Младите хора искат да им се говори само истината

Те искат да виждат добри примери, заяви Лилия Еленкова
20 юни 2013 08:04, Петя Славова
6
Младите хора искат да им се говори само истината
Снимка: Булфото

Младите хора искат да им се говори само истината и да виждат добри примери, заяви председателят на Националния младежки форум Лилия Еленкова пред БТА.

Младите хора са като пасаж риби - те се движат бързо и изчезват в друга посока, ако разберат, че се опитват да ги мамят, коментира тя. Лилия Еленкова допълва, че освен това поколението е много четящо, но различни неща от по-възрастните.

Пред младите голямото предизвикателство всъщност е да разберат коя информация е стойностна и достоверна и тук е предизвикателството към по-възрастното поколение, смята Еленкова.

В средата на юни Варна за пореден път се превърна в младежка столица на България. Трите дни на националната среща преминаха в дискусии с акцент върху неформалното образование. В рамките на форума се проведе и национално младежко изложение, на което се представиха близо 70 неправителствени организации.

Разнообразието от дейности и ентусиазмът на младежите биха накарали и най-големите скептици към качествата на бъдещото поколение да преосмислят позициите си и да признаят, че бъдещето на страната ни ще е в добри ръце, стига същите тези ръце да останат в родината си.

Срещаме се с председателя на Националния младежки форум Лилия Еленкова и тя усмихнато "признава" че вече е в младежката старша възраст, но пък е натрупала сериозен опит като активист на младежката организация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Един младеж преди 10 години
До СтаматПринципно си прав. Но ако зачеркнеш тези "10%" то дефакто зачеркни и цялата категория "млади хора". Друг е въпроса че *** и турци дърпат народа към беднотия и мизериа и се източват милиони левове за да им се запушат устите но май вече ние клоним "младите" към малцинство...
5
0
 
3
 
! Отговори
Един младеж преди 10 години
Факт е че работещото младо население в България е гръбнака на БВП. Факт е че на техен гръб Вие които пишете против тях си изкарвате пенсиите. От почти 8 милионна държава направете си сметката колко са работещите и по колко магарета се трупат на всеки един гръб. Младият и образован човек знае цената на своят труд. Това не е някой пенсионер който да топли само мястото и да работи за смешни пари. Докато не се обърне внимание на младите работещи хора в страната те ще продължават да напускат страната
4
0
 
2
 
! Отговори
weiss преди 10 години
Откакто свят светува, Стамат, Киряк Стефчо и Хаджи Генчо намилат колко са зле младите, хаирсъзи ниедни, и накъде върви светът, от лошо към по-лошо, не като в доброто старо време. И колко е лошо да искаш голяма заплата вместо голяма кирка на Хаимбоаз за без пари. Е що тъй бе Стамате, к'во му е лошото на заплатата и биричката?
3
1
 
4
 
! Отговори
Въпрос преди 10 години
Това на снимката от "много четящите" ли е? Или от "бързо изчезващите риби"?
2
3
 
9
 
! Отговори
Стамат преди 10 години
Младите хора, в голямата си част, са разглезени лигльовци, които не искат да работят за "смешни" пари, искат по 3 бона заплата за никаква работа и, ако може, да пийват биричка някъде. Това не са млади хора, това са ***. И, ако заради някакви си 10%, които всъщност искат и могат да направят нещо, се правят изводи за "младите", ми, дами и господа, вий сте ***!
1
0
 
10
 
! Отговори
хех:) преди 10 години
е, чак пък много четящо..