Джамията в Дупница разпали страстите в Кюстендил

Десетки протестират пред съда, заради иска на мюфтийството
16 окт 2013 12:57,
3
Джамията в Дупница разпали страстите в Кюстендил
Снимка: архив, Булфото

Пореден протест се състоя пред сградата на съда в Кюстендил заради иск от страна на главното мюфтийство, което има претенции за собствеността на джамията в Дупница.

Протестът днес беше организиран от ВМРО, на него присъства и зам.-председателят на партията Ангел Джамбазки.

За да изразят несъгласието си, дойдоха и жители на Дупница, водени от архиерейския наместник на Дупнишка духовна околия отец Георги Паликарски.

"В Дупница няма мюсюлмани. Затова не разбирам защо е необходимо тази джамия да работи. Тази джамия никога не е работила като мюсюлмански храм, а е функционирала като затвор. Това място е на Св. Харалампий, в основите й личат други основи на християнски храм", каза пред БТА отец Паликарски.

По-късно съдът спря временно делото по искане на представителя на мюсюлманското вероизповедание. Причината е дело в Софийския градски съд за установяване на първоприемството на мюсюлманското вероизповедание в района.

Решението по този процес е от значение за продължаването на делото в Кюстендилския окръжен съд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
6
 
! Отговори
муспи преди 10 години
Както казва 2 джамията е без минаре, и както вестника е еврейски, такава е и власта и съда и всичко богато. Единственият начин да оцелеем и даже да дадем обратен ход на събитията е да убиваме евреи!
2
0
 
20
 
! Отговори
Хоп шоп преди 10 години
Джамията в Дупница няма минаре. Снимката в статията е неподходяща. Мога да се обзаложа , че в цялата бивша Дупнишка околия я има 50 човека/не турци,защото такива няма/ които да изповядват исляма я няма. Целта е и този чист район да се замърси. Ще видим съдиите колко са патриоти.
1
0
 
25
 
! Отговори
SeishinBG преди 10 години
Жалка картина..Но най-жалкото е,че нямат никакви права над тези имоти и земи, защото след Освобождението,България е изплатила всички тези имоти и земи на Османската империя!Т.е. те са вече екслузивно държавна собственост и никакви мюфтийства нямат право над тях!Да не говорим колко е малоумно да се отваря джамия в град, в който няма изповядващи тази религия..Но тук се цели друго-ислямизиране на Република България!Съотношението хора:джамии е огромно!Не може в едно село с 20 души да има 2+ джамии!