Патрулка с вкючени сирени отнесе кола във Варна

Няма пострадали, ПТП-то е станало на кръстовището до "Нептун"
18 окт 2013 13:41,
36
Патрулка с вкючени сирени отнесе кола във Варна
Снимка: архив, Булфото

Полицейски автомобил и цивилна кола се удариха в центъра на Варна.

При катастрофата, станала по обед, няма пострадали хора, нанесени са обаче материални щети.

Сблъсъкът е станал на светофарите на кръстовището до "Нептун".

Фиат "Браво" се движил по ул. "Георги Бенковски" към Образцов дом и преминал на зелен светлинен сигнал.

Той обаче е бил връхлетян от идващия отдясно полицейски автомобил, който е бил с включени сирени.

От областната дирекция на МВР уточниха, че колегите им са бързали за адрес след подаден сигнал.

От удара бронята на патрулката е паднала, а фиатът е с изкривен десен калник и счупен фар.

По първоначални данни виновен е шофьорът на фиата, който не е осигурил предимство на патрулката. Причините за инцидента се изясняват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
нямам думи преди 10 години
До туранагастана Ти нормален/ нормална ли си?
30
1
 
10
 
! Отговори
ето го закона преди 10 години
Чл. 92.(1) Водачът на моторно превозно средство със специален режим на движение може:1. да преминава при забраняващ сигнал на светофара , но само след като намали скоростта достатъчно, за да извърши това безопасно;(2) Разпоредбите на ал. 1 не освобождават водачите на моторни превозни средства със специален режим на движение от задължението да управляват по безопасен начин.
29
2
 
9
 
! Отговори
Добрев преди 10 години
Минах от там 10-тина минути след катастрофата, имаше три патрулки насъбрани, и предизвикваха такъв хаос и задръстване все едно са арестували най-големия мафиот в България. Вместо да следят за безопасността по пътищата, те създават предпоставки за произшествия.
28
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ей Анонимен, провети закона и после се изказвай неподготвен..аман от коментатори само. Ако бързаха за твоя адрес, щеше да ревеш че са закъснели, пак МВР виновно нали..
27
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Голямата работа" не е в щетите, а в безотговорността и ненаказаността на полицая.Той е нарушил закона за движение, а обвиняват Фиата
26
5
 
7
 
! Отговори
Бай човек преди 10 години
Дали какво ще е ако бързат полицаите защто Вие сте на зор ? А умници като Вас умуват защо бързат с лампи и сирени не им дават път !
25
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Голяма работа щетите са за 100-ина лева.Нищо и никакво!Нали и затова са застраховките?
24
7
 
15
 
! Отговори
туранагастана преди 10 години
За къде бързат , ще спасяват човешки живот ли?Пускат си сирените за щяло и нещяло!Като е със сирени не е с предимство пред останалите водачи , длъжен е да ги пази.Нас ни третират , като рая в османската империя.Те винаги са прави и с предимство.
23
2
 
13
 
! Отговори
G.O преди 10 години
Всички коли на МВР попадат под обхвата на колективно сключена за цялото министерство застраховка "гражданска отговорност", за това като се въведе номера в сайта за проверка не излиза нищо. Аман вече с тия граждански и спекулациите с тях относно колите на МВР .
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До даааdaite nomera na patrulkata eto v tozi sait moje da se proveri dali patrulkata e s nujnite dokumentieisoukr.guaranteefund.org/
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До taximi brato hodi za svidetel bre
20
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Б.Б е виновен...
19
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да обвиниш полицай за виновен в ПТП е всеедно да обвиниш *** в кражба..резулата е един и същТова е стар и изтъркан номер на нашите полицаи (вчужбина такова няма,те там са будали).Като не им се чака на светофар (особенно ако има задръстване) си пускат лампите, за да минат по-бързо, а останалите да си чакат.Друг номер е - като стане ПТП, то след него те пускат лампите и обвиняват другия шофьор, че не е спазил закона и не им е дал предимствоКакто казах полицай и *** в лъжа неможеш фана
18
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чл. 92.(1) Водачът на моторно превозно средство със специален режим на движение може:1. да преминава при забраняващ сигнал на светофара , но само след като намали скоростта достатъчно, за да извърши това безопасно; (2) Разпоредбите на ал. 1 не освобождават водачите на моторни превозни средства със специален режим на движение от задължението да управляват по безопасен начин.
17
4
 
19
 
! Отговори
Гого Варненски преди 10 години
Повечето патрулки във Варна са с неработещи специални светлини. Откакто Цецо ги задължи да се движат с постоянно включени цини светлини, те започнаха малко по малко да горят и никой не ги ремонтира. А, че "са бързали за адрес" е редовната лъжа. Нека свидетели или камери да потвърдят, че полицейският автомобил е указвал "специален режим на движение" с изправни светлини и звук! Не вярвам на полицаите!
16
5
 
21
 
! Отговори
дааа преди 10 години
"По първоначални данни виновен е шофьорът на фиата...", разбира се, че той е виновен, че кой друг?!А, патрулката има ли гражданска и технически преглед?
15
8
 
16
 
! Отговори
бай Х преди 10 години
"Патрулка с вкючени сирени отнесе кола"Днес кола, утре... а ако пресича някоя група деца?
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ако са били някакви ***,с надута до дупка уредба в колата,как да чуят сирена,а ако са качили и някоя ученичка-те пътя не виждат,вие огледала искате да гледат
13
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ей,големи разбирачи,то за това се трепете като пилци.Елате в Германия,да видите как няма да осигурявате предимство на МПС с СРД-според законите тук подлежите на арест и глоба.Същите *** като този с фиата не осигуряват предимство и на линейки,след това се чудите защо се бавят...ама то за една седмица курс-какво да научат-да карат ли,правилник ли да научат...
12
9
 
12
 
! Отговори
The King преди 10 години
Естествено че полицаите няма да са виновни. Във Мездра една бабка си минавала на пешеходна пътека и ченгета гонели един със пистарка и убиха бабата а на тях нищо не им направиха понеже си била и без това възрастна и пред умирачка явно.