Шампоан от орхидеи изкъпа паметника на Съединението

Пловдив се подготвя за празника на града
3 сеп 2013 12:00,
4
Шампоан от орхидеи изкъпа паметника на Съединението
Снимка: Dnes.bg

Паметникът на Съединението в Пловдив беше изкъпан с 20 литра шампоан с аромат на орхидеи. Това се случи три дни преди празника на града. 40 чистачки и 4 машини от пловдивската комунална фирма бяха ангажирани с хигиенните дейности около монумента.

С помощта на алпинисти и пароструйки започна миенето на паметника на Съединението в Пловдив. Процедурата отне около 4 часа на работниците.

„Това е една традиция, за да може монументът да ухае свежо”, коментира пред Dnes.bg управителят на комуналната фирма Иван Стоянов.

Монументът беше изплакнат с няколко кубика вода. Старателно беше почистен и подиумът, на който се нареждат официалните лица преди зарята на 6 септември. Чистенето се оказа атракция за пловдивчани.

„Чувствам се предпразнично, като гледам как се чисти паметникът, защото се създава една еуфория като наблюдаваш подготовката”, сподели пловдивчанка, която се снима за спомен пред изкъпания паметник.

Всички 300 трибагреници на входно-изходните артерии на Пловдив са изцяло подменени с нови. Това се прави задължително преди 3 март и 6 септември.

В петък България ще отбележи 128 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НА 06-09-2013 ГОД. ПО СЛУЧАЙ СЪЕДИНЕНИЕТО КМЕТА НА ГР.ДУНАВЦИ,ВИДИНСКО НА ПОКАНАТА НА СЛУЖИТЕЛ ОТ ЧИТАЛИЩЕТО ЗА ПРАЗНИКА ОТГОВАРЯ, ЧЕЕ ТЯХНО МЕРОПРИЯТИЕ И НА САМИЯТ ПРАЗНИК ОТИВА НА ПАМЕТНИКА КЪДЕТО Е ЧЕСТВАНЕТО,ИЗНАСЯ АКО МОЖЕ ДА СЕ КАЖЕ РЕЧ И КАРА ДЕЦАТА КОИТО ЧИТАЛИЩЕТО Е ПОДГОТВИЛО ДА КАЖАТ СТИХОТВОРЕНИЯ И ПОДНЕСАТ ЦВЕТЯТА,ТАКА ТОЙ В ДЕНЯ НА СЪЕДИНЕНИЕТО РАЗЕДИНЯВА ХОРАТА ОТ ГРАДА -ЕТО ТОВА Е КМЕТЪТ НА ДУНАВЦИ!!!
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
очаква се на връх празника да се чуват викове "оставка". Точно на деня на съединението ние се разединяваме
2
0
 
0
 
! Отговори
prof.Solomon преди 10 години
Как не ги е срам да изтъкват това че почистили града и паметника ? Това в нормалните страни към които ни числят е ежедневие ! Предлагам като видите анти българите наричащи самозваният елит да скандираме обидни лозунги по именно и според заслугите им . Добре ще е да полети и по някои ВНОСЕН ГМО домат от веригите магазини които ни тровят . вярвайте ми ще хвърлите домат ще падне камък . Виковете ОСТАВКА няма да са излишни . А братята роми ако упикаят паметника или трибуната часове преди празника
1
2
 
13
 
! Отговори
Journey преди 10 години
Паметника е хубав, празника също.Но, знаейки какви *** и родоотстъпници ще се наредят на 6-ти, да ни честитят празника...направо ми се отщява и празнуване и всичко.