Дядо Николай продава Ролекса, за да плати тока на църква

Близо 3000 лева сметка получи храмът "Света Марина" в Пловдив
Обновена: 26 фев 2013 14:30 | 26 фев 2013 14:06,
174
Дядо Николай продава Ролекса, за да плати тока на църква
Снимка: архив, БулФото

Пловдивският митрополит Николай е дарил златния си часовник „Ролекс”, за да се покрие сметката за ток на митрополитския храм „Света Марина”.

Близо 3000 лева сметка за ток получи митрополитския храм „Света Марина” в Пловдив. Това е четири пъти по-висока сметка от нормалната, която получават свещениците, съобщиха за Dnes.bg от митрополията.

Заради непосилната сметка в храма събират дарения, а на входа съобщението е залепено съобщението за дължимата сума от 2940 лева.

От митрополията съобщиха, че храмът, в който служи митрополит Николай, се отоплява с два климатика, които не работят постоянно, а токът се пести. Декемврийската сметка на църквата е била 723 лева и е платена.

От митрополията са подали жалба до EVN преди две седмици с настояване да бъде направено повторно засичане на електромера, но и до сега това не е направено.

“Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай дари на църковното настоятелство при храм "Света Марина" една от малкото си лични вещи, с които има право да се разпорежда - часовник "Ролекс", с молба той да бъде продаден, а с получените пари да бъде платена сметката за ток.”, съобщи за Dnes.bg архимандрит Арсений.

Той уточни, че ако при продажбата се получи по-голяма сума, разликата ще бъде използвана за благотворителност.

В съобщение до медиите църковното настоятелство на храма изказва синовна благодарност към дядо Николай и на всички вярващи миряни, направили до момента целеви дарения, които с тяхно съгласие ще бъдат използвани за заплащане на следващите сметки за ток на църквата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още по темата: пловдивмитрополит
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
3
 
5
 
! Отговори
Георги преди 11 години
Късно е либе за китка. И най-захлупените вярващи те разбраха какъв суетен лицемер и сребролюб си. И все по-малко главанаци вярват на измамната ти религия, която си е едно чисто суеверие като се замислиш.
146
1
 
12
 
! Отговори
Диди преди 11 години
Много странно как "Ролекс" се дарява, за да се продаде??? Този, който е писал статията явно е неграмотен!!! Ей такива неграмотници манипулират общественото мнение!!!
145
1
 
6
 
! Отговори
Насока преди 11 години
Нека проверим, кое е от Бога и кое от "света" т.е. от човешките грехове и може би тогава ще започнем да разбираме как стоят нещата и защо ни е такова положението.
144
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ела си вземи турското *** поп Петър от Кж и двамата ДИМ ДА ВИ НЯМА!!!!!!
143
3
 
3
 
! Отговори
Приказка преди 11 години
Вярваш ли в Господ, моето момче?Да?Стори тогаз туй дело богоугодно и пенетрирай ректалния си отвор с на дяда Попя еректиралия член. В Рая ли? Точно там ще идеш моето момче, ако правиш това, което каже дяда Поп! Няма никакво съмнение...
142
0
 
11
 
! Отговори
Луцифер преди 11 години
Късно е попе! Ти си до носа затънал в "богу угодни" благини, разврат и лукс.Каквото и да правиш вече хората са те отлъчили! Единственото ти спасение е манастир.
141
1
 
12
 
! Отговори
Aххх Мъкааа преди 11 години
Помислете само с колко мъка и ЧЕСТЕН ТРУД е изкарал брадатият парите за този Ролекс !!! Горкичкият!!! Жал ми е за него, значи !!! За да не се мъчи повече, предлагам разстрел !!! Също така и на "колегите му" !!!
140
0
 
10
 
! Отговори
11 преди 11 години
Мъка Ролексо уйде.
139
0
 
3
 
! Отговори
Уейлън преди 11 години
До mrazq_da_mrazqПрочети комикса "Спайдърмен" и ще разбереш как човек може да смеси гените си с тези на паяк и да подскача по покривите на сградите, пъргаво като митрополитско Ауди А 8.
138
0
 
4
 
! Отговори
Воля преди 11 години
На тази статия, лично за себе си не знам, дали да се смея или да ревна. Ако е направено с чиста съвест, не трябва да става обществено достояние и да се тиражира. Колко още има да продават.......
137
0
 
4
 
! Отговори
до Вярващ преди 11 години
Това дето си го написал може да го напише само вярващ в чужда на християнството религия!Колкото номера с "ролекса" и "тока" ще мине толкова и твоя номер !
136
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГУРБЕТЧИЯАБЕ ЦЪРКВАТА И ВЯРВАЩИТЕ ЩО НЕ НАПРАВЯТ ЕДИН МОЛЕБЕН ЗА ДА ЗАЖИВЕЕТЕ КАТО ШВЕЙЦАРЦИ НА БАЛКАНИТЕ ?! ТАКА ХЕМ ЩЕ ДОКАЖАТ БОЖИЯТА СИЛА И ЧЕ НЕ НАПРАЗНО ВЯРВАЩИТЕ МУ СЕ МОЛЯТ !
135
0
 
0
 
! Отговори
Темерут преди 11 години
Така, и така е на Марс, защо не вземе да свърши и някоя полезна работица, като например да помогне на "Curiosity" в събирането на проби от повърхността на Марс? ;)
134
1
 
0
 
! Отговори
mrazq_da_mrazq преди 11 години
Прочетете за егрегорите и ще разберете и църквата! Тя пази, но ако искаш да израстнеш духовно няма как да ти позволи.
133
1
 
2
 
! Отговори
Атеист преди 11 години
Темерут, Тоя "Вярващ" очевидно е някой от наште. Бъзика религиозните овце, използвайки метафорично собствената им безумна риторика за "Рай", "Ад" и вселюбящия Бог-дух, дето живее на Марс. ;)
132
1
 
3
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
До ВярващА НИЕ СКОРО ЩЕ ТЕ СОЧИМ С ПРЪСТ КАТО ВЛЕЗЕШ В ПСИХИАТРИЯТА
131
1
 
2
 
! Отговори
Темерут преди 11 години
Пак до Вярващ: Ако този Бог е в състояние да осигури тези ужасни изтезания на невярващите в него, то той не е нито любящ, нито светъл, нито преблаг, нито добродетелен :)
130
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И тоя рогат дявол го удари на евтин популизъм. Явно примерът на парламентарната шайка е заразяващ сред другарите от службите.
129
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А ,ЧЕ ПОПОВЕТЕ В БГ. ПОЛУЧАВАЛИ ДОБРИ ЗАПЛАТИ ЩОМ МОГАТ ДА СИ КУПУВАТ ТАКИВА СКЪПИ ЧАСОВНИЦИ СТРУВАЩИ ХИЛЯДИ ЛЕВА !!!
128
1
 
2
 
! Отговори
до 113 преди 11 години
"Езическо училище" - светско искате да кажете. Колкото за езичеството и там е имало страх от бога, даже от много богове. Вярата не трябва да се налага.