Тотю Младенов: 10%от БВП се заделят за пенсионерите

Министърът откри дом за стари хора в троянското село Добродан
16 дек 2012 09:49,
105
Тотю Младенов: 10%от БВП се заделят за пенсионерите
Снимка: БТА

10% от това, което произвежда държавата като брутен вътрешен продукт, се заделят 10% за пенсионерите, твърди министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов.

За 2013 г. се предвиждат с 600 млн. лв. повече спрямо средствата, отпуснати през настоящата, посочи Младенов. По думите му в края на тази година не са получени всички средства от европейските фондове и това е затруднило бюджета на страната.

Министърът откри Дом за стари хора в троянското село Добродан. Идеята за изграждането на новата социална услуга е дошла след внесена през 2007 г. подписка на 1600 пенсионери от района.

Домът е разположен в сградата на бившето училище в селото и е бил изграден на 3 етапа в периода 2009-2011 г. съобщи кметът на общината Донка Михайлова. Социалното заведение разполага с 12 двойни и 4 единични стаи и е с капацитет за 28 души.

Младенов изтъкна, че още от тази година е осигурено финансирането на новата услуга в Добродан на стойност 200 хиляди лева годишно.

"Правим всичко възможно в кризата не да намаляваме, а да увеличаваме. В състояние на тежка икономическа криза ние не намалихме нито една услуга, напротив разширихме броя на услугите, които се правят в нашата държава", подчерта той.

На откриването присъстваха още изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане Ивайло Иванов, народни представители, областният управител на област Ловеч Ваня Събчева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
незнам какво заделят за пенсии ама аз изчислих че до такава няма да стигна,аз съм на 37г и пенсионния ми праг ще стане на 73 за пенсия,не вярвам да живея колкото орлите,а то в и такава мизерия няма как да стане,спрях да плащам осигуровки от половин година така че и да ги откраднат поне ще знам че не са откраднали моите пари
89
2
 
1
 
! Отговори
коко преди 11 години
Ей 93-----утре ще станеш пенсионер и ще видиш какво е ---живота е кратък приятелю ---така че си мери приказките за възрастните хора ----но това си е до възпитание ---липсват ти първите 7години
88
2
 
1
 
! Отговори
чарли преди 11 години
Тотьо направо си тръгвай за Патагония без теб е по-добре.
87
1
 
0
 
! Отговори
DEDO URKO преди 11 години
До когато цифрите говор- SLABOUMNIKO, KOGATO ZAPLATITE BQHA 100 LV. HLQBA BESHE 15 STOTINKI !!! 15 STOTINKI ,4OVE4E !!!
86
2
 
5
 
! Отговори
БЕЗРАБОТЕН от ТРОЯН преди 11 години
Правете места за пенсионери защото в Троян вече няма млади хора, благодарение на всички управляващи и най вече вас от ГЕРБ .ПРЕЗ 2009г в Троян се затвориха 5 големи фирми, повече от половината от работоспособното население на Троян остана без работа ЗАЩО НЕ ДОЙДОХТЕ тогава за да направите нещо, защо и вашият кмет по онова време не направи нищо за спасяването на работните места в Троян.Срам ме е да кажа,че цялото ми семейство гласува за вас. НО ЗА КОГО МИЛИ ХОРА, ЗА КОГО ДА ГЛАСУВАМЕ ??????????
85
0
 
4
 
! Отговори
до 93 преди 11 години
Ти си просто един *** щом наричаш пенсионерите гнусни ако искаш да видиш кой е гнусен погледни в огледалото!!!
84
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нека ни обяснят откъде вземат толкова пари за бонуси, насърчения, допълнителни заплати и т.н.! Нали пари няма? Или за някои по-равни има? Те защо не стягат коланите, още повече, че не показват кой знае какви резултати? В резултат от работата на кое ведомство сме постигнали световни резултати? Все по-назад сме във всички класации и това е всеизвестно. От кого криете истината?
83
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички управници от настоящето и от близкото минало! Скрийте се и мълчете, защото народният гняв е голям. Още ли не го усещате, та плямпате врели-некипели? Не искаме проценти, не искаме хвалби колко сме били добре, не искаме повече манипулации. Никой не ви вярва, вЕрвайте ми!
82
17
 
3
 
! Отговори
когато цифрите говор преди 11 години
внасяли били осигуровки,голям смях,осигурявали се на 100 лв.заплата,получават 200 лв.пенсия,в коя страна пенсията ти е 200% от заплатата,ако трябва да им плащат според осигуровките дъртаците няма да видят повече от 50-60 лв,но нали в тази държава само те са хора държавата им доплаща напълно незаслужено за да гласуват,а младите кучета ги яли,тук няма да споменаваме как гнусните пенсионери смучат и от децата си без да спазват поговорката"крава от теле не бозае",дано скоро дойде видовден и за тях
81
6
 
5
 
! Отговори
до 73 преди 11 години
какво няма за нараода,къщи ли няма тоя народ,коли ли няма,пари в банките ли,хайде стига със смешния плач,я се огледайте хората по света как се борят,а вие шапка на тояга си живеете,засрамете се поне малко
80
2
 
4
 
! Отговори
смешки разправяш преди 11 години
ти на клатенето на крака,неуморно бачкане ли му викаш,хахаха
79
2
 
13
 
! Отговори
дядо преди 11 години
Веднъж казах че тези *** трябва идат на лекар,но сега че са направо за психиатрията.Давали били за пенсионерите,престанете да настройвате хората едни срещу други.На пенсионерите 3г.не сте дали нищо,защото нямало свободни пари,а в същото време 10-те процента отиват за бонуси на министрите и техните хора.Ако беше нормален щеше поне веднъж когато дойде във Враца да го обяви предварително а два ,три дни след това да го съобщават за да го спасят от народната любов.На хората им омръзнахте.
78
7
 
5
 
! Отговори
Друга Бира преди 11 години
Не давайте пари на пенсионерите,че като се юрнат в тази поледица по магазините,ние работещите пак трябва да им плащаме лечението по болниците.
77
5
 
14
 
! Отговори
Пенсионер преди 11 години
Абе Тотьо,абе ***.Пак ние пенсионерите ли ви пречим? Вземете ни избийте и ще си решите проблемите с разходната част на бюджета.Как може с такъв цинизъм да говориш ? Ти не си никакъв социален министър и бивш "синдикален деятел". Ти си една *** на Б.Б. и Дянков.Ти си една обикновена "властитутка"
76
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тотьо в сливенския квартал Надежда не пуши нито един комин, кой им плаща тока на ***.
75
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Майко мила,с какво се гордеят тия.Старчески домове.Ужас.Като не можахте да вкарате и един мастит престъпник в затвора,не можахте да пуснете поне един завод,продаден на турци,гърци и евреи от предишните ,,отличници'',не можахте да върните златните даца на България от чужбина,сега стройте старчески домове и си раздавайте бонуси за ,,много добра ''свършена работа.То и без това живеем в джунгла или в лудница.
74
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз отдавна съм си казал,че за пенсия няма да работя.То няма друга такава държава в която бачкаш 40 годиник неуморно и накрая ти дават 150 лева пенсия,докато *** взима 1000 лева детски.Срамно е нашите баби и родители да бъдат унижавани по този начин и да бъдат наричани по заобиколния начин "***"!Тези хора са дали труда си за тая скапана държава и накрая умират в лишения,за сметка на 1 милион черна ***,която цоца ли цоца от нашите пари,без да даде нищо!
73
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТОТЮ, ТИ РОДИТЕЛИ ИМАШ ЛИ?
72
3
 
20
 
! Отговори
?? преди 11 години
Драги ми Тотьо, моля да ми се обясни политиката на ГЕРБ.Вчера в предаването на Карбовски с интерес слушах историята на едно *** семейство.Бащата задълго в затвора- българите го издържат.Майката с 5 *** - българите ги издържат.Едното дете е продадено , другите на чий гърб.За пенсионерите работили по 40 години няма пари, няма и да има.Такова бъдеще чака и българите- бъдещи пенсионери.
71
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Както се очертава професията на бъдещето за малкото останали българи в провинцията ще бъде санитари в старчески домове и приемни семейства за циганчетата от домовете, които ще се закриват.