С част от заплатата усмиряват миньорите от "Черно море"

49 от тях продължават да са в рудника, колегите им ги подкрепят
Обновена: 16 окт 2013 16:40 | 16 окт 2013 16:35,
5
С част от заплатата усмиряват миньорите от "Черно море"
Мина "Черно море". Снимка: архив, Булфото

До края на работния ден стачкуващите работници от мина "Черно море" ще получат част от забавените си заплати.

Миньорите са били информирани, че по сметките ще им бъдат преведени възнагражденията за август и по 300 лв. аванс за септември, съобщи Здравко Тошков, председател на регионалната структура на КНСБ Бургас.

Още по темата

Още вчера 180 хил. лв. са били осигурени. Сумата обаче е само минимална част от парите, които 530-те служители на мината трябва да получат.

След като повече от два месеца миньорите чакаха заплатите си, тази сутрин 49 от тях, които са били нощна смяна, са останали доброволно под земята. Колегите им от първа и втора смяна ги подкрепиха в протеста и също обявиха стачка, но на повърхността.

Синдикатите увериха, че всички миньори, намиращи се под земята, са в добро състояние. Ръководството на мината периодично им доставя вода и храна. При работниците е слязъл спасителен екип и медицинско лице.

Изпълнителният директор на предприятието Евгени Николов обяви пред медиите, че към момента около 520 хил. лв. са преведени от НЕК към "Топлофиакция" Сливен, която от своя страна трябва да ги внесе по сметката на мината.

С решаването на проблема се е заел и областният управител Павел Маринов, който се е ангажирал да проведе среща в Министерството на икономиката и енергетиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма как, трябва да се плащат и на фецове и на вяецове и на биотецове. Няма как да се плаща на всички а само на нашите фирми. Корумбашев получили си парите за феца и веца му?
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей ***, хората си искат заплатите, а не да бъдат усмирявани. Докато не ви натрошат наглите муцуни, няма да се промени нищо.
3
0
 
17
 
! Отговори
Обективен преди 10 години
Как пък все на тия хора не им плащат бе- най- къртовският труд е този.
2
0
 
1
 
! Отговори
пияният преди 10 години
Господа(с извинение,към "господа"),джорналя,пише се не Осмиряват,а Усмиряват.Да ви имам о(У-у-у)бразованието!
1
0
 
8
 
! Отговори
redordead преди 10 години
все си мислех, че е Усмирявам, а не Осмирявам, *** мое аз да съм неграмотен, не бих се ОсАмнаил В вездОсАщата грЪмотност на днес.бг