Десетки пчелари с час мълчание в почит на пчелата

Искат среща със земеделския министър и субсидии за бранша
16 окт 2013 14:58,
9
Десетки пчелари с час мълчание в почит на пчелата
Протестът на пчеларите. Снимка: Impact Press Group

За справедливо разпределение на субсидиите за сектора и криминализиране на кражбите на пчелни семейства настояват пчеларите от Варненския регион, които днес излязоха на мълчалив протест: "Един час мълчание в почит на пчелата и българските пчелари".

Пред местната областна управа, където се събраха недоволните, те заявиха, че настояват за среща със земеделския министър, за да реши проблемите им.

Пчеларите настояха, че имат нуждата от директни субсидии, както останалите животновъди в страната.

"Националната програма за подпомагане на сектора не разполага с достатъчно средства, а за следващия тригодишен период тя ще бъде намалена с 2 милиона, от 7 на 5 милиона лева", обясни зам.-председателят на Съюза на българските пчелари и председател на местната организация Янко Янков.

Той допълни, че секторът загива, смъртността сред пчелните семейства расте, а европейските пари се разпределят хаотично.

Янков каза още, че ако ресорното министерство не изпълни исканията им, производителите на мед ще бъдат принудени да изоставят кошерите си.

Протестиращите бяха поканени на среща от областния управител на Варненския регион Иван Великов, който се ангажира да им съдейства за среща със земеделския министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонименuvajavam,te
6
2
 
21
 
! Отговори
БОГ НИ ДАВА ОТГОВОРА преди 10 години
Измирането на пчелите работнички подсказва отмирането на работното население на планетата и заместването на този вид с друг-именно-търтеи-жилещи оси, вечно недоволни и ИСКАЩИ ХОРА А НЕ ТАКИВА КОИТО ДА ВКЛЮЧАТ СЕНЗОРИТЕ СИ В ДЕЙСТВИЕ.Поведението на животните ни подсказва и ИЗХОДА ЗА ХОРАТА-СЛЕДЕТЕ ЖИВОТНИТЕ ТЕ ЩЕ ВИ ПОКАЖАТ КОЙ КОЙ ЕЖивота бъка от АкулиТигриЛъвове.. които разкъсват жертвите си.Има жаби подскачащи насам-натам-тичащи коне-рядко магарета.Най-много са насекомите-бежанци-емигранти
5
1
 
29
 
! Отговори
Еди преди 10 години
До дедо Йов- като са "мълзеливци" пчеларите, защо бат *** не се хване да ги гледа?Ама те хапят.Пчелите търсят чисти хора.Има мошеници крадат кошери за пари.Често и бат *** се включва.Не случайно Баба Ванга е казала,че щом загинат пчелите,ще загинат и хората.На там вървим.Софийските деца,които само смятат,че КОМПЮТЪРА прави всичко,никога няма да станат пчелари, дори земеделци.Виж вандали вече са станали.
4
1
 
26
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Аз подкряпям едканията Ви но вижте какво стана със земеделцити зърнопроизводители защо не намалят сега цената на хляба .......и ние разбираме от тия работи ......българската алчност ...българските далавери...игри и прочие.....тия субсидии са от гърба на народа.....
3
3
 
32
 
! Отговори
дедо Йов преди 10 години
А стига бе кви пчели кви 5лева, ще ги подпомагат да бе да, мързеливци такива пари на готово чакат, НЕ субсидии само за едрите зърнопроизводители щото мина есенния панаир и новите луксозни автомобили са капарирани!Всякаква друга *** долна *** : животновъди, пчелари и малки зем производители да идат да си вземат 5-6 лв по някои деминимус и да си кротуват!!!Подпис: Тройната и други коалиции!
2
1
 
35
 
! Отговори
От чужбина преди 10 години
По принцип пчеларите са добри и спокойни хора. Не всеки може да гледа пчели. Иска си и грижи и търпение... А наличието на пчели е изключително полезно, не само заради самия мед, а и за опрашване на плодните дървета. Без пчелите няма ябълки и каквито се сетите плодове. Редно е да се намери начин за подпомагане на пчеларството.
1
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За тютюна на електората на ДПС се намериа ок.16 млн, но за мед пари няма.Скапано продажно правителство.