Български превозвачи блокираха граничните ни пунктове с Турция

ГКПП Капитан Андреево и ГКПП Лесово затворени
Обновена: 16 май 2013 15:32 | 16 май 2013 15:32,
3
Български превозвачи блокираха граничните ни пунктове с Турция
Снимка: БТА

Български превозвачи блокираха за втори път в рамките на седмица ГКПП Капитан Андреево. Те паркираха тировете си пред бариерата и на ГКПП Лесово. Такава затвориха двата изхода на страната ни към Турция.

Превозвачите недоволстват срещу рестрикциите, които турската страна налага на българския бизнес. Те са категорични, че турските власти непрекъснато им пречат да си вършат работата, като спират товарите им с дни на границата, без да обясняват защо е необходимо това.

Докога границите ни с Турция ще останат затворени все още не е ясно. Първата блокада в четвъртък на ГКПП Капитан Андреево продължи няколко часа. След разговор турските власти обещаха, че няма да пречат на българските превозвачи, докато не се състои срещу между министрите на транспорта на двете страни.

Тогава от Българската асоциация на сдружението на автомобилния транспорт обявиха, че се оттеглят, но остават в готовност и ако само един товарен автомобил бъде спрян безпричинно, отново ще излязат на протест, като затворят двата гранични пункта.

Според превозвачите през изминалата седмица десетки камиони са били задържани за минимум 24 часа, преди да бъдат пуснати на турска територия. Някои и българските бизнесмени дори е трябвало да си платят, за да продължат по пътя си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Турската страна въвежда ограничения върху превозваното в гориво резервоарите на товарните автомобили .Под предтекст опазване на околната среда.А целта е много проста -българските камиони да зареждат нафта на турска територия като по този начин увеличават оборота на турските бензностанции.
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Има двама изтъкнати седенкаджии - орешарски и вълчев. Защо не са поканени на седенката?
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Същата статия я чета за втори път,редакторите на сайта са много зле!