Богомолци се събират на Кръстова гора за Кръстовден

Тази вечер ще бъде отслужена празнична вечерня за празника
13 сеп 2013 14:31, Красимир Ангелов
1
Богомолци се събират на Кръстова гора за Кръстовден
Хиляди богомолци се събират на Кръстовден. Снимка: Булфото

Хиляди богомолци от цялата страна пристигнаха още от вчера на Кръстова гора, община Лъки, по повод светлия християнски празник Кръстовенден, което е на 14 септември.

Те ще присъстват на празничната вечерня в манастира "Св. Троица", която ще започне в 19.00 часа и ще бъде отслужена от Пловдивския митрополит Николай в съслужение с Великотърновския митрополит Григорий, Константинския епископ Антоний и епископ Григорий, игумен на Троянския манастир, уточни за БТА архимандрит Висарион, игумен на манастира "Св. Троица".

В 23.00 часа ще започне утринната Света божествена литургия, която ще продължи до 3.00 часа. Висарион припомни, че това е единственото място в България, на което се служи в петък срещу
събота.

Утре сутринта в 7.00 часа ще бъде отслужен водосвет на самия кръст - символ на мястото. До него се стига по стълби отстрани, на които са построени 12 параклиса с имената на 12-те апостоли.

По традиция християните нощуват на това място, тъй като то е известно с необичайно силната си енергия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
болен здрав носи преди 10 години
.......необичайно силната си енергия..... Какъв тип енергия и в какви единици се измерва? Дайте и статистика на успешните "чудеса" случили се там ,но също и на неуспешните. Колко са чудотворно излекувани и колко не са се управили. Ако се окаже че излекуваните са повече предлагам да закрием болниците а докторите да сменят белите дрехи с черни.