Несебър остана без кмет и главен архитект

Според съда те затрудняват разследването на скандала "Дюнигейт"
22 фев 2013 19:42,
28
Несебър остана без кмет и главен архитект
Николай Димитров, кмет на Несебър Снимка: архив, Булфото

Кметът на Несебър Николай Димитров и главният архитект на общината Валентин Димов са отстранени от длъжност. Това реши Бургаският окръжен съд днес.

Прокуратурата поиска отстраняването на двамата, за да не пречат на събирането на доказателства и свидетелски показания по разследването на скандала "Дюнигейт".

Кметът на Несебър и главният архитект бяха обвинени на 11 февруари за нарушения при продажбата и разрешението за строителство върху защитени територии-дюни.

Адвокатите на Димов и Димитров заявиха в съда, че двамата не само не са пречили, но до момента дори са подпомогнали разследването по случая с терен от 29 декара, отреден от горския фонд и приготвен за застрояване. Върху терена се оказа обаче, че има защитени пясъчни дюни.

„Самото решение на съда легализира една необоснована теза на прокуратурата. Надяваме се Апелативният съд, който е в тричленен състав, да прояви разум и да приложи точно закона. Няма доказателства да бъдат отстранени, те са хората, способствали за събирането на доказателства, но то няма и какво да се събира още, тъй като всичко е събрано и съответно нищо не могат да възпрепятстват. Това именно е абсурдът”, коментира адвокатът на несебърския кмет Стефан Константинов.

Защитниците на обвиняемите ще обжалват отстраняването им в тридневен срок пред Бургаския апелативен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
3 4 xilidi cherveni mysyri v balgaria vi piat kravchicata kato ne gi ochistixte 89 godina sega im berete dalaverite .
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
i sq kvo niama koi da krade .
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Удобно за правителството! Да отидат на съд, да се самовизира прокуратурата!
23
0
 
1
 
! Отговори
свидетел преди 11 години
Помогнете хора !!! В момента в общината трескаво се унищожават документи.Секретарката на кмета,която е в майчинство,секретарката на Благо и шефката на служба ГРАО замитат следите.При това забележете в неработен ден.Дайте съвет ,какво да правим?
22
0
 
4
 
! Отговори
георги тодоров преди 11 години
ще се размине и тази дандания бургаския съд е куромпиран до върха ха ушите.помните ли за доказани нарушения(престапления)на кмет лечков колко пити го оправда-срам за българския съд.
21
0
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 11 години
До 21Ти, не знеш ли? На кака Цветелинка е, подари и го ''Буда'' за Цветница преди 5 години!
20
0
 
2
 
! Отговори
Аз не съм от Несебър преди 11 години
Искам да попитам тези от Несебър, защо квартал "Черно море" нчма имена на улици и номера на блоковете? Строен е преди 6, 7 години!!! Защо за адрес на собствениците закупили си жилища там, използват ЕГН тата им? Чий квартал е "Черно море? Законен ли е и защо хората нямат адреси, а живеят и си плащат данъци на адрес ЕГН???Не е ли престъпление да се водят адреси на жилищата им на ЕГН -тата им??? Как получават пощата си на плика с адрес ЕГН-то им , вместо име на улица и номер на блок и вход???
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е ТОЯ АРХИТЕКТ УНИЩОЖИ НЕСЕБЪР ,ОТ 15 ГОДИНИ ТОЙ КОЛИ И БЕСИ В ОБЩИНАТА ,КМЕТОВЕ ИДВАТ И СЕ СМЕНЯТ ,НО АРХИТЕКТА Е НЕСМЕНЯЕМ... ТОЙ Е ПОСТАВЕН ОТ СОФИЯНЦИ
18
0
 
3
 
! Отговори
НИКОЛАЙ ДИМИТРОВ преди 11 години
АЗ КАТО КМЕТ И ЦЕЛИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ СМЕ:"ЧЕСТНИ,ГРАМОТНИ,ЕРУДИРАНИ,КОМУНИКАТИВНИ,ПОМАГАМЕ НА ХОРАТА,НЕ РАБОТИМ ЗА СЕБЕ СИ,НЕ ВЗИМАМЕ ИМОТИ ОБЩИНСКА СОБСТВЕНОСТ,НЕ ВЗИМАМЕ РУШВЕТИ,НЕ РАБОТИМ С ПРИБЛИЖЕНИ ФИРМИ,ПРИЕМАМЕ ВСИКИ ГРАЖДАНИН ВЕДНАГА,ПОМАГАМЕ,НЕ СМЕ ЗА ЗАТВОРА " .МОЛЯ ВИ ИЗБЕРЕТЕ НИ ПАК ,ЗАЩОТО НИЕ СЕ ХАРЕСВАМЕ,А И РАИРАНИТЕ ПИЖАМИ ЩЕ НИ ОТИВАТ.
17
0
 
10
 
! Отговори
И аз съм от Несебър преди 11 години
Абе,що не разследват и Божидар Димитров,големия защитник на историческите забележителности?Платиха му 60 000 зада махне мелницата(не мелницата посредата на моста,а горе по баира)от списака на Юнеско и така се построи там огромен хотел!
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
zatvor gad mrystna
15
0
 
1
 
! Отговори
KABADAYI преди 11 години
ЛУД ГИДИЯ, ТИ СИ МИ КАТО СИН НАЛИ СЕ СЕТИ
14
0
 
2
 
! Отговори
Луд Гидия преди 11 години
КАБАДАЙЪ, не знаеш ли какво са били кабадайиите? Ако си кабадаия, досега да си отстрелял кмета като дива *** в картофена нива. Доде не го отстреляш, все ще ти рови картофите и ще ги изяда, а ти саде ще копаш и сееш. Тогава се кръсти КОПАЧ. Яз коги бех в Карабулак и оджята пратих в затвора.
13
0
 
19
 
! Отговори
от Несебър съм преди 11 години
Я, да пораследват и нотарията, там има две *** известни с корупция отдава, и всички навързани несебърски мафиоти и метресите им на служба из несебърската община! Голям лов ще падне!И строителните незаконни организации да разследват с фалшивите акт16.....синджирмарка са .
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ах, адвокат им е Стефан Константинов? Това е бившият областен управител на Бургаска област, приватизирал Слънчев бряг дружно с местния мафиот Димитър Янков, когото подобните му отстреляха.
11
0
 
6
 
! Отговори
KABADAYI преди 11 години
КОГА ЩЕ ДОИДЕ РЕД И НА БОРИНСКИЯ КМЕТ ДА ГО ВИДИМ С БЕЛЕЗНИЦИ БЕ ГОСПОДА ПРОКОРОРИ ОТ БГ ДО КОГА ЩЕ ЧАКАМЕ, ОТКРАДЕ ЦЯЛАТА ОБЩИНА , ПА И ПОСЕГНА И В НДК БОРИНО /култ. дом/ на ОБЩИНАТА.
10
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нищо ново, ще ги пуснат защото са протежета на братя Диневи и в далаверите цвят няма
9
1
 
17
 
! Отговори
ЯСЕН преди 11 години
И не условно ,а да влизат да лежат в затвора!!
8
0
 
22
 
! Отговори
Иван Монев преди 11 години
Алчни *** и предатели са кметченца и общинари като тези, за жалост такива като тях са често срещани! Простаци, затвор за такива!
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
множество имоти по време на правителството на НДСВ. Затова са му помогнали връзките на баща му с тогавашния областен управител на София Росен Владимиров, уверяват депутати от ДПС, пише "168 часа".Според документите през март 2003 г. Дал-младши е закупил на атрактивни места в София два големи апартамента - с площ съответно 173 и 144 кв. м, заедно с дворно място от 748 кв. м, както и шест тавански помещения. Само месец по-късно той сключил сделка с областната управа на София-град за замяната на жилищата. От документите обаче не става ясно, какво е получил синът на Дал от заменката.rodop