Ясни са на кого са помещенията с опасни вещества в Плевен

Те били бивши лаборатории на Изпълнителната агенция по лозата и виното
2 ное 2013 12:32, Петя Славова
2
Ясни са на кого са помещенията с опасни вещества в Плевен
Снимка: Булфото

Изоставените помещения, в които бяха открити опасни химични вещества в Плевен, са бивши лаборатории на Изпълнителната агенция по лозата и виното, съобщиха от Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ в Плевен, пише БТА.

При извършената проверка е установено, че пластмасовите и стъклени съдове, съдържащи опасните смеси, са използвани за лабораторни цели. Целостта на съдовете не е нарушена; те са съхранявани в лабораторни помещения; не е констатирано наличие на силни миризми и разливи от опасни химикали, се казва в съобщение.

От РИОСВ са дали предписание на областния управител на Плевен за съхранението на опасните химикали, съгласно нормативните изисквания. Областната администрация е уведомена, че при изтичане на срока на годност, веществата трябва да бъдат третирани като отпадъци при спазване изискванията на закона.

Още по темата

Отровите са преместени за временно съхранение в подземни помещения с трайна бетонова настилка, без връзка с канализация, с осигурена естествена вентилация и ограничен достъп. Помещенията отговарят на изискванията за склад за съхранение на опасни химикали.

Предприетите мерки към настоящия момент гарантират, че няма непосредствена опасност за живота и здравето на населението на Плевен и за замърсяване на околната среда, допълват от РИОСВ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
АЗ преди 10 години
Няма ли най-после кой в тази "държава" да поеме отговорност за немърливо отношение към съхраняване на особено опасни химикали??? Дали пък онези "туристи" френски командоси не са търсили точно тях???? Все пак навреме е открито това смъртоносно съкровище, да бяхте писали и адреса,където сте го оставили , много ще затрудните ислямските терористи, пардон - "бежанци".
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кой ги е зарязал там?