Започва раздаването на ваучери за декодери

Получаването им ще става в пощенските станции по постоянен адрес
1 авг 2013 08:19,
5
Започва раздаването на ваучери за декодери
Снимка: архив, Булфото

Започва първият етап от раздаването на ваучери за декодиращи устройства, съобщиха от  Агенцията за социално подпомагане (АСП).

Списъците на правоимащите лица се намират в определените пощенски станции, вече публикувани на интернет-страницата на АСП.

Още по темата

Отделно от това информация за пощенската станция, в която ще се раздават ваучерите, гражданите могат да получат в съответната дирекция "Социално подпомагане" по постоянен адрес.

Тези от тях, които нямат възможност да приемат цифрова телевизия чрез своите телевизионни приемници, трябва да удостоверят това обстоятелство чрез подписване на декларация, която ще им бъде предоставена за попълване в пощенските станции, преди получаването на ваучера.

При получаването му лицата следва да представят лична карта или личен паспорт.

При невъзможност лично да посетят пощенската станция следва да упълномощят лице, което да получи ваучера вместо тях. Важно е получателите да знаят, че не трябва да се нарушава целостта на ваучера.

След като Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията приключи втората тръжна процедура за доставка на декодери и информира Агенцията за социално подпомгане, ще започне и вторият етап на раздаване на ваучерите, който се отнася за общините в Северен централен район, с областни градове Велико Търново, Габрово, Разград, Русе, Силистра; Югозападен район, с областни градове Благоевград, Кюстендил, Перник; Югоизточен район, с областни градове Бургас, Сливен, Стара Загора, Ямбол; Софийска област и град София, с изключение на общините, обслужвани от дирекция „Социално подпомагане” - Оборище.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
i po edna cekia daim naprayat
3
1
 
3
 
! Отговори
doktora преди 10 години
Цялата игра в тази кампания е хората да не бъдат лишавани от медийно присъствие по домовете си, за да бъдат лесно манипулирани.
2
1
 
4
 
! Отговори
odd преди 10 години
Някой знае ли колко пари са изхарчени за Мега РЕКЛАМНАТА КАМПАНИЯ на прословутата ЦИФРОВИЗАЦИЯ ? Не можеше ли вместо това да се раздадат на хората безплатни декодери . Всеки знае , че нещо което е добро и полезно никой не го рекламира ....
1
3
 
9
 
! Отговори
bgsoldier преди 10 години
Как може вторият етап да е в най-бедните градове, логиката не е ли обратна!? И в Кърджали и в Пазарджик, дето всяка тераса е с чиния... ще раздават декодери - да дават на *** и турци, а пенсионерките нищо няма да гледат!