Липсваща част от релсите забави влак с 80 минути

Кантонерът предупредил машиниста на време
Обновена: 9 сеп 2013 19:39 | 9 сеп 2013 19:25,
40
Липсваща част от релсите забави влак с 80 минути
Снимка: архив, Булфото
Влакът Варна-София закъсня с близо 80 минути заради 30-сантиметрова част от релсите между гарите Търнак и Дъскотна, която липсвала, предаде БНТ. Влакът спрял внезапно по време на път. За щастие кантонерът предупредил машиниста на време и той спрял навреме и всичко се разминало с ремонт на релсите. 
 
От Националната компания "Пътна инфраструктура" заявиха, че машинистът е знаел още от гарата за липсващото парче релса и до проблем и дерайлиране е било невъзможно да се стигне.
 
"5 см е счупването, което значи, че нищо неконтролируемо не е станало. Всичко е контролирано, счупването е намерено преди това. Просто нашите специалисти са решили, за да не направят това закъснение на влака, че с 5 км/ч е могъл да мине през счупването. Но машинистите, тяхно право е, са преценили, че е опасно и са спрели", обясни за "По света и у нас" инж. Бисер Минчев - главен ревизор по безопасността на НКЖИ и добави, че машинистът е предупреден още на гарата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: влакНКЖИ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ББ ви е построил магистрали. Защо не се движите пеш по тях, ами с влак. Пеш е по-евтино, че да останат пари и за хляб.
12
1
 
36
 
! Отговори
коци преди 10 години
ЧИСТА ФОРМА НА ТЕРОРИЗЪМ !!
11
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
30-сантиметрова част5 см е счупването, което значи, че нищо неконтролируемо не е станало???
10
0
 
25
 
! Отговори
как преди 10 години
До АнонименНе само да смята за троризъм, а и да ги съдят!!!!!!!! Затвор!!!!!!!
9
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да ви открехна малко ,че да се ядосате повече.(виждам че не знаете)Там където е станало няма пукнат ***.Този район е населен изключително с ДПС турскоезичен електорат.А ,че е тероризъм е ясно. Предвид и днешния ден,става повече от ясноЛипсвала 30 см релса и щели да карат с 5 км/ч.Вие ме утрепахте бе,журналята.
8
3
 
22
 
! Отговори
Йоло преди 10 години
***?
7
3
 
24
 
! Отговори
Мамантос преди 10 години
Трябва да искаме референдум по въпроса: да се третира ли посегателството върху релси, кабели, шахтени капаци и пр. като терроризъм, и да се прилагат военно-временни мерки спрямо извършителите.Да, ама не! Всички дУпЕДати и политици са куртизани на Брюксел-Вашингтон-Тел Авив-Анкара, и няма в никакъв случай да ядосат своите чуждестранни сутеньори. Но не пречи ние да си работим в тази посока!
6
1
 
14
 
! Отговори
Жо преди 10 години
И КАКВО се оказва накрая? Големи приказки, големи `яйца!Не била липсваща част от релсата 30 см, а бил счупено малко парче.И как само кантонера геройски жертвоготовно се хвърлил и спрял влака! Чак се просълзих:))Оказа се, че машинистите са били предупредени ПИСМЕНО още от предната гара- Има счупено парче, но цялостта на релсата не е нарушена. Да преценят на място може ли да преминат или да искат заварка на парчето от релсата.
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
SPORED INTERNET TABLOTO NA CENTRALNA GARASOFIQ ZAKASNENIETO E 100 MINUTI KAMTOZI MOMENT
4
2
 
31
 
! Отговори
Мамантос преди 10 години
*** сатанистка ***, -- защищавана, прочее, от ЕС -- трябва да бъде наказвана за подобен вид терроризъм с военновременни мерки: застрелване на място на террористите от жандармеристи, охраняващи жп линия, и въоръжени с картечници. Само това е намчинът *** да бъдат озаптени. Никакви съдилища, адвокати, права на човека, права на зверовете и пр. демократични измишльотини.
3
3
 
25
 
! Отговори
счупване ???? преди 10 години
ТЕРОРИСТИЧЕН АКТ ,КАКТО И МАРТ МЕСЕЦ ДВА ДНИ ПРЕДИ ТРЕТИ МАРТ ЗАПАЛИХА ВЛАКА СОФИЯ КАРДАМ ,ВСИЧКО ГО ПРИКРИХА НЕ БЪЛГАРИТЕ КОИТО СА В ПАРЛАМЕНТА,НАРОЧНО НА НАЦИОНАЛНИЯ НИ ПРАЗДНИК ГАДОВИТЕ ЗАПАЛИХА ВЛАКА ПРЕДИ 3 ТИ МАРТ ИЗВЕРГИ.
2
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Според мен бай *** е причината за мистериозното счупване на релсите. Кога подобни дествия ще започнат да се класифицират като тероризъм??
1
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Долна *** ***!!! Това е отявлен тероризъм срещу граждани на РБ!