При ПТП-та: Променят движението на Аспаруховия мост за минути

Община Варна прави нововъведението с 8000 лева
14 окт 2013 21:52,
2
При ПТП-та: Променят движението на Аспаруховия мост за минути
Верижните катастрофи вече няма да затварят движението по Аспаруховия мост. Снимка: Булфото, архив

С 8 хиляди лева Община Варна създаде организация за движението по Аспаруховия мост при аварийни ситуации. В нововъведението се убеди на място лично кметът на града Иван Портних.

Той обясни, че в двата края на моста са поставени подвижни мантинели, които при верижна катастрофа ще бъдат премествани, за да се осъществява трафикът в едното платно при условията на двупосочно разминаване. Монтирани са и 79 знака, които ще бъдат закрити, а при инциденти КАТ ще ги открива и ще маха загражденията между платната.

Тези, които са покрити със зелено, указват, че движението се извършва и в двете посоки в източното платно, а белите - в западното, каза Портних.

Времето, за което ще бъде променяна при необходимост организацията на движение по моста, е 25 минути след получаването на сигнал.

По думите на варненския кмет институциите, ангажирани с нововъведението, са преминали обучение и вече имат общ план за действие.

37 легнали полицаи по новите изисквания ще бъдат изградени в морския град до края на годината, а през 2014 – още 160. Легнали полицаи ще бъдат изградени първо около училища и детски градини и край натоварените кръстовища.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: ВарнаАспарухов мост
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Емо преди 10 години
Ей, много умни хората във Варна. Как се сетиха само, а! А дали няма да свалят колите от тротоарите.
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
To pri na6ata kultura na karane dokato sviknat na novia na4in 6te stane o6te edna katastrofa i na druguto platno. Triabva zadaljitelno da ima i regulirov4ik, samo sas znazi niama da stane.