Митничари на „Капитан Андреево” спипаха спортни стоки ментета

Те са открити в турски камион, пътуващ за Румъния
1
 Митничари на „Капитан Андреево” спипаха спортни стоки ментета
Снимка: Булфото, архив

Митничарите на ГКПП „Капитан Андреево” със съдействието на служители на „Гранична полиция” са задържали 2 626 спортни екипи, анцузи, якета и блузи. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Митници”.

При проверка на камион с турска регистрация, пътуващ от Турция през България за Румъния, митничарите откриват общо 787 детски фланелки и шорти, брандирани с емблемите на едни от най-популярните европейски футболните клубове.

Сред другите товари в камиона са били скрити 25 кашона със спортни комплекти, имитиращи екипи на европейските грандове, сред които 607 детски комплекта с логото на испанския футболен клуб „Барселона” и 180 комплекта с логото на немския „Байерн Мюнхен”.

Според експерти европейският клубен първенец „Байерн Мюнхен “ е най-скъпата футболна марка, а испанският “Барселона” заема четвърто място в класацията на 25-те най-скъпи футболни марки.

В камиона е била скрита и есенна колекция от 1 839 други текстилни изделия на шест защитени търговски марки. Най-много са спортните екипи: 1 028 комплекта, носещи търговската марка “Puma”. Открити са 132 якета с логото на “Tommy Hilfiger”, 140 блузи с марка “Polo Ralph Lauren”, 250 ризи на марките “Zara” и “Lois Vuitton” и др. Сред имитациите са намерени и 73 кожени дамски чанти с лого на пет различни търговски марки.

Стоката е задържана. Предприети са действия за защита правата на интелектуална собственост съобразно Регламент 1383 на ЕС.

За задържането ще бъдат уведомени правопритежателите на марките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като не са си платили... естествено, че ще ги хванат :)