Дядо Николай продава Ролекса, за да плати тока на църква

Близо 3000 лева сметка получи храмът "Света Марина" в Пловдив
Обновена: 26 фев 2013 14:30 | 26 фев 2013 14:06,
174
Дядо Николай продава Ролекса, за да плати тока на църква
Снимка: архив, БулФото

Пловдивският митрополит Николай е дарил златния си часовник „Ролекс”, за да се покрие сметката за ток на митрополитския храм „Света Марина”.

Близо 3000 лева сметка за ток получи митрополитския храм „Света Марина” в Пловдив. Това е четири пъти по-висока сметка от нормалната, която получават свещениците, съобщиха за Dnes.bg от митрополията.

Заради непосилната сметка в храма събират дарения, а на входа съобщението е залепено съобщението за дължимата сума от 2940 лева.

От митрополията съобщиха, че храмът, в който служи митрополит Николай, се отоплява с два климатика, които не работят постоянно, а токът се пести. Декемврийската сметка на църквата е била 723 лева и е платена.

От митрополията са подали жалба до EVN преди две седмици с настояване да бъде направено повторно засичане на електромера, но и до сега това не е направено.

“Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай дари на църковното настоятелство при храм "Света Марина" една от малкото си лични вещи, с които има право да се разпорежда - часовник "Ролекс", с молба той да бъде продаден, а с получените пари да бъде платена сметката за ток.”, съобщи за Dnes.bg архимандрит Арсений.

Той уточни, че ако при продажбата се получи по-голяма сума, разликата ще бъде използвана за благотворителност.

В съобщение до медиите църковното настоятелство на храма изказва синовна благодарност към дядо Николай и на всички вярващи миряни, направили до момента целеви дарения, които с тяхно съгласие ще бъдат използвани за заплащане на следващите сметки за ток на църквата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още по темата: пловдивмитрополит
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
0
 
1
 
! Отговори
Тройко преди 11 години
До АнонименТочно обратното - при ранното християнство има Църква.
126
0
 
5
 
! Отговори
Темерут преди 11 години
До Вярващ: А, бе то това добре, дето го говориш с такъв религиозен плам, но според същата вяра, когато тленната обвивка завърши цикъла на съществуването си, остава само безсмъртната душа, която е безплътна, и не знам тогава каква кожа ще дерат, и на какви черва ще бесят бесните дяволи :)
125
11
 
2
 
! Отговори
Вярващ преди 11 години
*** атеистични, ще горите в адски мъки във вечния врящ картан. Зли дявоили с остри ножове ще дерат кожата ви и ще ви въртят на шиш, докато не се задавите със собствената си кръв и гениталии. Ще повръщате червата си и всяка нощ ще бъдете бесени на тях, за да започва сутрин всичко отначало в грозна агония и изпепеляваща болка.Всичко това ще ви го осигури нашия любящ, светъл, преблаг и добродетелен Бог, защото не вярвате в него.Аз понеже вярвам, ще ви се смея злобно от Рая и ще ви соча с пръст
124
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не съм вярваща, но ми харесва ранното християнство - напр., че бога е в теб и не може да има посредник между теб и него, т. е. няма място за църква. Църквата е за манипулиране на хората - кога за добро, кога за лошо.
123
0
 
3
 
! Отговори
Недоволен преди 11 години
Духовниците да направят литугия за ЕРП и да ги помолят да се вразумят и да почитат Бог. Да им се напомни да спазват 8 Божия заповед - Не кради!
122
0
 
1
 
! Отговори
Тройко преди 11 години
Барни, ти също си религиозен, да.
121
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 126А Батман иска от теб да скочиш от покрива на блока.Бъди мъжествен! Той също е книжен герой като евреина Йешуа. Повярвай му и литни, мирянино!
120
1
 
3
 
! Отговори
до 125 преди 11 години
Прав си. Но християните трябва също да защитават и вярата си, защото другото е малодушие. Христос иска от нас да бъдем мъжествени, а не малодушни.
119
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Към християните - проевете повече християнска любов и смирение. С тази злоба и агресивност няма да срещнете разбиране.
118
0
 
5
 
! Отговори
послушник преди 11 години
Таман да си купи нов, че този Ролекс му омръзна.
117
0
 
1
 
! Отговори
до 120 преди 11 години
С всичко може да се злоупотреби. Да отричаш нещо само защото някой злоупотребява с него, не е пример за разумност.
116
5
 
1
 
! Отговори
Атеист - 3 преди 11 години
До Атеист - 2В Ада са Джими Хендрикс, Рей Чарлз, Елвис Пресли и Джим Морисън. Освен милиардите китайци, мюсюлмани, японци, африканци, аборигени, маи, индианци, вавилонци, кучета котки, шимпанзета бонобо и непокръстени бебета ;)В Рая са разни заспали *** като тези неграмотни богослови в коментарите и разни психясали дядовци и изкуфели баби.Аз искам в Ада! ;)
115
1
 
3
 
! Отговори
до 102 и подобни преди 11 години
колкото до обрязването - първо се осведомете на кого е проповядвал Апостол Павел и след това се изказвайте. и стига сте тълкували факти и цитати извън контекста на Библията, както на вас ви изнася. не е страшно човек да е профан, страшно е когато профаните се правят на компетентни. засега вашите аргументи са единствено войнстващото ви невежество и примитивните обиди.
114
2
 
0
 
! Отговори
Темерут преди 11 години
Всеки е свободен да вярва в каквото обича! Може и да не вярва, това също е избор! Да, имало е време, когато вярата в триединният Бог ни е помогнала да се съхраним, като един народ! И все пак не всичко следва да се обяснява с бога, според мен! Излишно е, когато може да се даде разумно обяснение да се намесва бога. Злоупотребяват религиите твърде много и с Бог, и с ценностите на хората, за това по-разумните отричат религията, а не защото са сатани!
113
0
 
5
 
! Отговори
HidAn преди 11 години
Добре де откъде тея пари за тия коли и часовници и после бтв ме занимава с избирането на нов патриарх мене какво ми пука кой ще е само в лимузини се возят после ги гледам през 1 година викат, че няма пари за църквата нищо не ми променят живота ............
112
7
 
4
 
! Отговори
Барни Гъмбъл преди 11 години
Религиозният човек е простоват, неук и заблуден човек. Човек с ленив мозък, ниска обща култура и нулеви нива на наблюдателност.След няколко века религиозността ще бъде офизиално регистрирана като психиатрично заболяване.
111
0
 
3
 
! Отговори
до 111 преди 11 години
Религията не твърди такова нещо. Това, че човешкият род произхожда от една двойка, го казват дори учените, които изследват генетичното ни наследство. Когато потомците на тези хора са се пръснали по земята са се появили и расите. Причината - различните климатични условия, това отново го казват учените.
110
1
 
1
 
! Отговори
Атеист-2 преди 11 години
Според църквата, непокръстените хора отиват в ада. Ами какво става с бебетата, които умират след като се родят?....
109
1
 
2
 
! Отговори
ТИКВУН преди 11 години
да бяга да дава последно причастие на БУДА , в правителствена болница. дА ГО ИЗПОВЯДА , да каже къде са милиярдите на БУДА
108
0
 
4
 
! Отговори
Митрополит Борис преди 11 години
Българският народ е християнски и затова никой няма право да му дава езическо училище. Българският народ се е крепил, живял е и се е опазил в продължение на вековете само чрез вярата в Бога и себе си и затова никой не може безнаказано да учи неговите рожби на безверие и безбожие и да приготвя по тоя начин неговата гибел..."Откъс от книгата на митрополит Борис Кризата в нашето училище", 1928 г.