Трима обгазени от теча на амоняк в Пловдив

Няма опасност за населението, уверяват от пожарната
7 авг 2013 17:03,
0
Трима обгазени от теча на амоняк в Пловдив
Снимка: Dnes.bg

Трима души е общият брой на пострадалите работници при инцидента с изтичане на амоняк от шоколадовия цех в „Захарна фабрика“ в Пловдив. Всички работници са евакуирани, а седем екипа на пожарната се опитваха да овладеят теча с острата задушлива миризма. 

Пострадалите работници са с дихателни оплаквания, като най-тежко пострадала е 50-годишна служителка. Тя е приета по спешност в Университетската болница с остър токсичен трахеобронхит, но няма опасност за живота й. 

На всички детски градини и ясли на територията на район „Северен” е разпоредено да не извеждат децата на открито, а прозорците и вратите на помещенията да бъдат плътно затворени, за да се избегне евентуален досег с отровното вещество.

Още по темата
Течът на амоняк е овладян на територията на завода в радиус от 50 метра, а огнеборци разреждат с вода газа. В района се усеща задушлива миризма, но няма опасност за населението, уверяват от пожарната. Инцидентът е станал заради хидравличен удар в компресорното помощение на комбината. 

„Това е инцидент, който можем да го преценим като производствена авария предвид количеството от 150 литра амоняк, което е изтекло”, коментира Петър Тосков – началник сектор в пловдивската пожарна. 

По неговите думи амонякът е токсичен газ с остра задушлива миризма и попадайки върху кожата, е опасен, затова огнеборците са със специални облекла. 

„Инцидентът е сериозен и ще санкционираме всеки виновен за него”, категоричен е директорът на Инспекцията по труда в Пловдив. Служителите му ще започнат проверка във фабриката след обезопасяването на района.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари