Бежанците в Харманли спят на земята в столовата

Фургонният лагер - препълнен, капацитетът - превишен с над 200 души
28 окт 2013 23:00,
82

Снимка: БТА

Фургонният лагер за бежанци в Харманли се пръска по шевовете. Към тази сутрин в бившите казарми в града на Белоногата са били настанени 730 души при капацитет от 450.

Фургоните са препълнени. Новодошлите се настаняват в три помещения - в столовата, бъдещата стая за гледане на телевизия и в помещението, което е трябвало да бъде превърнато в детски кът.

С помощта на сирийска организация 80 души днес са били изведени и настанени на частни адреси. Така днес следобед бежанците в Харманли останаха 650, което е с 200 души над капацитета.

На бежанците са осигурени легла, но те предпочитат да спят на земята. Нямат все още ток.

Голям проблем е и храната. Единственото, което получават настанените в Харманли, са пакетите със суха храна за 5 дни напред, които са крайно недостатъчни. Лагерът е от затворен тип и чужденците не се пускат навън, за да си купят дори хляб. Те умоляват всеки, който може да помогне и да им занесе храна, да го направи.

В палатките, които също са подредени до фургоните в Харманли, все още настанени няма заради ниските температури. Пет от петдесетте палати вече са изравнени със земята. Бежанците взели въжетата и направили люлки на децата си. При необходимост на палатки могат да бъдат настанени 500 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
0
 
! Отговори
хх преди 10 години
До Анонимен Правилно! Само за АТАКА! Да ги чернят глупаците,колкото си щат. Разумните хора могат да преценят кой защитава интересите им и България.
63
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
не могат да излизат свободно и да си купят храна? А с какви пари ще си купят храна?
62
0
 
13
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
А те, незаконно преминаващи българската граница какво искат и очакват: по един тристаен апартамент в Люлин ли? Недоволни. Да си вървят в гората, от където са дошли.
61
0
 
9
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
А те, незаконно преминаващи българската граница какво искат и очакват: по един тристаен апартамент в Люлин ли? Недоволни. Да си вървят в гората, от където са дошли.
60
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ай-ай-ай!Поне по 1 матрак Дормео да им бяха приготвили и персийски килими.Какво сте се затюхкали за една целенасочена срещу нас политика на Турция да инфилтрира ислямски радикалисти!И не само.Някой да е постлал на българите някъде? Ами да вземем да се юрнем като бежанци от терора на СерГей и сие из гръцките острови, Тенерифе или в Калифорния.
59
1
 
13
 
! Отговори
123 преди 10 години
Да не са идвали в България. Някой да ги е канил? Ние със собствените си проблеми не можем да се справим, а някой иска да решаваме и проблемите на другите. Няма да стане!
58
0
 
10
 
! Отговори
Kitodar преди 10 години
Защо изтрихете линка с новината как нелегални сринаха лагера в Харманли ????
57
1
 
21
 
! Отговори
valenty преди 10 години
"Бежанците в Харманли спят на земята в столовата" А колко българи спят на улиците и не винаги,заради това, че са били мързеливи или неграмотни. За тях , какво? Стига сте ни занимавали с тези. Може и да има сред тях някой заблуден бежанец , ама може и да няма. Бежанци друг път. Вярвате ли си?
56
2
 
24
 
! Отговори
мдааа преди 10 години
Абе толкова злобен и долен народ като българите няма!!!Не ми се коментира нищо повече...........................Преди седмица гледах по една тел. репортаж за една българка, една старица на 80г. която живее в един кашон под една тераса на един блок в един софийски квартал и молеше за хляб и мляко. Това аз мога до ти отговоря и повече няма да коментирам, ако си умен ще разбереш, ако ли не ще продължаваш да обвиняваш народо си, ако въобще си българин де...
55
28
 
5
 
! Отговори
.... преди 10 години
Абе толкова злобен и долен народ като българите няма!!!Не ми се коментира нищо повече.
54
0
 
26
 
! Отговори
хммм преди 10 години
Целта на политическата хунта е да затрие България, чрез мизерия и ***. Явно обаче българският ген е доста упорит и директивите по унищожението ни се бавят, затова сега ще ни наводнят и с тази *** под лъжливият предлог за бежанска вълна. Затова се плащат милиони, очевидно цели партии работят в тази посока, малцина обаче получават големите пари за това, другите не знаят и така става още по-скрито. Зад фасадата за социална солидарност се крие плана за обезбългаряване на България и заселв
53
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
idat bratqta musulmani ...pruskaite se
52
0
 
25
 
! Отговори
ууууууу преди 10 години
В същото време в България има над 150 000 бездетни двойки, а фонд ин-витро е от жалките 20 мил. Нямало пари?А да хрантутим 1 милион *** има пари, а сега и за тези нашественици пак имаа, а за младите бездетни българи - пари нямаааааааааааа....*** мръсни политици, долни еничъриииииииииииииии
51
0
 
17
 
! Отговори
мак преди 10 години
Все пак не са на хотел, тук са временно (уж, или не?), да се радват, че са далеч от войната и имат осигурено всичко необходимо.
50
1
 
29
 
! Отговори
България е наша преди 10 години
Аз не искам повече бежанци, а вие?
49
0
 
15
 
! Отговори
dimitarbt преди 10 години
До KitodarСнимките са достатъчни дори за предубедените да видят що за *** са тези.
48
1
 
30
 
! Отговори
NIKO11111 преди 10 години
Какво сте седнали да се вайкате, за тия дезертьори от родината си и ***.Едно време цели наши войскови подразделения спяха на палатки по две години на турската граница, а сега бежанците спяли в столовата.Да си били стояли в родината и да се сражават там и да бранят независимостта й, страхливи *** плъхове.
47
1
 
29
 
! Отговори
dimitarbt преди 10 години
Съвсем скоро тези миловидни *** ще спретнат протести те ги могат тия мурафети.
46
0
 
14
 
! Отговори
Алекс 2 преди 10 години
*** Българи недейте така моля ви ! Мислете за европейския престиж на Боко Цоко Серго и останалая политическа *** ! Вие си бачкайте и протестирайте /ама мирно сакън да ги не стреснете/ и скоро като се събудите току некой "Бежанец" е решил да направи кеф на Алаха и ви резне кратунката !
45
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
всичко ни е мизерно в държавата,болниците,училищата,армията,транспорта.какво да кажем за лагерите за бежанци,същата работа.