Дядо Николай продава Ролекса, за да плати тока на църква

Близо 3000 лева сметка получи храмът "Света Марина" в Пловдив
Обновена: 26 фев 2013 14:30 | 26 фев 2013 14:06,
174
Дядо Николай продава Ролекса, за да плати тока на църква
Снимка: архив, БулФото

Пловдивският митрополит Николай е дарил златния си часовник „Ролекс”, за да се покрие сметката за ток на митрополитския храм „Света Марина”.

Близо 3000 лева сметка за ток получи митрополитския храм „Света Марина” в Пловдив. Това е четири пъти по-висока сметка от нормалната, която получават свещениците, съобщиха за Dnes.bg от митрополията.

Заради непосилната сметка в храма събират дарения, а на входа съобщението е залепено съобщението за дължимата сума от 2940 лева.

От митрополията съобщиха, че храмът, в който служи митрополит Николай, се отоплява с два климатика, които не работят постоянно, а токът се пести. Декемврийската сметка на църквата е била 723 лева и е платена.

От митрополията са подали жалба до EVN преди две седмици с настояване да бъде направено повторно засичане на електромера, но и до сега това не е направено.

“Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай дари на църковното настоятелство при храм "Света Марина" една от малкото си лични вещи, с които има право да се разпорежда - часовник "Ролекс", с молба той да бъде продаден, а с получените пари да бъде платена сметката за ток.”, съобщи за Dnes.bg архимандрит Арсений.

Той уточни, че ако при продажбата се получи по-голяма сума, разликата ще бъде използвана за благотворителност.

В съобщение до медиите църковното настоятелство на храма изказва синовна благодарност към дядо Николай и на всички вярващи миряни, направили до момента целеви дарения, които с тяхно съгласие ще бъдат използвани за заплащане на следващите сметки за ток на църквата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още по темата: Пловдивмитрополит
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
2
 
1
 
! Отговори
e преди 11 години
До: sinod***abv.bgОтносно: до православното свърталище наречено "синод и 'отци"Дата: Вторник, 2013, Февруари 26 14:53:52 ЕЕТХитри "попови лъжи,чки",как тепърва ще спечелите народното доверие;Като продавате "Ролексите" си,за да платите тока на свърталищата-православните,като и вие се изкарахте потърпевши,но от кого ?! Че,не ли вие изкривихте Божията истина ?! Даже и данъци не плащате на хазната,понеже по конституция и по лоби сте законни! Още малко и ще потъмнее "царството на звяра"-православно-католическото и на всичките "отци".Хайде сега сабирайте се на рояци,скачайте и викайте към дър
86
1
 
4
 
! Отговори
NL преди 11 години
Защо ли това ми прилича на историята със златните пръстени и изказването на Борисов жената да си ги продаде? Какви примери ни дават - всеки каквото има да продава и плащайте сметките, до там се е стигнало, а ако остане за храна на бедния народец, остане, ако пък не какво толкова - не им пука. Защо ли искат да живеем в нищета, мизерия и без домове! На там вървят нещата хора, дошло е време за промяна, за едно ново начало - 3 март - неделя - 11.00часа - АЗ ВЯРВАМ, че ще успеем
85
5
 
1
 
! Отговори
Монти Бърнс преди 11 години
До 80Твоят правопис е едно чудесно практическо доказателство за примитивността и необразоваността на религиозните индивиди.Колкото до атеизма и "надарените хора", специално за теб ще цитирам автентично писмо на Алберт Айнщайн:"Свещената книга е колекция от достойни, но примитивни и детински легенди, а вярата в Бог наивна."И още:"Еврейската религия, наред с всички останали религии, е въплъщение на детински суеверия."Сега можеш да се завреш там, откъдето изпълзя.
84
0
 
2
 
! Отговори
123 преди 11 години
Браво!Всички коментари са много забавни,но коментара съдържащ словосъчетанието:"ДЯДО НиколайЧО" - ме уууууууууууууууби!:):)
83
4
 
3
 
! Отговори
Темерут преди 11 години
А, бре вие слепци религиозни, нима не прогледнахте, бе? Религията, това е инструмента по който да се водят простите хорица, и да си обясняват с нея неща, до които ленивите им мозъци са неспособни да се докопат! Може да ви е кофти, да ви го казвам така, но това е самият факт! Разумният човек търси обяснение, обръщайки се към разума си, а простият... се обръща към религията, която отдавна плаче за изхвърляне от съвременното ни общество!
82
1
 
1
 
! Отговори
до 86 преди 11 години
Айде гледай си вашите ходжи и имами, ако обичаш, че и те не са цвете за мирисане! Не се бъркай в работите на "неверниците"!
81
0
 
2
 
! Отговори
Андрей преди 11 години
сега дясната ръка, не знае какъв часовник ще сложи на лявата
80
3
 
9
 
! Отговори
Мюсюлманин преди 11 години
Крадци с крадците му, но Бог е всезнаеш и всевиждаш и ще накаже всеки , който краде.А да попитам аз Дядо Николай как се подържа това Ауди и Този джип, пак ли с дарения? И да не се прави на много благороден, това ли е олицитворението на духовен водач на една нация, скъпи автомобили и показност, а да отговори и на въпроса, когато стана митрополит срещу епархията в ресторанта като се е напил и играл по масата?И това ми било духовник, това е протеже на Дявола!
79
1
 
2
 
! Отговори
Grabo преди 11 години
До 80Разум и знания са две коренно различни категории, бре примитив награмотен!Слушай човека какво ти говори за религиите и си води записки. Току-виж ти дошъл акъла в главата.
78
6
 
3
 
! Отговори
Уейлън преди 11 години
До 61Сляпата вяра в свръхестествени явления е истинската ОТРОВА, мозъко ленив.Невярата в недоказани фантасмагории се нарича състояние на свободен разум. И е за предпочитане пред манипулираната психика, която вярва, че Земята е на 6 хил. години, че е направена за шест дена, че човекът е направен от кал, че слънцето е направено след земята и водата от някакъв дух и прочие титанични простотии. И всичко това - защото е списано в някаква примитивна книга. Ами вярвай в съществуването и на Спайдърмен
77
0
 
3
 
! Отговори
anonimna преди 11 години
DO 76 ATEIST TI SI JALAK NADARENITE S MNOGO RAZUM NE SA ATEISTI MOJE DA PROVERI6 TOVA.VSI4KI VELIKI UMOVA SA VQRVA6TI
76
1
 
3
 
! Отговори
Иванка Иванова преди 11 години
за какво ми е на поп златен ролекс и от къде го има?От заплатата ли си го е купил?
75
1
 
4
 
! Отговори
до 76 преди 11 години
Това, че се хвалиш с разума си показва ясно, че нямаш такъв! Един от най-великите мъдреци - Сократ, е имал смелостта да каже: "Аз знам, че нищо не знам". А кой си ти, нещастен драскач по форумите?
74
2
 
6
 
! Отговори
Харпър преди 11 години
Ролекс за 3000 лв, че може и за повече, както е споменато в статията.. От къде ли е изкарал пари, за да си го купи?
73
1
 
3
 
! Отговори
Темерут преди 11 години
Ей... Дуло! Стига кълнял, че не знам дали знаеш, ама всички клетви се връщат 3-кратно! Ако имаш да казваш нещо смислено - добре! Ама това твоето е, като на Сидеров словоблудствата, и нищо повече!
72
2
 
7
 
! Отговори
Дядо ли? преди 11 години
До 65-иСтига с това "дядо"!Какъв дядо е тоя безверник? Има си църковни термини и рангове, а дядо е топло обръщение към близък възрастен човек или към заслужил върастен църковен деец. Този служител на мамона не е нито близък, нито възрастен, нито заслужил, а само хитър и корумпиран.Купил си е нов ролекс и сега си дарява стария.И недей да съдиш по себе си, че всеки е от село и има дядо там!
71
9
 
4
 
! Отговори
Атеист преди 11 години
До 61Аз съм надарен - с разум. Ти си отровен - с религия.
70
1
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
EEX BRATQ BYLGARI ZA6TO TAKA.TOVA E DOBRO DELO .AKO NE MOJE6 TI DA GO NAPRAVI6 ZA6TO XULITE NEPREKASNATO DORY DOBROTO.6TO ZA NACIQ SME .ZATOVA S TAQ ZAVIST 6TE SE UMI6TOJIM SAMI
69
9
 
5
 
! Отговори
0=);;;;:::::> преди 11 години
религията трябва да се забрани защото това е най манипулативния орган в човешката история
68
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на Отеца! Истински Христиенин!