Рок музика заменя звънеца в каварненско училище

Междучасието ще идва с хитове на AC/DC, Дио и Уайт Снейк
16 сеп 2013 15:14, Красимир Ангелов
55
Рок музика заменя звънеца в каварненско училище
Музикантите от "Черно фередже" посетиха СОУ "Стефан Караджа" за първия учебен ден. Снимка: БТА

Рок музика ще замени традиционния звънец в СОУ "Стефан Караджа" в Каварна от новата учебна година, съобщи кметът на общината Цонко Цонев на тържеството по случай първия учебен ден.

Изпълненията на известни рок изпълнители, превърнали се в класика, ще звучат по новата музикална уредба, изградена по европейски проект. Класните стаи, кабинетите и коридорите ще се огласят от откъси от хитове на легендарни рок и и метъл групи.

"Обмисляме вариант всеки ден преди започване на часовете учениците да изслушват българския химн, но в изпълнение на "Меноар", посочи Цонев, цитиран от БТА.

По думите му това е инициатива, която ще помогне за патриотично възпитание на учениците от ранна възраст.

Вече е ясна и „музикалната програма“ на рок звънеца. През септември по музикалната уредба ще звучи музика на AC/DC, през октомври учениците ще слушат Рони Джеймс Дио, после Били Айдъл и Уайтснейк.

Българските рок групи също ще бъдат включени в музикалните звънци, добави кметът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
1
 
! Отговори
Бубето преди 10 години
До същисанИ аз се същисах от вашите дълбоки познания /на заглавията на някой парчета/...
49
0
 
4
 
! Отговори
Ккк преди 10 години
В моето училище още преди 10 години бяха въвели музикален звънец. Тогава си беше моно мелодия, но все пак си беше музикален звънец. А относно стила... след като аз слушах в продължение на 4 години (въведоха го в 9ти клас) Beethoven- Für Elise, не виждам кое пречи да се използват и метъл мелодии. Никой не говори за цели песни (то междучасието не е толкова дълго), но да кажем началния риф на AC/DC - Thunderstruck би паснал. Друг е въпроса, че е хубаво да се сменят мелодиите, защото писва...
48
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименАз не мога да разбера защо всеки от вас приема метълите за сатанисти??? Аз самият не мога да повярвам.Не мислите ли че е по-добре да тръгнем по следите на истинската музика,която не се пее на маса,вместо да сме под влиянието на Чалгата,която ще направи от момченцата с извинение Гейчета,а от момиченцата К**вички????? Метълът е закон за онези,които го разбират,а не сатанинска музика.Поздрави на колегите рокаджии,,,
47
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По-добре рок в училище отколкото пистолети както в щатите които винаги са били давани за пример. Освен това малко ще им разширят познанията за музика, които в последните години се изразяват предимно в чалга. А ако някой си направи труда да прегледа и някои от текстовете на рок баладите ще види, че са далеч по-добри от тези които "гледаме" по Тв Пайнер и подобни. Колкото хора толкова и мнения, така че защо рок а не народна музика. чалга, маанета и други подобни....
46
21
 
10
 
! Отговори
същисан преди 10 години
Мммда, а наместо "Върви народе възродени" ще пеят "We don't need no education" на Пинк Флойд... първокласниците ще ги посрещнат със "Seek and Destroy", а абитуриентите ще ги изпратят със "Skeletons of Society"... Цонкоооо, едно е да се пъчиш, че си (к)метъл, съвсем друго е да разбираш метъла.... ***!
45
9
 
27
 
! Отговори
Виктория преди 10 години
Браво на Кметъла !!! ;)
44
7
 
8
 
! Отговори
Среден Тошо преди 10 години
Абе Черно Фередже са големи, ама Фънки е ши.ана *** гадна...
43
2
 
17
 
! Отговори
Misty Morning преди 10 години
Ако Черно фередже нямат място в училището на първия учебен ден, то това важи още по-малко за поп-фолк изпълнители. Колкото и нецензурни да звучат текстовете на първите, това са кавъри на популярни песни, които дори нашите родители са си припявали с китарка край огъня (сигурно дори и край лагерния огън). Ако ще се правим, че нецензурни изрази и мисли не съществуват, то защо трябва да понасяме пошлостта в целофан? По-добре откровена простащина пред имитация на нещо имитирано, в най-низък вариант.
42
15
 
9
 
! Отговори
Къцамун преди 10 години
Имаше едно време един виц как Брежнев като пръднел, Тодор Живков се насирал тук!Цонко обаче тотално се одрищи!Айде сега да си представим, как в Англия някой заменя училищния звънец с хеви метъл парчета! хахаха! Те влезнаха в 21 век с униформи в училищата, а за такава драйфня ега не мине в нито една община, нищо, че тая музика в Англия се роди!Видела жабата, че подковават вола и се... насрала! хехе Нерде Каварна, нерде Лондон! хехе Ние сме по-по-най...! хехе И точно Фънки е символът на рока!
41
0
 
21
 
! Отговори
Анди преди 10 години
То няма лошо да е рок - по-добре, отколкото "хит" на Сашка Васева например.....Но Черно Фередже в училище - не че нещо против тях - харесвам ги.........ама текстовете им нали знаете какви са......абе не е удачно точно те да обикалят из училищата
40
12
 
7
 
! Отговори
Пршо Мъката преди 10 години
Абе щом тоя тумбак Фънки е поел българското образование, ще го бъде! От мен да го знаете! До там се докарахме, че такива клоуни да бият звънеца! Само да видиме дали си е написал и на двете ръце с главни букви "К^Р", та да е по-рокаджийско, като погали по главиците първолаците... хехе!Цонко, Цонкоооо... и туй доживяхме! И ти май мнооо си поверва...!Петър Берон и Славейкови в гроба ще се обърнат!
39
10
 
10
 
! Отговори
irikandji преди 10 години
Това са пълни изгъзици. Нямам нищо против рок музиката, нито който и да е друг стил музика, но мястото и като заместител на училищният звънец е неуместно. Това, че кметът е металистче не означава, че трябва да натрапва собствените си музикални предпочитания на всички. А що се отнася до възпитателния характер на инициативата, считам я за неприемлива.
38
2
 
4
 
! Отговори
OMG преди 10 години
До Анонимен - 39Нишо подобно, просто ви падам на нивото, иначе все едно ще говоря на стената ;)
37
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До OMGПример си за възпитанието и културата на рокаджиите!
36
3
 
7
 
! Отговори
Рудолф Хес преди 10 години
До атакиста.То ако сложат на султан амет доганов снимката у църквата и отпреде има скара и бира, да не чува алах ще отидеш със свалени *** нали? ***.
35
39
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тотални изродщини! Абе хора осъзнайте се бе, рокаджиите/металите са сатанисти и поклонници на дявола! Нали не искате децата ви да са сатанисти
34
33
 
8
 
! Отговори
коста преди 10 години
то бива простотия, бива, ама този кмет се оля. Как може да допускат в училище такива ***, като рок музикантите от някаква си група. Какъв пример ще дадат, някоя хубава песен? Ние нямаме ли си българска музика, че ще пускаме за звънец тези диващини. Ами то от рок музика в Каварна кокошките вече не снасят. Онзи ден ми се хвалят какви морски деликатеси правели. То хубавата риба върви с гръцка или сръбска музика, как да ям и да пия под дивашките звуци на хеви метъл. Не се вързва, няма рима.
33
20
 
8
 
! Отговори
умен преди 10 години
по-голяма простотия не бях чел скоро
32
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Велик е бате Цонко. Правилно е решил. След някоя друга година да вдигне през Power metal до към Black Metal. Давай бат Цонко, ние сме с тебе!
31
12
 
9
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
до 25Не обиждай бг привържениците на рока! Щом се лее музиката им където и да е, за тях е правилно. Даже очаквам в Каварненската църква вместо лика на Исус Христос да сложат този на Рони Джеймс Дио пред когото да се молят със свещичка в ръка вярващите каварненски граждани.