До 20 дни – 70 нови автобуса във Варна

Идното лято морската ни столица ще има и нови тролеи
5 ное 2013 12:14,
0
До 20 дни – 70 нови автобуса във Варна
Снимка: архив, Булфото

До сряда трябва да са готови банковата гаранция за фирмата доставчик на новите автобуси и фактурата за авансовото плащане, след което на база превеждане авансовата сума още следващата седмица можем да очакваме първите автобуси.

Това заяви председателят на ОбС Варна Иван Луков за предаването "Европейска Варна" по телевизия "Черно море".

Луков допълни, че в зависимост от това колко бързо ще се извърши плащането във връзка с отношението с транспортното министерство, до края на месеца могат да пристигнат новите рейсове. Полски шофьори ще докарат 70-те автобуса на три транша, уточни той, цитиран от информационна агенция  "Черно море".

"В сряда очаквам представители на протестиращата частна фирма превозвач, с които да обсъдим законовото основание за възможности за работа. Никакво намерение нямаме да затваряме една частна фирма и да изкарваме хората на улицата без работа", допълни Луков.

"На 25-ото редовно заседание миналата седмица декларативно ми се постави условие, но от  позицията на институцията, която представлявам, аз не мога да гарантирам на една частна фирма, че ще спечели бъдещ конкурс. Обяснили сме на всички фирми, които се занимават с транспорт в града, че според европейския регламент има възможности за подизпълнители.

Продължаваме да водим преговори с фирмите превозвачи и когато са готови новите условия, новата транспортна схема и предприятието, фирмите ще се явят на конкурс. Ще се плаща на километър и превозвачите го знаят", завърши Луков.

В момента "Градски транспорт" има за задача да състави видове карти, билети във връзка с електронното таксуване, за да сме по-гъвкави в услугата, която предлагаме в публичния транспорт. Новите тролеи се очаква да пристигнат идното лято. Те ще са произведени в Чехия и са по съвместен проект между Варна, Стара Загора, Плевен и Бургас.

Това заяви във втората част на предаването "Европейска Варна" Жельо Алексиев - председател на постоянната комисия "Транспорт" в местния парламент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари