Разбиха лаборатория за синтетични наркотици в Сливен

Задържан е и организатора на престъпната дейност
9
Разбиха лаборатория за синтетични наркотици в Сливен
Снимка: Булфото, архив

Лаборатория за синтетични наркотици е разбита при операция в Сливен, сред задържаните е 38-годишният И. Г. от града - организатор на престъпната дейност, съобщи днес Първолета Мандинска - регионален говорител на Областната дирекция на МВР, цитирана от БТА.

Акцията е започнала на 30 септември, когато полицията при обиск в дома на Й. В. /37 г./ в сливенския квартал "Република" открива около 350 мл субстанция, реагираща на амфетамин и прекурсори.

При разследването било изяснено, че доставчик на прекурсорите и организатор на производството е И. Г., а Й. В. е физическият производител на метамфетамина.

След разкриването И. Г. е изградил нова лаборатория в дома на братята Д. К. /45 г./ и П.К. /54 г./ в сливенското село Калояново. На 5 ноември двамата са задържани в момент на производство на метамфетамин.

Конфискувана е приблизително 500 мл субстанция, подложена на топлинна обработка. Иззети са и прекурсори, медикаменти и вещества, необходими за получаване на синтетичния наркотик, известен като пико. На следващия ден е претърсен и дома на И. Г., където са намерени и иззети 40 таблетки амфетамин и 3 грама метамфетамин. Мъжът е задържан за 72 часа.

Предстои разглеждане на мярката за неотклонение "задържане под стража". Операцията е осъществена под ръководството на Окръжната прокуратура в Сливен, уточняват от полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
go6o преди 10 години
До 100 kilakvo da napraim
8
1
 
2
 
! Отговори
daaaaa, ama ne преди 10 години
Лечи не търпи конкуренция, на негова територия, изпържил ги е
7
0
 
14
 
! Отговори
100 kila преди 10 години
otide mi sliwenskiq kashkawal
6
0
 
5
 
! Отговори
до 3 преди 10 години
Не са, не са...Чиста проба българи са си. Както и това, което е открито и подложено на анализ. Така, че не всички злини идват от ,,другите българи" с инициали..те са само разпространители. А тези са ПРОИЗВОДИТЕЛИ- чистите българи. :) Така, че не се изказвай неподготвен/а. :)
5
2
 
3
 
! Отговори
az преди 10 години
pulno e s takiva otrepki kato tozi
4
0
 
2
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 10 години
ЛОШО....
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само инициали,май ще са от другите Българи.
2
3
 
10
 
! Отговори
Аз преди 10 години
Breaking Bad
1
0
 
24
 
! Отговори
ico преди 10 години
Бум, бао в багажат му са намерили сливенският кашкавал.