, ТЮРКУТ, *** ИЛИ ТУРЧИН, КОИТО НЯМАТ НИЩО ОБЩО ПОМЕЖДУ СИ И АБСОЛЮТНО НИЩО С АРАБИТЕ, КОИТО СА БАШ МЮСУЛМАНИ - В България наистина има малко ИСТИНСКИ АНАДОЛСКИ ТУРЦИ ТОВА СА *** ПРИЕЛИ ИСЛЯМ, преселени след 1750-та година на балканите и познати ни с варварщината си от стиховете на Ботев... В ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ ТУРЧИН СА НАРИЧАЛИ НЕ ЧЛЕН НА ЕТНОС, А ПРОПАДНАЛ, БЕЗПОЛЕЗЕН ЧОВЕК ДНЕС В БЪЛГАРИЯ ИЗПОЛЗВАМЕ СЪС СЪЩАТА ЦЕЛ ДУМАТА ***- ТОГАВА от къде се появиха БЕЛИТЕ мюсулмани в България? - Всички знаем какво е АГАРЯНСТВОТО- До 1750-та година България е била една от 50-тe ПОРОБЕНИ държави, всяка със свой национален език и с наложен общ старо-османски ИЗМИСЛЕН В БУХАРА!След 1750 година, е издаден СУЛТАНСКИ ФЕРМАН със съдържание;1. СУЛТАНА СТАВА СОБСТВЕНИК НА ЦЯЛАТА ЗЕМЯ! 2. Българите, които премат исляма, да получат по 50-100 декара земя и правото да бъдат наричани АГА.3. Българите, които запазвали християнската си вяра, им оставяли до 15 декара, наричат се РАЯ и се задължават да работят безплатно на АГИТЕ!!!ПРИЛОЖЕН Е ПРИНЦИПА РАЗДЕЛЯЙ И ГРАБИ!!!- До 1750-та година, в България не е имало мюсулмани, дори в османските казарми, защото те били пълни с българи еничари (пехота) и спахии (конници), а до Г.С.Рековски, ЦЕЛ българското национално освободително движение е - Борбата с АГАРЯНСТВОТО И ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА БЪЛГАРСКОТО НАЦИОНАЛНО И РЕЛИГИОЗНО СЪЗНАНИЕ, А АНАДОЛСКИ *** ПРОСТО НЕ Е ИМАЛО Колкото до последния остатък от Османската държава днешна Тюркия. България никога не е ВОЮВАЛА с днешна Тюркия (както е правилно да се пише и произнася), ЗАЩОТО ТЯ Е ОСНОВАНА ЕДВА ПРЕЗ 1923 ГОДИНА... от Червената армия под командването на Тухачевски, през 1923г... (това е 45 години след възстановяването на България), но през 1923г., населението в Анадола ДОРИ НЕ ЗНАЕЛИ, ЧЕ СА ТЮРКИ, А СЕ СМЯТАЛИ ЗА ВИЗАНТИЙЦИ, ЗАЩОТО - СЛЕД ПРЕВЗЕМАНЕТО НА КОНСТАНТИНОПОЛ СУЛТАНА СЕ ОБЯВЯВА ЗА ИМПЕРАТОР НА ВИЗАНТИЯ?!?!- България не е ПРИСВОЯВАЛА ТЕРИТОРИИ С НАСЕЛЕНИЕ ОТ ТАЗИ ДЪРЖАВА!!! - ТАКА ЧЕ В БЪЛГАРИЯ ТУРЦИ НЯМА!!!Понятието ТУРЦИ е ПАНСЛАВЯНСКА ИДЕОЛОГЕМА ЦЕЛЯЩА РУСКО РОБСТВО НА БАЛКАНИТЕ, ВМЕСТО ОСМАНСКО!!!
17
3
 
10
 
! Отговори
Криско преди 11 години
Абе що не ги покръстим тези хора, да им построим една голяма хубава църква и да се реши проблема.
16
1
 
8
 
! Отговори
Разобличителя преди 11 години
Подмолната политика на САЩ на Балканите.Между Турция и САЩ на равнище задкулисни елити,има сключено негласно споразумение съгласно което САЩ ще си затварят очите пред Турската експанзия на Балканите,а Турция от своя страна ще реализира гео- интересите на САЩ в района на Близкият изток.Тази *** политика е опасна не само за нашата страна но и за целият Европейски съюз.
15
4
 
5
 
! Отговори
tankist преди 11 години
до 16, не бсп а сдс доведоха дпс на власт, явно си малък и не помниш, но пък да си чак толкова малък че да не помниш глупостите на тиквата от преди 3 години , тогава възниква въпроса как си се научил да пишеш на 3 годишна възраст от там произлиза факта че си гении което автоматично обяснява защо си привърженик на герб там всички сте такива с едно изключение вожда и учителя ви които е бавноразвиващ се
14
3
 
7
 
! Отговори
????????? преди 11 години
vreme e armiata da vzeme nehstata v ryce. Kyde sa generalite ni?