Година след наводнението в Бисер все още няма виновен

Това е действително неприятно, каза Цветанов на посещение в селото
4 фев 2013 17:22,
19
Година след наводнението в Бисер все още няма виновен
Цветан Цветанов в село Бисер Снимка: БТА

Почти една година след наводнението в село Бисер виновен за скъсването на стената на язовир Иваново няма.

"Това е действително неприятно, защото събитието е провокирано от лоша стопанственост и лоши мерки, които са предприемани за съхраняването на един воден обект", коментира днес вътрешният министър Цветан Цветанов, който посети харманлийското село. Той допълни, че темата е много болна за самия него, защото в България разследването и правораздаването са доста продължителни процеси.

"Чувствам се като бисерчанин. Защото случилото се тук преди една година бе за мен много силно изживяване. Беше много студено, знаех, че къщите на хората са наводнени, няма къде да се приберат. Имаше такива, които загинаха. Всички тези обстоятелства много промеянт един човек", каза вицепремиерът. 

За една година благодарение на събраните дарения 32 семейства от Бисер вече имат посторени нови къщи. Още 24 трябва да бъдат изградени. В тази връзка от БЧК отново ще стартират камапния за набиране на необходимет средства.

Dnes.bg припомня, че бедствието в Хасковско стана на 6 февруари миналата година. Тогава стената на язовир Иваново се скъса и триметрова вълна заля харманлийското село Бисер. Наводнението отне живота на 11 души. Шестима от тях са от Бисер. Възрастен мъж от село Лешниково получи удар и почина на място при вида на давещите се животни в двора му. Край маджаровското село Бориславци смъртта застигна двама съпрузи. Друго семейство пък бе пометено с автомобила си от водната стихия край село Иваново. Двамата съпрузи също не оцеляха.

Днес жителите на село Бисер дадоха курбан за здраве в знак на признателност към всички, които им подадоха ръка. За приготвяне на курбана местните хора са събирали пари през последния месец и са купили 500-килограмов бик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
2
 
! Отговори
БУДА преди 11 години
БУДАЛИТЕ И АПДАЛИТЕ СА ВИНОВНИ ДЕТО ГЛАСУВАХА КАТО ОВЦЕ ЗА МЕН!
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
CVETANOV E 4ul za bika i vednaga e oti6al na AVANTA 6te hapne pari za kola ne dava KAKVO MU E
15
0
 
1
 
! Отговори
трибют преди 11 години
Дайте първо да видим досиетата на досега управляващите дето се натискат отново да управляват -- ако са чисти да управляват. А на тези мандата още не им е свършил че да ги оценяваме и критикуваме . Сигурен съм че едните и другите са маскари -- ама хайде поне да изберем да ни управляват по-малките хайдути --- маскари
14
2
 
3
 
! Отговори
чекист преди 11 години
Как да няма виновен...Станишев е виновен!!! Тъй рече Бойко...
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е герб!
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На него му е било неприятно че е бил там, а какво да кажат хората които там живеят? - Радваме се че ни посетихте гос'ин Помешчик, другарю!
11
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЦуЦу - решение за източване на язовира е трябвало да вземе шефа на на напоителни системи - вашето момче - дето беше осъждано за криминално деяние и беше абсолютна калинка - даже и фалшива диплома нямаше!
10
0
 
3
 
! Отговори
байдобррю преди 11 години
Той и моста е една кюприя всеки момент ще падне. Нагло мързеливо племе.Всичко отиде по дяволите.
9
2
 
13
 
! Отговори
www преди 11 години
В ТАЗИ СКАПАНА ДЪРЖАВА ЕДИНСТВЕНИТЕ ВИНОВНИ СА ЖЕРТВИТЕ...
8
0
 
7
 
! Отговори
Ча преди 11 години
Този от снимката прави с чужда пита майчин помин.
7
0
 
6
 
! Отговори
gala02 преди 11 години
До Виртуален *** Как да няма осъден Министър? Цветан Цветанов е осъден от ВАС за бездействие! Безхаберието му е насочено към служителите в собственото му министерство,но господина с многото апартаменти обича да се показва по телевизора и медиите и да дава интервюта от икономически характер,нещо което му е чуждо също като на неговия Бос Буда :)))
6
0
 
6
 
! Отговори
РУМЕН221 преди 11 години
ПРАВИТЕЛСТВОТО Е ЗНАЕЛО за състоянието на яз. Иваново, АМА... ЧАКАЛИ ПРОЛЕТТА..., а КАРАДЖОВА, пък разкри тайната на... 500-те ЛИПСВАЩИ ЯЗОВИРА... - ТЕ НЕ БИЛИ ЯЗОВИРИ, А СА..."... - По повод на язовир "Иваново" Караджова каза, че става въпрос за авария на ЗАЩИТНО СЪОРЪЖЕНИЕ и силно се надява това да не се повтори в близките дни..." (- ЗНАЧИ ИМА И ДРУГИ ТАКИВА, ПРАВИТЕЛСТВОТО ГИ ЗНАЕ, НО БЕЗДЕЙСТВА)
5
4
 
3
 
! Отговори
акуд преди 11 години
плащайте си сметките за ток към EVN през ePey.bg а не през пощата има -20% разлика в сумата. явно има измама. над числили са сметките но са забравили да си поправят сметките към ePey.bg
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Неприятно е, но няма какво да направим - всички виновни са наши хора.А иначе къщички направихте ли им ? Милионите в кои джобчета потънаха ?
3
0
 
9
 
! Отговори
Виртуален Палячо преди 11 години
То и министър няма осъден, въпреки че ги махате за милионни далавери.. от предишното правителство също никой не осъдихте освен един селски бивш кмет. Излъгахте народа.. поредните Българоубийци се оказахте. Но ние ще удържим за пореден път на геноцида. Всичко се връща - рано или късно, често доста по-рано отколкото сме предполагали!!
2
1
 
12
 
! Отговори
Съдия преди 11 години
Няма и да има в Р България няма виновни за нищо има само заподозрени!
1
4
 
11
 
! Отговори
БУДА преди 11 години
Станишев е виновен.Казах !