МОН дава 150 хил. лв. за ремонт на варненско училище

Лично Клисарова връчи чека на директорката
16 сеп 2013 13:15,
3
МОН дава 150 хил. лв. за ремонт на варненско училище
Анелия Клисарова Снимка: БТА

Министерството на образованието и науката осигури 147 401 лева за ремонт на покрива на училището за деца с нарушено зрение "Проф. д-р Иван Шишманов"-Варна.

Дарението беше връчено на директора Жулиета Петкова лично от  министъра на образованието проф. Анелия Клисарова по време на откриване на новата учебна година. 

“Цялото общество иска да се обръща внимание на децата, които учат в специализирани учебни заведения. При обучението на децата с увреждания е изключително важен индивидуалният подход. Министерството на образованието полага и ще продължи да полага грижи за този тип учебни заведения”, коментира проф. Клисарова.

Тя пожела на учениците, преподавателите и родителите успешна и ползотворна учебна година и заедно с директора на училището преряза лентата на новия компютърен кабинет, осигурен от министерството с подкрепата на партньор от деловите среди.

Жулиета Петкова показа на министъра и физиотерапевтичния кабинет и този, в който се намира брайловата печатница. Във Варна министърът на образованието и науката коментира и основните предизвикателства през новата учебна година. По думите на проф. Клисарова те са свързани с промените в закона за професионалното и средното обучение.

“Промените в закона за професионалното образование ще дадат възможност за повече практика и квалификация на обучаващите се в тези учебни заведения”, обясни тя.  Според нея българското училище е светско и на този етап не може да се обсъжда включването на задължителни часове по вероучение в програмата.

„Бюджетът за образование ще е една борба. Трудно е да се говори за проценти. Важното е да покажем, че за цялото общество образованието е отговорност и ще бъде приоритет. Надявам се, че ще мога да убедя всички колеги от правителството. Премиерът вече е убеден”, допълни образователният министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
7
 
! Отговори
Информиран преди 10 години
Тези пари бяха заделени в бюджета на МОМН още през февруари 2013 г., ама скед сътресенията явно са чакали да дойде "постоянен" министър да ги "връчи лично чека". Прави си реклама госпожата на гърба на децата, ами и е бавила парите, за да ги връчи на пртвия учебен ден.
2
0
 
4
 
! Отговори
до 1 преди 10 години
WTF, прочете ли изобщо каква глупост написа?
1
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Някои хора май не са много грамотни. "Според нея българското училище е светско и на този етап не може да се обсъжда включването на задължителни часове по вероучение в програмата." То именно е светско, поради това че християнството е религията в Европа, а не някакви други, сещате се.