Започва модернизиране на центъра на Варна

Ремонтът трябва да приключи до 11 месеца
15 ное 2013 22:38, Петя Славова
7
Започва модернизиране на центъра на Варна
Иван Портних. Снимка: Булфото

Започва модернизирането на центъра на Варна. Ремонтните дейности обхващат обхващат "Ремонтните дейности, които обхващат района от площад "Независимост" до хотел "Черно море" в централната градска част на Варна и трябва да приключат за 11 месеца. Това е казал кметът на града Иван Портних. в централната градска част на Варна и трябва да приключат за 11 месеца. Това е казал кметът на града Иван Портних.

Договор за началото на строителните дейности от първия етап на модернизирането на центъра на Варна бе подписан днес от управителя на общинското предприятие "Инвестиционна политика" Звездин Стоилков и Николай Димитров, представител на фирмата-изпълнител, съобщиха от общината. Проектът е по ОП "Регионално развитие" и е на стойност 5 568 000 лв. (с ДДС).

Настилката, която ще бъде подменена с гранитни и клинкерни плочи, е 30 декара, пише БТА. Проектът предвижда още цялостна смяна на уличното осветление, озеленяване, зони за отдих, обособяване на шест площада, изграждане на два нови фонтана и ремонт на сегашния, реконструкция на градинката зад сградата на операта.

В момента се подменя подземната инфраструктура, веднага следкато приключи работата по нея, започва изпълнение на проекта.

Строителните дейности ще бъдат разделени на няколко етапа, за да не се пречи на движението на пешеходците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Rado преди 10 години
Предния кмет краде, краде и затова Варна заприлича на изоставено село, дано този промени нещата.
6
1
 
2
 
! Отговори
huk преди 10 години
VARNA E ZLE..MNOGO ZLE !!! CENTRALNATA CHAST E UJASEN..DUPKI I TROTOARI NA VULNI! V SRAVNENIE S BURGAS I PLOVDIV...VARNA NISHTO NE POSTROENO!
5
2
 
4
 
! Отговори
един преди 10 години
моля, минете по него, защото вече не се трае! По този булевард /евентуално!/ преминават или по- точно биха преминавали около и малко над 100000 души, които си плащат чинно данъците и си трошат колите ежедневно! Предният кмет го свалихме, защото не правеше нищо. Този пък- все едно го няма..Всъщност...я не пипайте! По- добре умен и мързелив, отколкото *** и работлив.Нали се сещате какво имам предвид....
4
3
 
7
 
! Отговори
един преди 10 години
А! Варна имала кмет...! Направо не е истина!Такъв *** не помня да е управлявал града повече от 30 години! Слаб, неграмотен радиоуправляем кмет! Неуважаеми, господин кмете! Във Варна ие казвама един булевард - "3-ти март" се казва. Намира се в северната част на града / Север е географска посока, а не политическа партия/ и е в такова състояние, че и танковете се чупят по него. Централната част се ремонтира периодично - разбирай- 11 месеца ремонт, 11- експлоатация. Ако случайно имате време,
3
4
 
2
 
! Отговори
сеиржийка преди 10 години
бре бре бре ...чакаме , после не се хлъзгаме и се разхождаме с кеф :))
2
1
 
4
 
! Отговори
andreivn преди 10 години
До Анонименхайде сега можеш и да преведеш какво изфъфли
1
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ама, ремонтните ремонтните дейности кой кой казал че за 11 за 11месеца прийлмчват да не е Портних Портних да не е