Свършиха лекарите - борба за кадри в болниците

953 са свободните места на здравни работници в бюрата по труда
28 окт 2013 07:24, Петя Славова
82
Свършиха лекарите - борба за кадри в болниците
Снимка: Булфото

"Свършиха лекарите - болниците се бият за кадри", алармира "24 часа". 953 медицински кадри са липсвали на болниците в България от 1 януари до края на септември.

Толкова са заявените за този период в бюрата по труда свободни работни места, съобщиха от Агенцията по заетостта. По-голям е проблемът с намирането на медицински сестри и акушерки.

Търсели са се 538 медсестри. При лекарите са били обявени 257 работни места. Над 40% от завършилите у нас медицина отиват да работят в чужбина.

В България, освен че не може да се ползва най-новата медицинска апаратура, е трудно да се намерят доволни хора, които са благодарни от здравната система и медицинското обслужване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До РадоМоже и троен да направят. Не е въпросът от 100 човека завършили годишно тук да остават най-неподготвените 20, защото не са успели да си намерят работа зад граница. Въпросът е как да привлечеш поне половината от останалите 80.
15
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
сега са лекарите а от догодина и още много други професии след като отворят легално трудовия пазар от страни от зап. Европа.
14
44
 
9
 
! Отговори
Радо преди 10 години
Аз не съм съгласен с това, че лекарите не взимат пари. Дори по-голямата част от тях злоупотребяват със системата и я точат безкрупулно! Направете двоен приема догодина в университетите и ще си решите проблема до 7-8 години!
13
8
 
20
 
! Отговори
онбашията преди 10 години
то да бяха свършили само при нас, в цяла западна европа е така. кво правим господа хуманисти-либерасти, ще въвеждаме ли крепостничеството? имаше съвсем сериозно такова предложение в някоя западна дърржава (забравих коя), но не мина. за сега. айде да видим до къде ще доведе надутия хуманизъм и грижата за бедните.
12
6
 
31
 
! Отговори
до 11 преди 10 години
В Австрия пиле, никога не е имало комунизъм. И са строили здравни заведения от гледна точка на разумната достатъчност и рационалността за обществото.
11
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До лекарВ Авсстрия има 80 болници,но бюджетът за финансиране за тях е 20 пъти повече от нашите 300 болници.Е,как да не са добре австрийските пациенти?Тук чиновниците искат от лекарите с трици маймуни да ловят-то така не става.
10
22
 
25
 
! Отговори
лекар преди 10 години
Другарите комунисти-социалисти-популисти разсипаха и здравната система с искането си в всяко провинциално градче да има болница. Е сега няма нито лекари, нито оборудване, нищо но от сърце. В Австрия ама 80 болници , а у нас над 300 защото сме по умни и по богати.
9
2
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако сблъсквам всеки ден със гнусни,пияни,налитащи на бой *** и аз ще си бия камшика от тази продажна система!
8
5
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами така е, на милиционерите и чиновниците се раздават пари без ограничение, а лекарите ще правят операции по за пет лв.
7
4
 
96
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Напълно старателно от България се прогонват хората, които могат да я дръпнат напред и ни се вкарва мохамеданско население...И това ако не е старателно обмислен план за действие и ислямизация на държавата, кое тогава? Ако се върнат българите, изучени и работещи навън, къде ще приложат наученото? Като копаят картофи по съвета на българския олигарх, известен повече като тиквата?
6
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кви лекари, кви учители, тайната на доброто здраве е сутрин на гладно по три хапки червен бахур,а след 60 годишна възраст партията майка ще ви го предостави под формата на свещички.
5
2
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До DadaС учителите процесът, ще е малко по-дълъг, просто защото те доста по-трудно си намират работа зад граница. Особено като са 40+ годишни повечето. Това което ще се случи е, все повече ще си казват "за толкова пари - толкова". И крайният резултат ще е като да бяха заминали.
4
3
 
66
 
! Отговори
дебел депутат преди 10 години
затваряйте болниците незабавно,същото и с училищата.Беден и неук народ лесно се управлява,само преди изборите ще ви раздадем малко кебапчета за да влезем пак в парламента.
3
4
 
65
 
! Отговори
Dada преди 10 години
Скоро и учителите ще свършат... тогава жална ни майка!
2
9
 
92
 
! Отговори
БГ преди 10 години
ХА ХА ХА ХА ,ДА ИДВАТ ИНДИЙЦИТЕ И ***,ЗНАХАРИТЕ И ШАМАНИТЕ ДА ЛЕКУВАТ.ТО НЕ БЕШЕ ОПЛЮВАНЕ,ТО НЕ БЕШЕ АГРЕСИЯ СПРЯМО ЛЕКАРИТЕ 23 ГОДИНИ ОТ *** В ДЪРЖАВАТА СВИКНАЛИ ДА ПЛАЩАТ ЗА РАКИЯ И ТУРШИЯ,НО НЕ И ЗА ЗДРАВЕ,НАУЧЕНИ ЧЕ МЕДИЦИНАТА Е БЕЗПЛАТНА И ЛЕКАРИТЕ СА ИМ ДЛЪЖНИ,ХА ХА ХА ХА
1
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Последното изречение особено ми хареса. Ще търсиш, ама няма ... хи-хи