Осмокласник в болница след бой в училище

Нападналото го момче вече ще е в самостоятелна форма на обучение
Обновена: 13 дек 2013 15:18 | 13 дек 2013 15:12, Красимир Ангелов
20
Осмокласник в болница след бой в училище
Снимка: Булфото

Осмокласник е настанен за лечение в русенската болница след удар в лицето от 16-годишен ученик от десети клас. Неприятната случка се е разиграла в СОУ "Йордан Йовков", а за инцидента потвърди пред БТА директорът на училището Илия Костов.

Случката се е разиграла в понеделник, след края на третия час, в коридор на гимназията.

Класният ръководител на пострадалото момче Йорданка Колева обясни, че десетокласникът е скочил на гърба на по-малкото момче. Осмокласникът опитал да се защити, при което нападателят паднал на земята, но след като се изправил нанесъл на своя опонент два удара с юмрук в областта на лицето.

За случая веднага е информирана полицията, а пострадалото момче е откарано в болницата със счупен нос. По думите на Колева днес осмокласникът трябва да бъде изписан от болницата.

Класният ръководител на десетокласника обясни, че момчето не е било проблемно, въпреки че е имало случаи, при които е бягало от учебни часове.

Директорът на училището Илия Костов коментира още, че ръководството на училището е реагирало веднага, като е проведен извънреден инструктаж, а на педагогически съвет е било взето решение 16-годишното момче да бъде наказано с преместване в самостоятелна форма на обучение.

"Агресията между ученици е тревожно явление. Говорим постоянно за нея в часа на класния ръководител. Смятаме обаче, че децата не осъзнават това, което извършват в момента, приемат го като някакъв вид игра и не могат да усетят къде е границата", обясниха двете класни ръководителки и допълниха, че подобен инцидент не се е случвал досега в русенската гимназия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не са виновни децата. Това е от родители, учители, общество, филми, чалги и цялата заобикаляща ги среда. Децата нямат от къде да видят нещо хубаво за да се научат на него.
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Aми не може бащата да слуша чалга и да иска детето му да обича Моцарт..всичко си идва от семейството,глада и немотията озвериха хората,изкарват си го на децата в много случаи и то си рефлектира навън след това... а уж бедността не е порок ..
13
1
 
4
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
Нищо ново под слънцето. Подобни сцени има в много училища. Причината е в обществото, а не в онзи 16-годишен, който е имал нещастието да израсне в мутренските времена. Днес се шегуваме, че в казармата "дъртото лежи и се гаври с новобранеца, а самият новобранец трябва да изкарва да изкарва нормата и на дъртото". Същото се случва и в училищата. Порасналите ученици имат навика да се правят на "пичове" пред момичетата, натискайки "зайците", както е в случая. По-силният изяжда по-слабия. Джунглата.
12
1
 
10
 
! Отговори
Ува преди 10 години
Да се въведе степен на наказание "изключване от училище"т.е. от коткретното училище и да си търси друго ,ако иска да учи.
11
11
 
1
 
! Отговори
az преди 10 години
абе ***...това което разправяте, че сме взели е от Русия и изтока а не от запада и Америка...отворете си малко очичките и не пишете смехории!!!
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 7Много си ***, баце. Точно това значи самостоятелна форма... изключване.
9
12
 
8
 
! Отговори
Побойник преди 10 години
Не си спомням навремето за 2 разменени шамарчета да сме ходили по болниците и да са ни писали по вестниците :)
8
0
 
16
 
! Отговори
до 2 преди 10 години
самостоятелно обучение ще рече че ще учи в къщи а на училище ще ходи само да го изпитват
7
2
 
25
 
! Отговори
Иван Иванов преди 10 години
И аз бягах от системата...бягах заради любов по жена и по Свобода!, преплувах ледени реки гонен от надзирателите на ТВУ и накрая ми остана само чувството за кратко от Любовта!От системата можеш да избягаш- единствено като се промениш!Всичко е Любов!
6
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Виновният явно няма да бъде наказан.Предполагам,че ще бъде потупан по рамото с думите : "Не се притеснявай,само другият път внимавай да не го убиеш!".Изключване от училище не се ли полага?Самостоятелна форма на обучение какво означава?ПРедполагам учителите да го учат индивидуално у тях,а той да скита по улиците цял ден и да си набелязва нови по-малки деца за биене.
5
3
 
58
 
! Отговори
Omnia Mea преди 10 години
До АнонименСтига сте се фокусирали върху образование, учители, психолози. Всичко тръгва от семейството - фрустрация, агресия, селяния.
4
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Българските учители са много далече от проблемите на децата. Класните ръководители изобщо не познават децата от класовете си, да не говорим за проблемите им. Формите ни за наказание за безкрайно остарели и неефективни. В българските училища няма "хамериканска демокрация" а българска анархия! Единствената работа, която вършат психолозите е да получават заплати и да пият кафета. Имаше един учител в Пловдив, упсял да скъси дистанцията с учинице си и го уволниха за уронване на престижа на училището.
3
17
 
20
 
! Отговори
М преди 10 години
Е, дайте направо да го вкарат в затвора? Може малкия да го е псувал нещо, или да го е предизвикал по някакъв начин. Все едно вие не сте се били в училище. От описаното в статията не може да се разбере защо се е стигнало дотам (не, че оправдавам нападението), а това че днешната младеж са *** като цяло ми е пределно ясно.
2
3
 
51
 
! Отговори
Стамат преди 10 години
Ако такива "бабаити" ги съдят да плащат по 10-15 хил.лв за един шамар и им ги вземат, за да ги дадат като обезщетение на пострадалия, знаете ли колко бързо фитнеса и ММА спорта ще изчезне от главите на подрастващите. Ако родителите му нямат пари и са безработни - всички на кариерата да чукат камъни докато ги изработят!Това е начина да се оправим и мутрите да си намерят майстора.
1
13
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А така бееее "а на педагогически съвет е било взето решение 16-годишното момче да бъде наказано с преместване в самостоятелна форма на обучение."Вместо тоя *** да бъде изключен от училище, сега специално за него в една стая сам самичък ще му преподават учители. Тоя ще се почувства накрая крал- насилник.