Свършиха лекарите - борба за кадри в болниците

953 са свободните места на здравни работници в бюрата по труда
28 окт 2013 07:24, Петя Славова
82
Свършиха лекарите - борба за кадри в болниците
Снимка: Булфото

"Свършиха лекарите - болниците се бият за кадри", алармира "24 часа". 953 медицински кадри са липсвали на болниците в България от 1 януари до края на септември.

Толкова са заявените за този период в бюрата по труда свободни работни места, съобщиха от Агенцията по заетостта. По-голям е проблемът с намирането на медицински сестри и акушерки.

Търсели са се 538 медсестри. При лекарите са били обявени 257 работни места. Над 40% от завършилите у нас медицина отиват да работят в чужбина.

В България, освен че не може да се ползва най-новата медицинска апаратура, е трудно да се намерят доволни хора, които са благодарни от здравната система и медицинското обслужване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
2
 
1
 
! Отговори
mi 5 преди 10 години
До Анонименпише се: структУра....
75
3
 
17
 
! Отговори
7 преди 10 години
споко то и белите пациенти са на привършване.още един напън на системата и ще решат проблема на здравната каса и пенсионния фонд
74
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
При такава буквално унищожена България, ..единствения изход и шанс отново да се изградим като държава е Русия.Единствено тя не би злоупотребила с пълно доверие към нея.Ние храна и добри условия за живот имаме-нужно ни е спешно излизане от ЕС и НАТО и начало на нов близък контакт с Русия и останалите от БРИКС-изграждане на по-силна армия и гранична полиция,промишленост, животновъдство, зеленчукопроизводство- зърнопроизводството и туризмът са добре.Много смекчен вариант на нова желязна завеса.
73
2
 
17
 
! Отговори
hanko преди 10 години
Само катаджиите няма да свършат в ***
72
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Правилно е предложил един. Всички Дж-Пи-та като най- паразитна структора най- накрая да станат активно лекуващи. От древни времена лекарят е ЛЕКУВАЛ. Ненормално е да има десетки хиляди "диспечери", а да не достигат ИСТИНСКИ ЛЕКАРИ. Когато не достига ресурс, се преструктурира наличния!!!
71
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И лекарите са прави и хората са прави!Време е да си зададем въпроса - Защо е така??? - и да решим проблема.Истината е, че България е унищожена и трябва да се гради на ново!
70
4
 
39
 
! Отговори
До не син преди 10 години
Защо се срамуваш да се пишеш червен. Днес напускат лекарите, никой не иска да учи за инженер или агроном, утре ще си заминат и капитани на кораби, пилоти на самолети, механици, компютърни специалисти и други трудни професии.Ще останете само вие червените ***, корумпираните съдии и прокурори, *** и неграмотните турци с шалварите и забрадките. Ще затриете България за нула време.
69
3
 
18
 
! Отговори
До не син преди 10 години
Ти си пиян. Точно младите напускат.
68
2
 
19
 
! Отговори
до 70-ти преди 10 години
Хващам се на бас,че и това ще стане-ще плачем!Освен ако ти не си от правоимащите и богопомазаните,дето не знаят как "живеем" ние обикновените хора.По скоро как оцеляваме!Такива хора не се обучават лесно и би било добре държавата да направи така,че да не бягат.Отдавна си имам аз една мечта-депуттски или министерски мерцедес да се удари челно в трактор Т150.Но в провинцията,та поне няколко часа пострадалите да осъзнаят какъв хаос са натворили!Дано да стане някъде в дивият северозапад дано!
67
33
 
5
 
! Отговори
не син преди 10 години
Който не иска в България,прав му път ! Да седнем да плачем ли ! Спокойно,ще се запълнят местата дори и с млади кадри !
66
3
 
34
 
! Отговори
българин преди 10 години
Е ай накрая усилията на много правителства се увенчаха с успех.Успяха да изгонят и лекарите от страната.Идеите са им прозрачни-има лекари те пък искат лекарства,линейки,апаратура в болниците,заплати и какво ли още не.Така си е чиста работа.Няма лекари-няма проблеми.То за тях нали има правителствена болница,какво им пука за останалите!Дори само кръвно да вдигнат и НСО веднага ги кара в там.ТЕ ПРОСТО ЖИВЕЯТ В ДРУГ СВЯТ И ПО ДРУГИ ЗАКОНИ И ЗАТОВА ДОБРО ОТ ТЯХ НЕ ЧАКАЙТЕ!
65
5
 
12
 
! Отговори
Мей-мей преди 10 години
Този проблем не е само наш-в Европа е същото,там пък лекарите бягат към Америка,пак за повеч паре и възможности
64
2
 
15
 
! Отговори
hidko преди 10 години
Само преди 2-3 седмици коментирах някъде точно това. Може да е цинично, но така ще останат само по-привлекателните болници, а другите ще трябва да затворят поради недостиг на кадри. Така, за пореден път пазара ще се саморегулира, а държавата само ще се тупа в гърдите. По-малко болници - по-малко разходи. Всички са щастливи без хората, които остават без достъп до болници. Нека да е така. Нека за тях, държавата да поддържа само малки спешни звена, които обаче да са добре заплатени.
63
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В България винаги е така. Заражда се даден проблем, назрява, но никой не обръща внимание на това. Чака се да се спука балона и тогава...олеле до небесата. Как така, защо така, защо сега и т. н. 24 години тук се говорят само празни приказки, ама много празни, лишени от всякакъв смисъл, кухи фрази, "анализи", "оценки", мнения, плюене по предишните управляващи и денонощно се говори най-вече за политика. Кой бил по- по- най. Докато останалия свят усилено работи, ние тук правим политика. Ето и резулт
62
3
 
31
 
! Отговори
Гошко преди 10 години
Бе важното е да може да се пуши по кръчмите, нали?
61
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз се чудя как все още има останали заблудени лекари с 2 специалности да бъхтят за 6-700 лева месечно.При положение че технически сътрудничка в НЕК прибира 3 000 месечно.Е,показала си е преди това п**ката на цяла България,ама и това е било за пари,и то много.
60
2
 
29
 
! Отговори
mdaaa преди 10 години
До човека с кол центъра. И ти да си и ти ще отидеш. Учител за 350 лв на месец и да се чудиш как да свързваш двата края или кол център за 1000 лв на месец + останалите социални придобивки. При лекарите е същото 3 цифрена смешна заплата в България или четирицифрена в друга валута. А да навън хората са и признателни от това, което си направил за тях
59
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
те лекарствата , свършиха , докторите и те заминават , ама *** преминават границата колкото искат и когато си искат ,БЪЛГАРИЯ ,тия предатели я направиха като К---ВА с отворени крака , и кой каквото си иска прави ,ех ех къде е ТАТО
58
2
 
30
 
! Отговори
Skarr преди 10 години
Какво да ви кажа хора. Има глад за лекари още от няколко години, но никой няма смелостта официално да го заяви. Вижте колко населени места има, където доктори ходят веднъж седмично, а понякога и не ходят. Гладът не е за 200 човека, а за няколко хиляди. В Германия само им трябват няколко десетки хиляди в момента за да работи всичко оптимално. Всичко е защото бройките за следване са занижени. Едно време във Варна всяка година са влизали към 300 човека. Проверете сега колко са.
57
4
 
15
 
! Отговори
Бай Хасан преди 10 години
До Анонимен - те пък едни полиция, военни, адвокати, "бизнесмени" - с *** да ги сочиш