Дядо Николай продава Ролекса, за да плати тока на църква

Близо 3000 лева сметка получи храмът "Света Марина" в Пловдив
Обновена: 26 фев 2013 14:30 | 26 фев 2013 14:06,
174
Дядо Николай продава Ролекса, за да плати тока на църква
Снимка: архив, БулФото

Пловдивският митрополит Николай е дарил златния си часовник „Ролекс”, за да се покрие сметката за ток на митрополитския храм „Света Марина”.

Близо 3000 лева сметка за ток получи митрополитския храм „Света Марина” в Пловдив. Това е четири пъти по-висока сметка от нормалната, която получават свещениците, съобщиха за Dnes.bg от митрополията.

Заради непосилната сметка в храма събират дарения, а на входа съобщението е залепено съобщението за дължимата сума от 2940 лева.

От митрополията съобщиха, че храмът, в който служи митрополит Николай, се отоплява с два климатика, които не работят постоянно, а токът се пести. Декемврийската сметка на църквата е била 723 лева и е платена.

От митрополията са подали жалба до EVN преди две седмици с настояване да бъде направено повторно засичане на електромера, но и до сега това не е направено.

“Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай дари на църковното настоятелство при храм "Света Марина" една от малкото си лични вещи, с които има право да се разпорежда - часовник "Ролекс", с молба той да бъде продаден, а с получените пари да бъде платена сметката за ток.”, съобщи за Dnes.bg архимандрит Арсений.

Той уточни, че ако при продажбата се получи по-голяма сума, разликата ще бъде използвана за благотворителност.

В съобщение до медиите църковното настоятелство на храма изказва синовна благодарност към дядо Николай и на всички вярващи миряни, направили до момента целеви дарения, които с тяхно съгласие ще бъдат използвани за заплащане на следващите сметки за ток на църквата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още по темата: Пловдивмитрополит
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
3
 
! Отговори
Митрополит Борис преди 11 години
Българският народ е християнски и затова никой няма право да му дава езическо училище. Българският народ се е крепил, живял е и се е опазил в продължение на вековете само чрез вярата в Бога и себе си и затова никой не може безнаказано да учи неговите рожби на безверие и безбожие и да приготвя по тоя начин неговата гибел. Българското училище трябва да се обнови и спаси, за да се обнови и спаси българската младеж. А да се спаси българската младеж, това значи да се осигури и спаси бъдещето на бъ
106
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Между другото, рядко е да срещнеш умен атеист с когото да поговориш човешки. Повечето са озлобени ***, без аргументи, но за сметка на това пращят от високоумие. Когато някой предварително е решил, че е прав, разговорът с него е излишен.
105
7
 
1
 
! Отговори
Темерут преди 11 години
За съжаление религията твърди, че няма раси! Целият човешки род е потомък на Адам и ***! Е, как аз с човешкия си разум да приема такова категорично кощунствено твърдение от свещената библия, че целия човешки род е плод на едно кръвосмешение? За това аз съм избрал да вярвам в милионите години на еволюция на човека, която е в ход и до днес!
104
1
 
0
 
! Отговори
TJ преди 11 години
"От митрополията са подали жалба до EVN"Крадецът вика дръжте крадеца...
103
0
 
4
 
! Отговори
до 98 преди 11 години
''човек е направен от кал'' - всичко това е иносказателно, казаното е с притчи и алегории, защото смисълът на думите с времето се променя, едно време хората са нямали понятийния апарат на сегашните хора. който се интересува, ще намери тълкуванията, които е способен да възприеме.
102
5
 
0
 
! Отговори
Grabo преди 11 години
Монти Бърнс (Уейлън) пак *** психясалите студентчета по богословие, които се навъртат наоколо по задание на Синода и дращят религиозни глупости.Отдавна не го беше правил, липсваше ми.
101
0
 
3
 
! Отговори
до 102 преди 11 години
Стига си лъгал! Още св. ап. Павел казва: "Обрезанието е нищо и необрезанието е нищо." Още на Първия апостолски събор е било решено да не се карат новопостъпващите в Църквата да се обрязват. Естествено, че апостолите са били ***, защото са били евреи и са се родили преди създаването на Църквата.
100
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Толкова сте ми смешни вярващите, че направо сте трагични. Всеки човек с коефициент на интелигентност над 60 може да обори вашите аргументи. Жалки сте. Ходете се накланяйте пред клошара в небето.
99
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГУРБЕТЧИЯСЕГА ЩЕ ВИ ПОПИТАМ НЕЩО ,НО БЕЗ ДА СЕ СЪРДИТЕ ! АЗ ПО ЦЯЛ ДЕН СЪМ ПРЕД КОМПЮТЪРА ЗАЩОТО ЗАСЕГА СЪМ БЕЗРАБОТЕН ,А ТУК СОЦИАЛНИТЕ СА НА НИВО ,ОТ ЕДНА СТРАНА ПИША КОМЕНТАРИ ОТ ДРУГА СЪМ ОТВОРИЛ ОЩЕ ЕДНА СТРАНИЦА И КАНДИДАТСТВАМ ЗА РАБОТА ,ПИША БЕВЕРБУНГ ПОНЕ НА 10 ФИРМИ ВСЕКИ ДЕН ! ВИЕ ЗАЩО ПО ЦЯЛ ДЕН СТЕ ПРЕД КОПЮТЪРА ?! АКО СЕ ВОДИТЕ НА РАБОТА ,ЗНАЧИ НЕ РАБОТИТЕ ,А САМО ПОЛУЧАВАТЕ ЗАПЛАТИ ?! АКО СТЕ БЕЗРАБОТНИ ,С ТЕЗИ МАЛКИ ПОМОЩИ НЕ Е ВЪЗМОЖНО ДА ПРЕЖИВЯВАТЕ ?! ОТ КЪДЕ ПЕЧЕЛИТЕ ?!
98
0
 
2
 
! Отговори
На дядо ти цифуняка преди 11 години
Какъв Дядо какви 5 лева!!
97
1
 
0
 
! Отговори
пари преди 11 години
оригинален Ролекс за 3к лева? Купувам!! Да ми се обади, няма да се пазаря за цената!
96
4
 
2
 
! Отговори
Уейлън преди 11 години
До 97Чака ги "***"???А дали, глупчо, знаеш, че в християнската религия също е имало практика и канон за обрязване? Отменен чак през Трети век. Тоест - всички основатели и светци са били ***. Самият Христос и апостолите му са били ***.Религиозни коне с капаци, толкова сте невежи, че е за плач.
95
0
 
2
 
! Отговори
до 98 преди 11 години
Злобата те разяжда, нали? Кофти е за самия теб, вредиш си на здравето.
94
2
 
2
 
! Отговори
до темерут преди 11 години
за съжаление, това са направили алчните хора - комерсиализирали са вярата. но, това не отменя законите на висшата нравственост, изразени в Десетте Божии заповеди, които са еднакви и в трите основни религии. без нравствен коректив хората се превръщат в скот, управляван чрез двата инстинкта. айде, да се замислим, защо бялата раса става все по-безплодна и все повече увредени ментално и физически деца се раждат, и защо мюслитата, нямат тези проблеми, макар да налагат нравствеността с жестокост
93
1
 
1
 
! Отговори
ДУЛО преди 11 години
До ТемерутЧУЙ БЪЛГАРИНО,/ако си БЪЛГАРИН/НИЕ ДУЛО,КАЗВАМЕ;БЕЗРОДНИ КУЧЕТА,ВЪН ОТ ТРОНА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
92
5
 
2
 
! Отговори
Монти Бърнс преди 11 години
До 94Не виждаш по-далеч от носа си. Вярвай, че човекът е направен от кал и като се разболеш - застани под дъжда, за да се разкаляш, а не ходи на лекар, за да те лекува с био-химични плодове на научно-техническия прогрес, наречени "лекарства".***!
91
1
 
4
 
! Отговори
до 91 преди 11 години
Заради такива дървени философи като теб пропада Европа. Изоставиха религията и ценностите на предците си и сега ги чака ***.
90
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това са евтини номера на другарите в опит да вдигнат рейтинга на този психопат наречен "дядо" Николай.
89
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тц-тц-тц!да го ожалиш!че и евтино го е дал..........
88
1
 
10
 
! Отговори
до 84 преди 11 години
Ти си невеж бе, момче! Вярваш сляпо на глупостите, които са ти наговорили даскалите в училище. Никакви доказателства няма за еволюция и тям подобни щуротии. Айде оди в зоологическата и чакай *** да стане човек, аз нямам време за това.