Дядо Николай продава Ролекса, за да плати тока на църква

Близо 3000 лева сметка получи храмът "Света Марина" в Пловдив
Обновена: 26 фев 2013 14:30 | 26 фев 2013 14:06,
174
Дядо Николай продава Ролекса, за да плати тока на църква
Снимка: архив, БулФото

Пловдивският митрополит Николай е дарил златния си часовник „Ролекс”, за да се покрие сметката за ток на митрополитския храм „Света Марина”.

Близо 3000 лева сметка за ток получи митрополитския храм „Света Марина” в Пловдив. Това е четири пъти по-висока сметка от нормалната, която получават свещениците, съобщиха за Dnes.bg от митрополията.

Заради непосилната сметка в храма събират дарения, а на входа съобщението е залепено съобщението за дължимата сума от 2940 лева.

От митрополията съобщиха, че храмът, в който служи митрополит Николай, се отоплява с два климатика, които не работят постоянно, а токът се пести. Декемврийската сметка на църквата е била 723 лева и е платена.

От митрополията са подали жалба до EVN преди две седмици с настояване да бъде направено повторно засичане на електромера, но и до сега това не е направено.

“Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай дари на църковното настоятелство при храм "Света Марина" една от малкото си лични вещи, с които има право да се разпорежда - часовник "Ролекс", с молба той да бъде продаден, а с получените пари да бъде платена сметката за ток.”, съобщи за Dnes.bg архимандрит Арсений.

Той уточни, че ако при продажбата се получи по-голяма сума, разликата ще бъде използвана за благотворителност.

В съобщение до медиите църковното настоятелство на храма изказва синовна благодарност към дядо Николай и на всички вярващи миряни, направили до момента целеви дарения, които с тяхно съгласие ще бъдат използвани за заплащане на следващите сметки за ток на църквата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още по темата: пловдивмитрополит
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** ще му купят по-нов.
6
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А кога ще ходят да проповядват в Родопите? Там християнството губи почва, но има надежда! Ако преди 2к години са разпространявали божията вяра както сега - нямаше и да сме чули за отца, сина и светия дух!
5
1
 
16
 
! Отговори
venko преди 11 години
da si prodade BMW-to
4
2
 
32
 
! Отговори
Димитър преди 11 години
Споко... Той дядото го е дарил, щото вече е демоде! Догодина - с нов модел!
3
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а баварките и аудито?
2
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
горкичкия.............
1
1
 
14
 
! Отговори
Balgarin преди 11 години
Ами нека и той да се бръкне малко!