Турските превозвачи блокираха и ГКПП Лесово

BG властите отмениха облекчения режим за турските шофьори
9 окт 2013 12:12,
43
Турските превозвачи блокираха и ГКПП Лесово
Снимка: Булфото, архив

Граничните ни пунктове с Турция - ГКПП Капитан Андрево и ГКПП Лесово са блокирани за движение на товарни автомобили.

Както Dnes.bg писа, движението на ТИР-ове през Капитан Андреево е спряно още от понеделник вечерта, а опашката от камиони надхвърля 20 километра. Трафикът през Лесово е блокиран от тази сутрин и там колоната от товарни автомобили достига 10 километра.

И двата пункта са затапени от турска страна. Превозвачи от южната ни съседка са паркирали тирове пред бариерите на Капъкуле и Хамзабейли в знак на протест срещу проверките на българската Автомобилна администрация на товарните автомобили. Турските шофьори смятат, че акцията е тенденциозна.

В същото време от пресцентъра на ИА "Автомобилна администрация" са категорични, че проверките са планирани и са инициирани от Европейската мрежа на службите на пътна полиция - TISPOL във връзка със зачестилите пътни инциденти с товарни автомобили.

С цел намаляване на напрежението снощи българските власти въведоха облекчен режим за турските превозвачи. Със съгласието на министъра на транспорта бе решено шофьорите от южната ни съседка да не се глобяват, но нарушенията им да се записват.

а среща с Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт тази сутрин, изпълнителният директор на "Автомобилна администрация" Димитър Ганев е обяснил, че мярката е била предприета с надеждата турските превозвачи да отблокират границата.

Тъй като това не се е случило, от 12:00 часа на обяд облекченият режим за турските шофьори се отменя и те ще бъдат глобявани, ако бъдат хванати в нарушение, съобщи Илиян Филипов от Асоциацията на сдруженията в автомобилния транспорт. Той и колегите му ще опитат да се срещнат днес и с министъра на транспорта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Някойmnogo pechelish, ta se pravish na interesen...Turciq vse shte nameri nachin da si izprati stokite, no ti kak shte pechelish pari?
38
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
turskite tirove ako ne minavat ot BG kak mislite, che shte spechelite pari? nali kato gi globqt pechelite nqkoi lev...
37
3
 
35
 
! Отговори
anonim1000 преди 10 години
Турските тираджии са като камикадзета на пътя.Направо да им забранят да минават през България.Да си минават през ислямски страни. Нали мразят християните, що чинят в Европа?Ходете си при обичните араби да си продавате ***. Цялата им икономика е ориентирана към християнски държави. Имитират западният модел и западните държави. Искат да имат пари и развитие, но да са ислямисти. Двулични, лицемерни ***.
36
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 9667Че като не ти харесва чи го клатиш тук? Айде в Анадола!
35
2
 
42
 
! Отговори
1chovek преди 10 години
Абе аман от тия турски шофьори и от турското правителство, което умишлено прави проблеми там, като така спъва и собствената си търговия.Като не им харесва границата - бегом наобратно към Анадола. Или към палата на диктатора им (забравих му името) - да му поискат обяснение защо прави саботажи в двустранната търговия и митнически режим.
34
4
 
36
 
! Отговори
До Ястреб преди 10 години
Петко Славейков: НЕ СМЕ НАРОД,А ***!Без коментар:::))))))
33
2
 
39
 
! Отговори
БАЙ ГАНЬО преди 10 години
BG властите много добре знаят какви далавери и рушвети се въртят в ДАИ!С две думи.....Бе-ГЕТО е *** и не става за живеене!
32
16
 
45
 
! Отговори
9667 преди 10 години
Бантустански инстории - корумпирани катаджии, митничари, полицаи. Пътна настилка по магистралите, която не може да издържи тежестта на тировете, фрашкани с каруци, ***, крадци и просяци. Форуми, фрашкани с булгароиди с IQ на варен картоф. И след това пак турците им виновни.А бе прозталаци балканоидни, вие изобщо мислите ли нявга да станете народ като народ и държава като държава?
31
1
 
49
 
! Отговори
Някой преди 10 години
Бе я направо я затворете тази граница и толкоз. Турците бая повече пари ще загубят от нас. Да ги видим тогава колко ще са отворени.
30
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"BG властите"? Прости ***.
29
2
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Докога турските шьофьори ще диктуват правилата за страна членка на ЕС.Докога те ще ни казват какво да правим и как.Щом блокират и нашите да не спът ами и те да блокират че да ги вида тогава.Да минават през Гърция.Там може да не ги проверяват.Не искат проверки защото най-много внасят контрабандно.Всеки го знае.
28
3
 
34
 
! Отговори
Димитър преди 10 години
Ух, да ми идът мъдити.
27
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
да затворим и въздушното пространство. Пак има лесно ще летят до Кюстенджа.
26
4
 
54
 
! Отговори
anonim1000 преди 10 години
Чета тука всякакви коментари.Ами истината е, че турците са слаби шофьори, защото допреди няколко години взимаха книжка без изпит. Явяваш се на един изпит, а иначе приятел те учи да караш. Отделно си пият. И в Турция.
25
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
от прохода на републиката до Русе тия са убийци турците се пооправиха но азерци ,иранци са ужас имат и връзка помежду си по мое наблюдение знаят къде са ДАЙ и някой спират да изчакат да се махнат
24
2
 
47
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Има лесно,турските власти да си направят фериботно пристанище в Истанбул и от там да превозват тировете до Кюстенджа на румънския бряг.Пътят долу горе е същия.Е,ще се...бръкнат за някой и други такси на румънците;те не са като нас...толерантни и си гледат държавните...интереси.
23
16
 
41
 
! Отговори
az tam преди 10 години
Прекалили са нашите рекетьори, май...
22
17
 
37
 
! Отговори
az tam преди 10 години
Прекалили са нашите рекетьори, май...
21
2
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"С цел намаляване на напрежението снощи българските власти въведоха облекчен режим за турските превозвачи." - типично за нашите управляващи Греков веднага се нагъзил на турчора, а нищо чудно и да му е харесало, все пак за да стане министър, много навеждания е правил...
20
6
 
66
 
! Отговори
родопа преди 10 години
Ей за това не ни искат в шенген , защото сме дупедавци.