Руснаци с фалшиви почивки, за да си нагледат имотите у нас

Това е абсурдно, разрешете визовите проблеми, скочиха от бранша
20 авг 2013 12:16,
116
Руснаци с фалшиви почивки, за да си нагледат имотите у нас
Снимка: архив, Булфото

Абсурдно е ние, хотелиерите, да правим фалшиви резервации на руснаците, които имат жилища у нас, за да могат хората да стигнат до имотите си, тъй като не им се издава многократна виза. Това заяви Елена Иванова - председател на Съюза на собствениците в Слънчев бряг, по време на работна среща.  Според представителите от бранша, ако държавата наистина иска да развива приоритетно туризма, то спешно трябва да се разрешат визовите проблеми.

„Не е логично ние да си осигуряваме 10-годишни визи за САЩ, и то след като знаем какъв е визовият режим там, а тези собственици, които искат да инвестират тук и да плащат данъци впоследствие, да имат затруднения с получаването на документи за нашата страна”, каза още председателят на Съюза на собствениците.

Пред експертите от двете министерства хотелиерите подчертаха, че договорът, който държавата е сключила с чуждестранната компания, помагаща на нашите консулства при издаването на визи в Беларус, Украйна и Русия, трябва да бъде прекратен.

„Години наред ни се внушаваше, че без този договор ние няма как да просперираме и да имаме ръст на туристите от тези държави. Резултатите обаче показват друго. Договореностите с тези визови центрове не само че не ни помагат, а напротив - пречат на развитието на туризма”, заяви Иванова.

В защита на нейните думи се изказа и председателят на Регионалната туристическа камара в Бургас Иван Иванов, който поясни, че чуждата посредническа фирма, които държавата уж е наела да помага на консулствата ни, печели на гърба на България. Така например визата, която за целия ЕС е 35 евро, се оскъпява с още 22-25 евро, които посредникът прибира като такса за услугата.

„И когато за България визата стане около 60 евро, а за Гърция и Турция документите се издават само за 35 евро, кой чужденец ще избере нашето Черноморие? Тези фирми играят ролята на куриер между туристите и консулствата. По-добре да се наемат повече служители в нашите служби и визите да се издават само там”, коментират туроператори.

Наскоро хотелиери от Слънчев бряг са се срещнали с вицепремиера Даниела Бобева и са обсъдили с нея възможността студенти, които са последна година, да бъдат изпращани в консулските служби, за да помагат при издаването на визи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още по темата: туризъмруснацивизи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
1
 
10
 
! Отговори
kalinkamalinka преди 10 години
Чудя се как може да има българи , които да мразят руснаци и защо?
89
0
 
8
 
! Отговори
Gluposti преди 10 години
Чеченците и грузинците са съвсем друга хаплогрупа стига сте писали глупости! Т.н. "балкански ген - И" е разпространен главно на Балканите и в Украина. Да префразирам идеите на много пишещи тука: "Понеже мразиме руснаците, затова искаме да имат много скъпи визи, за да не идват при нас и искаме чужда фирма (не ние) да прибира печалбата от това". Днес излезе новина - Египет апелира към Русия да вдигне забраната за туризъм. Всеки драпа за туристи, ние сме наопаки
88
2
 
7
 
! Отговори
морски преди 10 години
не плюйте руснаците бе *ти,ако на са те да влагат пари тука, БГ е загинала,знаете ли?!най-добрите туристи,най-културни,харесват българите,уважават ни,какво повече да искаме?западно-европейски *** ние не искаме,те са бетер ***!
87
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ShopТи виждал ли си чеченец или грузинец?Аз 5 години живях в Русия и ще ти кажа че има голяма разлика между тях и българите.Руснаците наистина са националисти и ги мразят такива, при тях те е като при нас със *** и също така само дегестанци, чеченци и узбеки бачкат в чистотата.
86
4
 
3
 
! Отговори
Shop преди 10 години
До АнонименРуснаците са нацисти. А ние сме от боята на чеченците и грузинците. Руснаците ги мразят и ги наричат черно г*зци.
85
1
 
6
 
! Отговори
ПРОВАДИЕЦ преди 10 години
До zahozАБЕ ПОМНИШ ЛИ СЪРБИТЕ КАК ВИКАХА РОСИЯ ПОМОГНИ.ПОТАРСИ В ЮТУБ.И НАС НИ ЧАКА СЪЩОТО.ДАНО ДА НИ ПОМОГНАТ
84
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като гледам колко русофоби има и се чидя, вече колко години бягаме все на запад и какво сме постигна ли ? Някои ще кажат 20г. ни управляват комунисти и всекакви глупости.С какъв произход са най големите вериги магазини, най продаваните автомобили, техника, хранителни продекти и какво ли още не?, Единствено руснаците имат позиции при природния газ.ПОНЕ РУСНАЦИТЕ ЗНАЯТ ЧЕ БЪЛГАРИТЕ СА БЕЛИ, А НЕ *** АЗИАТЦИ КАКТО СИ НИ ПРЕДСТАВЯТ В ЕВРОПА
83
1
 
11
 
! Отговори
толкова сме зле преди 10 години
До АнонименДо 84 Кото гледам европейците ще се избият за имот в България. Поне руснаците купуват и вкарват поне малко пари в тая бедна държава, едни пари в имот след това постоянно в данаци и накрая харчат некой друг лев във магазини и т.н.Да не говорим колко хора са заети в строителството, които разчитат на тях.
82
2
 
14
 
! Отговори
смях преди 10 години
катодойдоха английските педофили всички врекнахте, цивилилизацията дойде, в следствие *** стана център на всеркакви , пиандурници, наркомани, ***.али и всякаква *** /спреавка слънчев бряг/ и сега единствените ноемални бели хора /на които дедите са им освободили булгарето/ са ви виновни, НЕ НАРОД А МЪРШШШААА.................
81
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сбъдва се мечтата на Русия и Живков , да превърнат България в Задунайска губерния .
80
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Имат собственост , а нямат право да я ползват без визи - пълен абсурд ! Защо въобще разрешават на хора извън Европейския съюз , да притежават имоти у нас ?
79
5
 
12
 
! Отговори
kalinkamalinka преди 10 години
до 88 дядо ти сигурно е бил федфебел и е сънувал немски шоколади. Немците минавайки през България са я опоскали , пазарувайки с напечатани от тях пари . Настанала е голяма гладория . Всичко , което се е произвеждало като храна , дрехи , кожуси и др. е заминавало за немците на фронта.Алооо, не пиши измишльотини , че ставаш смешен с "дядовите шоколади".
78
2
 
11
 
! Отговори
тя преди 10 години
Махнете тези т. н. "визови центрове" , още едно излишно перо , което не само не помага , но и пречи.Хората накупиха имоти по морето ни и сега не могат да си отидат в къщи.
77
0
 
3
 
! Отговори
блондинката преди 10 години
от блондинкатане става въпрос за имоти а за обикновено пътува, но май никога не ти се е налагало. друг е въпроса, колко са скъпи имотите там. Знаеш ли коя е най - скъпата столица в Европа?Май и ти си блонди
76
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Трябва да се забрани продажбата на недвижима собственост на граждани извън ЕС, каква е тая глупост разни турци и руснаци да купуват имоти тука, а отделен въпрос е че тия дето са влезнали с флашиви резервации трябва да им се сложи черен печат в паспорта и да не стъпват повече тука
75
2
 
8
 
! Отговори
onzi преди 10 години
урците, долу руснаците, долу евреите ... *** му работа!П.С. - сори за грешките но ползвам кирилизатор
74
3
 
8
 
! Отговори
onzi преди 10 години
ектира на нашя груб. Аз мисля че предлойението студенти да обработват визите на туристи йелаещи да посетят Черноморието звучи добре. Така се откриват нови работни места за млади хора, разширяват се консулските ни отдели и администрацята ни мойе би наи-после ще изплува он Средновековието. От какъв зор някаква си фирма ще прибира пари, които могат да влязат в нашя дйоб. А замислете се малко да му се не види. Европеици ... ***, *** да крещиме и да се биеме по голите влакнести гърди и долу тур
73
6
 
7
 
! Отговори
до блондинката преди 10 години
Колко българи имат имоти в Русия или ходят на почивка или екскурзия в Русия и си харчат там парите? Верно си блондинка, май
72
3
 
11
 
! Отговори
onzi преди 10 години
ето я отново типичната българска черта {не оная дето дели на две онова}!В една чисто икономическа статя веднага нахлу омраза към всякакви малцинства, освободители и поробители. Не вийдам какъв е проблема с визите и колко струват. Както черно на бяло е описано в статята, проблема с високата цена визите идва оттам че посредник при издаването на въпросните е трета НЕБЪЛГАРСКА страна. Защо, аланколу, трябва някаква си измислена компаня да прибира пари на гърба на нашите туристи, което веднага афле
71
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименЧе то и сред руснаците си има доста евреи. Само вижте как в Израел навсякъде вече висятнадписи на руски