BG all inclusive - новата измама по морето

Таксуват ти кабелната, смяната на чаршафите и паркинга
Обновена: 25 авг 2013 14:15 | 25 авг 2013 14:15, Камелия Цветанова
133
 BG all inclusive - новата измама по морето
Снимка: Булфото, архив

Побългарен All inclusive е новата измама, която много родни хотелиери умело прилагат по морето този сезон. Схемата включва скрити такси, сред които кабелна, паркинг, шезлонг, смяна на чаршафи, че дори и минерална вода, които не са обявени в рекламите и пакетите, закупени от туристите, пише в. „Монитор”.

Заради множеството сигнали на недоволни клиенти от юни до сега от Комисията за защита на потребителите са направили над 600 проверки само във Варна и близките курорти и са констатирали десетки нарушения. Санкциите, които ги грозят, са между 500 и 10 000 лева.

Подобно е положението и по Южното Черноморие. Обява за скъп хотел в Слънчев бряг например казва ¬ „Срещу 300 лева за пет нощувки получавате пълен пансион - закуска, обяд, следобедна закуска и вечеря плюс безплатни алкохолни напитки”. В рекламата е посочено още, че комплексът предлага луксозен басейн и паркинг.

Оказва се обаче, че цената от 300 лева е била за месеците преди юни. Сега била скочила с още 200 лева, но от хотела пропуснали да посочат това в обявата.

Според Комисията за защита на потребителите подобни номера са недопустими. Измама е умишлено заблуждаващите реклами, които обещават евтина почивка. Символичните цени, обявени в стотици сайтове, обикновено се оказват „сгрешени” или неактуални. „В хотелите често констатираме нарушения, свързани с необявени цени на нощувките и на други предлагани услуги чрез ценоразпис, който трябва да е поставен на видно за потребителите място”, признават от Комисията.

Туристи се оплакали, че в някои от хотелите по Южното Черноморие им се налагало да си плащат минералната вода в ресторанта, при положение че ползвали пакет All inclusive. Чаша от живителната течност се калкулирала за левче. Безплатна била само чешмяната.

В друг реномиран хотел в центъра на Слънчев бряг пък те сюрпризират с такса сервиз, или иначе казано те дерат по 10 лева на ден за смяната на чаршафите и кърпите.

Някои от ресторантьорите по родното Черноморие подобно на хотелиерите също не се свенили да мамят туристите. В не малко заведения инспекторите засичали менюта без цени и грамаж. Така сервитьорът можел на око да прецени колко да вземе на клиента според това колко платежоспособен изглежда. Друг обичаен трик е евтините ястия винаги да са свършили и туристите трябва да поръчват от основното меню, където гозбите са 2-3 пъти по-скъпи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
1
 
2
 
! Отговори
Мей-мей преди 10 години
От години не почивам в България и нямам никакво намерение да го правя.Първо ще се научат да обслужват туристи,после ще видим.Дори хотела да е наред,общата обстановка е толкова просташка и неприятна,че не е никаква почивка.В Турция и Гърция е много по-добре.
114
1
 
4
 
! Отговори
Sephora преди 10 години
До rio_de_oroХорат ане искат да ходя на почивка, защото са излъгани, не защото не са патриоти и защото не могат да се примирят с недопустими неща.Плащаш и насреща какво получаваш? Не можеш просто да плащаш, само защото парите трябва да остават в БГ хотелиерите.Няма нищо по-хубаво от честните и коретни отношения.
113
7
 
2
 
! Отговори
Бистра преди 10 години
По голяма глупост не бях чела.Тез търтеи от комисията да е занимаят с монополите като Лукойл и д.р. а не с малките хотели.Цена от 300лв. си значи точно това.Като се обадиш за резервация нали ще ти кажат.Ама че идиотия.Само плюете черноморието а от вас Софиянците не може да се разминем.Кат е толкоз лошо отивайте в "Бедна" Гърция- там размитат за вас или си стойте на жълтите павета че протеста ви угасна съвсем. Аман от платена журналистика!!!!
112
1
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 10 години
Ходенето в БГ на почивка си е изпитание за нервите. Преди 2 години се излъгах да дойда и от колата под наем на летището докато не се качих на самолета за обратно трябваше да се разправям с измамници, некоректна информация и затруднения от дребнави изморени от живота човечета. Това е грешка която повече няма да направя. Препоръчвам Испания (островите най-вече), Франция, Белгия или (ако дългия полет не е проблем) источна Азия. Балканския тарикатлък никаде го няма.
111
1
 
4
 
! Отговори
Сандо преди 10 години
убава работа ... ама българска. такава стана тя
110
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 118Чшшш алоооу, колко етажен ти е хотела, а?
109
27
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Горчивата истина за всички, които се оплакват от нашето черноморие е следната - когато ходите в чужбина на почивка, мили мои, не ви се свидят толкова парите, защото сте в чужбина. Когато отидете на нашите курорти, си броите стотинките за царевица и геврек на плажа и ядете от количките с fast food, а "хотелите", в които отсядате са най-евтините, които намерите. Айде плюйте сега, мишки такива! Не ви пречат камъните и морските таралежи у съседите, нали?
108
3
 
6
 
! Отговори
пуха преди 10 години
Абе и в Гърция "хитруват". Киламтик от юли до септември - 3 евро на ден, интернет - 5 евро на ден...и т.н., което определено са малки ядове, които ти развалят почивката.
107
1
 
26
 
! Отговори
Бай Жеко преди 10 години
До анонимен 72При "умрелите византийци " всичко е подредено и за всичко е помислено ! Научи малко гръцки и ще ядеш на корем за по-малко пари отколкото в Б-я. А плажа и морето въобще са несравними с нашите . Откак "открих" гръцкото море , разбрах ,че там просто те карат да се чувстваш някой , а не никой , на когото гледат като на ходещо портмоне , както е у нас .
106
39
 
1
 
! Отговори
rio_de_oro преди 10 години
Да ходиш на почивка в Чужбина е липса на патриотизъм и навреждане на собствената ни родина. Навремето при бай Тошо нямаше мърдене.
105
2
 
15
 
! Отговори
Дени преди 10 години
Затова спрях да ходя на бг черноморието! Мизерия и скъпотия в едно,отношението отвратително,после все се опкакват от липса на туристи,еми...кой е крив?! Турция ме спечели отдавна като турист
104
1
 
33
 
! Отговори
тя преди 10 години
затова съседите ще привличат много повече туристи !
103
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За 300+200 получаввате мръсни чаршафи, чешмяна вода и кафява морска вода придружена с куп болести. Е как да не отидеш!!!!Кога ли ще се осъзнаят, че така пари не се правят??!!??
102
29
 
1
 
! Отговори
ИБ преди 10 години
ВСЯКА ГОДИНА ХОДЯ СЪС СЕМЕЙСТВОТО СИ В ДЮНИ. НЯМА ПО-ДОБРО МЯСТО ПО БЪЛГАРСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ И ALL INCLUSIVE ФОРМУЛАТА ТАМ Е НАИСТИНА ТАКАВА, КАКВАТО ТРЯБВА ДА БЪДЕ. ДОБЪР ПАКЕТ ИМА И ПО МНОГО ДРУГИ МЕСТА КАТО МИРАМАР, ОБЗОР - РИУ , ЛАГУНА БИЙЧ СОЗОПОЛ И Т.Н. ТОВА, КОЕТО ЧЕТА МИ ПРИЛИЧА НА СЕЛСКИ ТАРИКАТЛЪК В КИТЕН, ПРИМОРСКО, ЛОЗЕНЕЦ И ПРОЧИЕ НАБЕДЕНИ КУРОРТИ. А ОТНОСНО ГЪРЦИЯ И ТУРЦИЯ - НЕ, БЛАГОДАРЯ... ПАРИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ХАРЧАТ В БЪЛГАРИЯ.
101
1
 
15
 
! Отговори
jasemi преди 10 години
Българска работа,простотии колкото искаш,после се чудят защо хората не искат да идват на почивка у нас!
100
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нашенска му работа.
99
2
 
1
 
! Отговори
БРАННИК преди 10 години
Хахахахахахахахахахахаха
98
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз пък т`ва all inclusive никога не съм го разбирала... Мен ми е кеф всеки ден/вечер да сядам на различни заведения. Тази услуга е за многодетни семейства или за пенсионери.
97
1
 
34
 
! Отговори
DJON преди 10 години
Селяни граждани нали всички сме Българи - *** има навсякаде. Трябва да има адекватни санкции за всички, та втори път да си помисли дали ще прави такива простотии.
96
1
 
52
 
! Отговори
фермер преди 10 години
Помагайте на българското село и хората които влагат сили и средства за да издържат малките уютни селски хотелчета -не знам какъв е този наплив да пълните джобовете на разни мутри собственици на бетонното безумие по кафяво море.